Ryktesaker, uke 16

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 19. april:

13.50: Real Madrid skal ikke være interessert i å kjøpe Tottenham-spiss Harry Kane, selv om det skulle være mulighet for det. Det skriver Mail on Sundays Pete Jenson. Lørdag meldte Sky Sports’ United-journalist James Cooper at United heller ikke hadde Kane på sine lister.

08.00: Borussia Dortmund kommer til å gi Jadon Sancho et lønnspålegg på fire millioner euro i året HVIS han sier nei til en overgang vekk fra klubben (f.eks til United) i sommer. 20-åringen tjener nå seks millioner i året, men tyskerne skal altså være villig til å gi ham en lønn på ti millioner euro i året, skriver Daily Mirror som skal ha funnet opplysningene i tyske BILD.

Lørdag 18. april

10.55: Sky Sports’ United-journalist James Cooper har skrevet om noen av de ulike spillerne United har blitt koblet til den siste tiden. United skal mene at det finnes en del bedre alternativer der ute enn James Rodriguez, og United er ikke interessert i Harry Kane. United ønsker imidlertid både Jadon Sancho og Jude Bellingham, ifølge Cooper.

Les alle Coopers vurderinger her.

08.15: Italienske Gazzetta dello Sport skriver at Anthony Martial er ett av de heteste alternativene for Inter hvis de mister Lautaro Martinez til Barcelona. Ifølge avisa er Timo Werner førstevalget, men Martial, Luka Jovic og Lille-spiss Victor Osimhen de tre andre alternativene.

08.10: Da United forsøkte seg på Jadon Sancho allerede i fjor sommer så kontret Dortmund med at de ville ha Mason Greenwood. Det skriver ESPNs Stephan Uersfeld. Dortmund skal raskt ha forstått at det var uaktuelt å selge Greenwood, og den gangen ville de heller ikke gi slipp på Sancho.

08.05: Fiorentina-president Rocco Commisso sier at de er villig til å selge høyreving Federico Chiesa til United hvis det rette tilbudet kommer. Det skriver The Suns Dave Fraser. United skal flere ganger ha sendt speidere for å se på den 22 år gamle italienske landslagsspilleren. Prisen skal ligge på om lag 60 millioner pund.

08.00: Den spanske fotballeksperten Guillem Balague sa på sin You Tube-kanal fredag at han tror United kommer til å overbevise Paul Pogba om å skrive en ny kontrakt med klubben.

Fredag 17. april

12.16: Watford signerte venstrebacken Pervis Estupiñán i 2016, og 22-åringen har siden den gang vært på lån til Granada, Almería, Mallorca og Osasuna (der han er nå), og har ingen kamper for Watford.

Ifølge EXPRESO (fra Ecuador) er United blant klubbene som følger med på ham. Atlético Madrid og noen italienske klubber skal også være interesserte.

Det har ikke vært noen indikasjoner i det siste på at United er ute etter venstrebacker.

09.33: Dortmunds jakt på Jude Bellingham virker ikke å bli nevneverdig påvirket av de økonomiske utfordringene coronaviruset fører til, og de skal fortsatt ha stor tro på at det 16 år gamle supertalentet ender opp der.

Det skriver Tom Collomosse i Daily Mail.

Samtidig skriver Daniel Cutts for The Sun at United ikke føler at de har tapt kampen om Bellingham. Old Trafford-kilder melder om at de tror Bellingham ble imponert av det han fikk se da han besøkte Carrington og møtte Ole Gunnar Solskjær, Sir Alex Ferguson og Matt Judge.

Videre skriver de at Birmingham er lystne på å få midtbanespilleren tilbake på lån, men at United ikke nødvendigvis ønsker en slik løsning.

Ingen av disse to artiklene er skrevet av de journalistene som er tettest på klubben, og det hjelper for så vidt ikke at The Sun omtaler Bellingham som en angrepsspiller – selv om det naturligvis går an å ha gode kilder uten å ha god peiling på fotball.

00.07: Italienske Gazzetta dello Sport skriver (her gjengitt av Sport Witness) at United fortsatt er involvert i jakten på Lazios Sergej Milinkovic-Savic, som har hatt en god sesong for Lazio. PSG presser uansett hardest på for å få i stand en avtale for den serbiske 25-åringen, ifølge avisa, mens det hele for Uniteds del nok er avhengig av om Paul Pogba forlater United.

