Ryktesaker, uke 17

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 26. april:

14.33: Real Madrid-manager Zinedine Zidane er fortsatt like interessert i Paul Pogba, ifølge L’Equipe (her gjengitt kort på engelsk av GFFN), og det er slettes ikke sikkert at United vil beholde franskmannen – på grunn av både kontraktssituasjon og spillerens eget ønske.

Det skal være ventet at United vil kreve mindre enn de 100 millionene (i euro – i pund blir det i dagens kurs 87,5 mill, en sum som høres en del lavere ut enn mange andre Pogba-rapporter) enn de bad om i fjor.

Calciomercato.com (ikke blant de beste kildene) skrev for øvrig for noen dager siden at PSG skal ha tilbudt Julian Draxler og Ángel Di María i bytte for Pogba. De fleste vil vel bli overrasket om Di María skulle ende opp i United igjen, og vi ville tatt dette med en god klype salt.

08.21: Tyske Bild (gjengitt på engelsk av Sport Witness her) skriver at United er blant klubbene som i flere måneder har jaktet signaturen til det 14 år gamle stortalentet Julian Pauli, men at Pauli har heller valgt Borussia Dortmund.

Klubber som United og Bayern München skal ha hatt diskusjoner med Pauli og foreldrene. Pauli ble født i London, men vokste opp i Düsseldorf, og han har inntil nå spilt for Fortuna Düsseldorf. Grunnen til Dortmund-valget skal være at det betyr at han kan fortsette med å bo hjemme hos foreldrene, og at han skal ha observert Youssofa Moukokos utvikling i klubben. I tillegg skal hans rådgiver Thies Bliemeister ha anbefalt Dortmund.

00.01: United er blant klubbene som følger med på Rennes-stortalentet Eduardo Camavinga, ifølge franske RMC (blant de bedre av de franske mediene).

Camavinga er sterkt koblet til Real Madrid, som ønsker å hente den 17 år gamle midtbanespilleren allerede i det neste overgangsvinduet, men Rennes skal være lite lystne til å selge juvelen så tidlig – spesielt om de havner i Champions League. Barcelona, Manchester United (som sagt) og Juventus følger også med på Camavingas utvikling, melder RMC videre.

Lørdag 25. april:

13.31: Neil Custis skriver i The Sun om den spesielle situasjonen Alexis Sánchez kan havne i når lånet avsluttes, siden verken United eller Inter ønsker seg chileneren.

Solskjær skal ha følt at det var for mye negativitet rundt Sánchez, og ønsker ingen distraksjoner rundt sitt unge og spennende lag, og det kan ende med at Sánchez ikke får trene sammen med resten når han returnerer til Manchester. Samtidig er Uniteds problem at Sánchez’ kontrakt ikke går ut før i juni 2022, og at det ikke er noen potensielle kjøpere.

Custis spekulerer videre i at det potensielt kan ende med at United kjøper Sánchez ut av kontrakten ved å betale deler av det de skylder ham i lønn for disse årene som er igjen av kontrakten hans, men siden Sánchez skal tjene mer enn 55 millioner pund på den tida som står igjen av kontrakten, så er det vanskelig å se for seg at ikke også det kommer til å bli dyrt for United om Sánchez går med på et kompromiss.

13.27: Fredag gjenga vi et angivelig rykte om at Solskjær visstnok så for seg Jack Grealish på høyrekanten, i stedet for en av rollene hvor Grealish vanligvis spiller.

Vi har nå hørt podkasten til The Athletic hvor informasjonen opprinnelig stammer fra, og det ble kjapt tydelig at en rekke aviser (inkludert Birmingham Mail) rett og slett løy i sin gjengivelse av podkasten – for det ble ikke sagt noe om at Solskjær ser for seg dette – det var rett og slett journalister som diskuterte mulige posisjoner for Grealish i United, og det er jo strengt tatt ikke det samme som at Solskjær planlegger å bruke Grealish som høyreving, selv om det i samtalen ble sagt av Andy Mitten at han tror høyrevingen ville vært mer sannsynlig enn venstrevingen for 24-åringen.

Vi har derfor fjernet den rykteoppdateringen, siden det ikke var sant.

Det som derimot ble sagt av Laurie Whitwell i podkasten var at informasjonen han sitter på er at United fortsatt i høyeste grad er interessert i Grealish.

08.38: Ryktene om Kalidou Koulibaly forsvinner ikke helt, og Samuel Luckhurst i Manchester Evening News anerkjenner at den 28 år gamle senegaleseren har mange beundrere på Old Trafford, og at Solskjær ser på ham som en av de beste stopperne i verden.

United-manageren er uansett tilfreds med alternativene han har tilgjengelig i et forsvar som har imponert i det siste, og ser ifølge avisa ikke på Napoli-spilleren som et nødvendig mål for denne sommeren. Som Manchester Evening News har skrevet lenge, så er det offensivt United planlegger å forsterke denne sommeren, med Jadon Sancho og Jack Grealish som hovedmålene.

Fredag 24. april:

12.20: Manchester United har gjentatte ganger blitt koblet til Napolis Kalidou Koulibaly. Den spanske avisen Sport skriver nå at Napoli skal være innstilte på at Koulibaly vil forsvinne, og Napoli skal ha forhørt seg om Barcelona om en mulig overgang for Samuel Umtiti.  

07.40: Manchester United har lenge blitt sett på som den store favoritten til å sikre seg Borussia Dortmunds Jadon Sancho i sommer. Den tyske storklubben har imidlertid ikke tenkt til å gi slipp på den målfarlige kanten og vil tilby Sancho en ny kontrakt med en betydelig lønnsforhøyelse, skriver økonomimagasinet Forbes.

Dortmunds plan skal i første omgang være å tilby Sancho en ettårs forlengelse av hans nåværende kontrakt, noe som vil gi den unge engelskmannen en ny årslønn på ca ni millioner pund. Det vil innebære en lønnsøkning på 3,5 millioner pund for den ettertraktede 20 åringen.

På 23 Bundesliga-kamper denne sesongen har Sancho notert seg for 14 mål. Han har også besørget 15 (noen nettsteder oppgir 16) målgivende pasninger denne sesongen.

Torsdag 23. april:

17.30: Ifølge portugisiske O Jogo vil United kreve 35 millioner euro for å selge Diogo Dalot. (Se også onsdag 07.30)

13.47: Italienske Tuttosport skriver at Paul Pogba er stadig mer bestemt på at han ønsker å forlate Manchester United – og akkurat den informasjonen stemmer ikke nødvendigvis så godt med all annen info om Pogba for tida, så en viss skepsis kan vi nok ha til det hele.

Torino-avisa melder uansett at Juventus, Real Madrid og PSG er blant klubbene som har vært koblet til franskmannen tidligere, men at Inter også kan være et alternativ nå, etter at Pogbas navn ble nevnt i en diskusjon Mino Raiola hadde med Inter om Evertons Moise Kean.

Nå er det jo ikke så overraskende at Inter kobles til United-spillere, men en overgang til Juventus-rivalen vil nok uansett overraske, og også Tuttosport indikerer at Juventus uansett vil være mer sannsynlig. Økonomien i en slik avtale vil være vanskelig for Juventus også, spesielt under nåværende omstendigheter, vedgår avisa.

12.38: Denne er noen dager gammel, men ble ikke meldt her, så vi tar med oss at Le10 Sport kom med en såkalt eksklusiv sak om at Kalidou Koulibaly ikke lar seg friste av PSG – fordi han foretrekker en overgang til Premier League.

Både United og City kobles til 28-åringen, og det er de to Manchester-klubbene som nevnes av Le10 Sport også.

Hver gang Manchester Evening News videreformidler stopperrykter, så passer de på å få med at deres informasjon er at stopperposisjonen ikke kommer til å bli prioritert denne sommeren, mens andre skriver at United er mer interesserte i det enn det lokalavisa melder – men hovedprioritet er det nok sannsynligvis ikke.

08.11: I helga kunne vi i ryktespalta lese at Guillem Balague tror United kommer til å overbevise Paul Pogba til å signere ny kontrakt, og i gårsdagens siste rykteoppdatering videreformidlet vi påstandene fra AS om at United skal ha forberedt et Pogba-salg til sommeren.

Manchester Evening News skriver at Manchester United er avslappet når det gjelder franskmannens fremtid.

Pogbas kontrakt går ut sommeren 2021, men United har en forlengelsesopsjon som gjør at en kan forlenge den til 2022, som United foreløpig ikke har utløst.

Avisa skriver også at Ed Woodward angivelig liker Pogbas innflytelsesrike agent Mino Raiola, og at han ser på alt bråket fra agenten som bare en del av et spill.

Onsdag 22. april:

13.05: Spanske AS skriver at United skal ha forberedt et salg av Paul Pogba til sommeren, og la denne uka til at Real Madrid-trener Zinedine Zidane er minst like interessert som tidligere i Uniteds franskmann.

12.55: Chelsea skal se på en låneavtale for Philippe Coutinho siden de innser at Jadon Sancho ser ut til å ende i United, har kilder fortalt ESPNs Alex Shaw.

08.20: Både United og City skal være interesserte i Brighton-midtstopper Ben White, hevdes det fra The Athletics Phil Hay. 22-åringen har storspilt på utlån fra Brighton til Leeds denne sesongen

07.30: United skal være villig til å lytte til bud på Diogo Dalot, skriver The Suns Daniel Cutts. 21-åringen ble hentet til United for to år siden av José Mourinho og karakterisert som Europas beste back i sitt alderskull. Det siste året han han imidlertid slitt en del med skader, og med 22 år gamle Aaron Wan-Bissaka foran i køen – og blant annet Ethan Laird på vei opp bakfra – kan dette kanskje gi en slags mening. Ifølge saken håper Solskjær å frigjøre nærmere 100 millioner pund ekstra ved å selge unna en del spillere i sommer.

Tirsdag 21. april:

21.30: Leipzig-stopper Dayot Upamecano er en av Europas heteste stoppere, og går 21 år gammel nå inn i sitt siste kontraktsår i den tyske klubben. France Football skriver at Upamecano kan være tilgjengelig for 40 millioner euro, og United blir nevnt blant kandidatene. Spilleren besøkte også Carrington før han gikk til Red Bull Salzburg i 2015.

17.30: Tyske Ruhr Nachrichten, en slags lokalavis i Dortmund-området, skriver at Borussia Dortmund, til tross for coronaviruset, ikke kommer til å selge Jadon Sancho for mindre enn 100 millioner euro. Før coronaviruset var det også snakk om 150 millioner euro, og den prisen skal ikke ha falt noe særlig. Avisa understreker også at det ikke er sikkert at han forlater klubben, og legger til at det ikke skal ha vært noen Dortmund-samtaler om Sancho med United.

Vi understreker at saken tar utgangspunkt i The Suns såkalte eksklusive sak mandag (se 07.25 mandag) om at United og Sancho skal være enige om veldig mye i spillerens personlige kontrakt, men merk: Saken var ikke skrevet av The Suns United-journalist.

16.30: Italienske Corriere dello Sport skriver at United skal være enige med Roma om at de kan få beholde Chris Smalling helt til inneværende sesong er avsluttet.

14.17: Vi intervjuet nylig Viasport-kommentator Petter Veland om Uniteds angivelige interesse i 25 år gamle Saúl Níguez, en sak dere kan lese her.

I dag skriver Marca at Atlético Madrid er lite villige til å forhandle om midtbanespilleren, og at United i så fall må betale utkjøpsklausulen på 150 millioner euro (cirka 131 mill. pund i dagens kurs) for å få tilslaget.

Marca omtaler det hele som utenkelig i dagens overgangsmarked.

08.21: Mer fra Le10 Sport: I en eksklusiv sak hevder de at João Félix igjen er blant Uniteds overgangsmål.

Atlético Madrid investerte sist sommer stort ved å hente inn det portugisiske stortalentet, men Félix har ikke slått helt til ennå – men siden han fortsatt bare er 20 år, så betyr jo selvsagt ikke det nødvendigvis at han ikke kan bli virkelig stor av den grunn.

Superagent Jorge Mendes kan potensielt være mannen som hjelper Félix til United, og Le10 Sport skriver i tillegg at det ikke er umulig at Antero Henrique kan være en del av det etter å ha vært involvert i Bruno Fernandes-overgangen i januar.

Félix skal ha blitt diskutert internt, og en skal ha opprettet kontakt. Samtidig er det usannsynlig at Atlético Madrid ønsker å selge, hevder avisa videre, selv om coronaviruset påvirker Atlético Madrid også økonomisk.

Så kan en jo spørre seg hvorfor denne rapporten kommer fra Frankrike, når det handler om en Spania-basert portugiser. Vi ville nok av flere grunner tatt det med en klype salt.

08.09: Franske Wissam Ben Yedder, mannen som sendte oss ut av Champions League i 2017/18, har ved flere anledninger blitt koblet til United, og franske Le10 Sport skrev i helga om at United følger med på nåværende Monaco-spilleren, og at han er et av flere spissalternativer for United de neste månedene.

United skal ifølge artikkelen ha vært i kontakt med den franske 29-åringens representanter.

Mandag 20. april:

19.30: Ny spørsmål og svar-seanse med The Athletics United-journalist Laurie Whitwell mandag. Nå sier han at selv om United kunne tenke seg en ny stopper så er det lengre ned på ønskelista, og som de fleste vet så kjøper United sjelden mer enn tre spillere i ett overgangsvindu.

14.30: The Guardians United-journalist Jamie Jackson skriver at United må lage en ny transfer-strategi grunnet coronaviruset. Det kommer til å bli betydelige tap for klubben totalt sett, og de skal akseptere at det ikke vil være mulig å betale for eksempel 150 millioner pund for en spiller som Harry Kane.

07.25: United tror at de har sikret seg Jadon Sancho. Det skriver The Sun. Ifølge avisa skal så godt som alt ved overgangen være i orden, også de fleste detaljer. Spilleren selv vil selvsagt da også til United. Det eneste som egentlig gjenstår er enigheten med Dortmund om pris. Det vil overraske få om overgangssummen blir på om lag 100 millioner pund – eller mer. Saken er en såkalt eksklusiv sak som The Sun gjerne har mange av, men er skrevet av Ken Lawrence, som ikke er avisas United-journalist.

07.10: Evening Standards Tom Doyle skriver at United nå også skal ha Bayer Leverkusens Kai Havertz på sin ønskeliste for sommeren, sammen med Jack Grealish og James Maddison. Det skrives også at Leverkusen og Havertz, på grunn av interesse fra klubber som United og Liverpool, er i konstante samtaler nå. Merk: Doyle er ikke mannen som følger United for avisa.

07.05: Arsenal og United skal være blant klubbene som vurderer et bud på Barcelonas Ousmane Dembele. Sistnevnte skal allerede ha spurt Anthony Martial om hvordan det er å spille for United. Det er spanske Sport som skriver dette.