Ryktesaker, uker 43

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 25. oktober

12.16: Alan Nixon i The Sun skriver at Sheffield United ønsker å hente Marcos Rojo på lån i januar.

Sheffield Uniteds Jack O’Connells langtidsskade gjør at Sheffield United kan ha behov for en ny forsvarsspiller, og Rojo har erfaring med å spille i stoppertrioer.

08.32: Manchester City nærmer seg å fullføre signeringen av Filip Stevanovic, ifølge Manchester Evening News.

Grunnen til at det er relevant for oss, er at bl.a. Fabrizio Romano i august skrev at Partizan-vingen var klar for United. Andy Mitten, Sport Witness og en del serbiske aviser var uenige med Romano & co i at Stevanovic var på vei til United, og det var han visst heller ikke – og nå kan han altså fort ende opp i City i stedet.

Lørdag 24. oktober

09.05: The Mirror videreformidler en sak fra Canal Plus. De mener å vite at United er interesserte i å hente Luis Campos, sportsdirektøren til Lille. Portugiseren hadde samme stilling i Monaco mellom 2013 og 2017. Nå skal Campos ha røket uklar med Lilles president, og United, Roma og Tottenham skal være blant klubbene som følger med på Campos’ situasjon.

Fredag 23. oktober

07.35: Veldig rolig på ryktefronten for Uniteds del om dagen. Dagens eneste rykte er at Denis Zakaria er ønsket av United, Chelsea og Bayern München, og det har strengt tatt vært omtalt tidligere. 23-åringen har imponert for Borussia Mönchengladbach, men er for tiden ute med skade.

Torsdag 22. oktober

21.05: West Ham skal være interessert i å hente Phil Jones neste sommer ifølge Football Insider. Craig Dawson har blitt hentet på lån ut sesongen, men neste sommer kan det være Jones som drar til London-klubben. At 28-åringen ikke er med i Uniteds Premier League-tropp denne sesongen setter selvfølgelig fart på ryktene.

08.29: Det er ganske rolige ryktedager, men vi tar med oss denne videreformidlingen fra areanapoli.it. De siterer den italienske journalisten Fabio Santini på at City, United og PSG er interesserte i Napoli-stopper Kalidou Koulibaly, men at Liverpools interesse er mest seriøs, og at de tilbyr mellom 70 millioner euro og 75 millioner til Napoli.

United-koblingen her er altså relativt tynn, og vi er vel heller ikke helt sikre på Santinis troverdighet.

Her er Sport Witness’ artikkel om dette.

Onsdag 21. oktober

18.55: Bild-journalist Christian Falk skriver at Bayern München nå også skal være interessert i den 23 år gamle midtbanespilleren Denis Zakaria fra Borussia Mönchengladbach, som United også har fulgt tett over lang tid.

08.29: Egentlig ikke en helt ny sak, men Newcastle Chronicle skrev denne uka at det er sannsynlig at Newcastle kommer til å vekke liv i sin Phil Jones-interesse igjen.

Det er ventet at United er mer enn villige til å la Jones gå, men om The Sun har rett i at United kommer til å kreve 20 millioner pund for Jones (ref. gårsdagens rykteoppdatering), så må nok United fort gå med på å selge ham for en del mindre enn hva de ønsker å få for spilleren med 27 A-landslagskamper for England.

Tirsdag 20. oktober

08.04: Det er ingen hemmelighet at United prøvde å hente Erling Braut Haaland i januar, men den norske spissen valgte til slutt Borussia Dortmund. Spanske ABC skriver at nordmannen foretrekker å dra til Real Madrid fremfor United når han en gang skal forlate den tyske klubben. Det at Martin Ødegaard er i klubben skal være en stor faktor. Real Madrid skal likevel ha Kylian Mbappé øverst på ønskelisten.

07.57: Ifølge The Sun kan Phil Jones forsvinne fra klubben i januar. Midtstopperen skal være misfornøyd med å ha blitt vraket fra Champions League-troppen. United skal kreve rundt 20 millioner pund for 28-åringen.

Jones selv elsker å være i United, men ønsker seg mer spilletid.

Mandag 19. oktober

18.25: U18-signeringen Joe Hugill fyller 17 år i dag, og ifølge Manchester Evening News har klubben planer om å gi ham en fin bursdagspresang. Lokalavisen skriver at Manchester United planlegger å tilby Hugill profesjonell kontrakt. 17-åringen har allerede debutert for U23-laget.

13.10: Manchester Unted skal ha sikret seg førsteretten på Sporting Lisboas 16 år gamle stortalent Luis Gomes, skriver Mirror.

Gomes har allerede blitt sammenlignet med den gamle storheten Luis Figo og er inne i en femårkontrakt med Sporting. United skal imidlertid ha blitt enige med den portugisiske klubben om en førsterett til å hente 16-åringen for 14 millioner pund dersom han blir tilgjengelig for salg.

08.45: Manchester United lyktes ikke med å hente Jadon Sancho i overgangsvinduet vi nå har lagt bak oss, men Borussia Dortmund-kanten er fremdeles ønsket på Old Trafford.

Avisen Daily Star melder at United nå har fått signaler som tyder på at Sancho igjen vil bli aktuell neste sommer, og viser til Dortmund-sjef Hans-Joachim Watzkes seneste uttalelser.

Selv om han ikke nevner United med navn, er det liten tvil om hvilken klubb Watzke sikter til når han snakker om Sancho. «De feilbedømte situasjonen. Vi hadde lagt oss på en klar linje, og vil gjøre det også neste sommer. I denne bransjen kan man imidlertid ikke avvise at en spiller er til salgs uansett pris», er Watzke sitert på.