Vi tar gjerne Gazzetta dello Sport-rykter med en klype salt, og vil anbefale at dere gjør det samme.

Torsdag 16. april

16.45: The Athletics David Ornstein skriver at hans kilder sier at United IKKE skal være ute etter Jack Grealish, men at de heller er ute etter en mer vanlig sentral midtbanespillere. Ornstein sa også at United forberedte et bud på en ikke navngitt spiss da coronaviruset stanset fotballen.

11.31: Kalidou Koulibaly kobles stadig vekk til United, og ifølge italienske Tuttosport (her gjengitt av Sport Witness) så har City, United og PSG alle vært i konstant kontakt med Napoli-president Aurelio De Laurentiis angående 28-åringen.

Lokalpressen i Napoli hevdet sist uke at United er klare til å bruke 90 millioner euro (78,3 mill. pund i dagens kurs) for å sikre seg senegaleseren.

Lokalavisa i Manchester har lenge skrevet at stopperposisjonen ikke vil bli prioritert i sommer, mens Evening Standard og ESPN begge har skrevet at Matthijs de Ligt og Koulibaly er stopperalternativer som potensielt vil bli vurdert.

08.12: I en sak fra spanske Sport som handler om Inters interesse for Arturo Vidal, så nevnes det også at United skal være interesserte.

Den informasjonen var vel vi i utgangspunktet ganske skeptiske til, og vi ble ikke mindre skeptiske da vi oppdaget at denne informasjonen var utelatt i denne engelske versjonen av saken.

Onsdag 15. april

15.00: Enda et Grealish-rykte på kort tid, men ikke like god kilde denne gangen. I alle fall ikke på papiret.

Eurosports franske journalist Manu Lonjon melder at United skal være i sluttforhandlinger med Aston Villa om Jack Grealish.

Så bør det ringe en bjelle om troverdighet når det er en relativt ukjent fransk journalist som skriver at det er i sluttfasen av forhandlingene.

Man skal riktignok være forsiktig med å fastslå noe, men et raskt google-søk viser også at han for ett år siden skrev at Wolverhampton var i sluttforhandlinger for å sikre seg Mario Lemina, bare for at han nå er i Galatasaray. Han fastslo også at Wolves skapte trøbbel for William Salibas overgang til Arsenal, bare for at spilleren endte i Arsenal.

Så kan jo alt dette nesten ha skjedd, men når de første google-søkene viser feil etter feil så er det grunn til å være ekstremt skeptisk til nøyaktigheten her.

15.00: ESPNs Rob Dawson skriver at Ole Gunnar Solskjær ønsker seg Aston Villas Jack Grealish, til tross for et par utenomsportslige krumspring fra den 24 år gamle offensive midtbanespilleren. Dawson er United-journalist og med kilder i klubben. Solskjær ønsket ifølge Dawson å hente Grealish også i fjor sommer, men fikk da nei fra Villa. Nå skal sjansene være atskillig større, uansett om Villa beholder plassen i Premier League eller rykker ned.

09.20: The Athletics Laurie Whitwell er blant de man bør lytte til. Han sier i podcasten Talk of the Devil at Jadon Sancho er veldig interessert i en overgang til United, at United er interessert i Jack Grealish til tross for et par ikke fullt så hyggelige utenomsportslige historier og selv om mye tyder på at Chris Smalling drar videre så er ikke United-døren helt lukket for ham.

Du kan høre podcasten her.

07.05: Daily Mirror skriver at Erling Braut Haalands utkjøpsklausul i Dortmund – på 65 millioner pund – først gjelder fra sommeren 2022.

07.00: Faste lesere av denne spalten vil vite hvordan flere aviser gjentar seg selv med jevne mellomrom – eller skriver akkurat det samme som andre, men rammer det inn som en exclusive. Onsdag er det The Suns Daniel Cutts som har en såkalt eksklusiv sak om at United sendte egne «hemmelige» speidere for å se Atletico Madrids Saul Niguez da de møtte Liverpool i Champions League. Det gjentas også det som er blitt skrevet før – at United er villig til å betale 70 millioner pund for midtbanespilleren. Dette skal også vært gjort klart overfor spanjolene. Den spanske 25-åringen kunne imidlertid fått en kraftig lønnsøkning i United.

Tirsdag 14. april

20.00: Sky Sports’ United-journalist James Cooper skrev i en spørsmål og svar-seanse tirsdag at en midtstopper er en prioritet for United i sommer. Tidligere har flere andre United-journalister hevdet at United først og fremst er ute etter en sentral midtbanespiller, en høyreving og en spiss i det neste overgangsvinduet.

17.45: United er fortsatt et alternativ for Ajax-stjernen Donny van de Beek. Det skriver nederlandske Voetbal International, som må sies å være relativt pålitelige. Midtbanespillerens agent, Guido Albers, tror at det europeiske overgangsmarkedet kan endre seg en del på grunn av coronaviruset, blant annet ved at klubber som tidligere ikke trodde de hadde en sjanse på en spiller faktisk får en ny mulighet. Han nevner ikke United direkte, men i van de Beeks tilfelle skal det jo ha gått mot en Real Madrid-overgang. Så får vi se hva som skjer.

08.15: Ryktene om at Jadon Sancho er på vei til Manchester United i sommer har versert lenge og stadig sterkere, men kanskje kan United en tøffere kamp om ungguttens signatur enn først antatt.

Daily Stars Jeremy Cross skriver nemlig at Real Madrid for alvor har meldt seg på i kampen om unggutten og er klar til å snyte United for Sancho.

Mandag 13. april

16.10: United og City ser visstnok nøye på Leipzig-stopper Dayot Upamecano. Den franske U21-landslagsspilleren er på vei inn i sitt siste kontraktsår og skal ifølge Sky Sports ha en utkjøpsklausul på 52,5 millioner pund. Sky Germany skal ha meldt at flere klubber internasjonalt også vurderer å hente stopperen. 21-åringen er allerede inne i sin fjerde sesong i Bundesliga.

16.00: For de av dere som ikke fikk med dere Jadon Sancho live på Instagram søndag. Denne har gått viralt – og dere forstår hvorfor hvis dere ser spørsmålet og så hva han gjør…

15.04: Laurie Whitwell skriver for The Athletic at kontroversene rundt Jack Grealish ikke hindrer United i å være veldig interessert i 24-åringen, og Whitwell tror det positive veier tyngre enn det negative her.

Videre skriver han at James Maddison også har blitt fulgt lenge, men at den høye prisen Leicester kommer til å kreve gjør at Grealish er et mer fristende alternativ.

12.09: Tidligere i dag kom det fra flere journalister, muligens briefet av noen i Tottenham, at de ikke kommer til å selge Harry Kane til United eller andre Premier League-rivaler.

Rob Dawson skriver for ESPN at Kane forblir på Uniteds ønskeliste uansett, selv om Spurs insisterer på at han ikke er til salgs. United er fullt klar over hvor vanskelig det eventuelt blir å overbevise Spurs om å selge, og det er flere spisser på Solskjærs ønskeliste, men Kane blir i alle fall sett på som en spiss som passer perfekt.

Gary Neville har for øvrig snakket om Kane:

10.48: Mer Tottenham/United: Ifølge italienske Tuttosport (her gjengitt av Football Italia) er det sannsynlig at Diego Godín drar til Premier League i det neste overgangsvinduet, og United skal være favorittene – men Mourinho er også interessert.

Vi advarer om å ta dette med en klype salt, siden journalistene vi stoler på ikke har meldt om noen Godín-interesse.

34-åringen har ikke vært noen suksess hittil i Inter, hvor han ikke har funnet seg til rette i Antonio Contes stoppertrio.

07.02: I helga ble Harry Kane koblet til Manchester United av Joe Bernstein fra søndagsutgaven av Daily Mail. Bernstein skrev at Levy hadde tatt kontakt med United-kontakter for å si ifra om at Kane vil koste 200 millioner pund, og at det i stor grad handler om Spurs’ økonomiske utfordringer med ny stadion i coronavirussituasjonen, pluss irritasjon over Kane-kommentarer (les mer om det i detalj her).

Søndag kveld skrev Alisdair Gold, Tottenham-korrespondent for football.london, at Tottenham ikke har noen intensjon om å selge Kane til United eller en annen rivaliserende Premier League-klubb.

Det samme melder Jonathan Veal, som følger Spurs tett for Press Association.

Simon Stone fra BBC: