Ryktesaker, uke 42

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 18. oktober

08.00: The Suns Alan Nixon (ikke avisas United-journalist) leverer en såkalt eksklusiv sak søndag om at United nå vurderer Real Madrids uruguayaner, Federico Valverde. United ser for seg en mulig bytteavtale for den 22 år gamle midtbanespilleren med Paul Pogba, som jo har snakket om å ønske å spille for Real. Det er nok uansett uaktuelt å utløse Valverdes utkjøpsklausul, siden den er på 640 millioner pund.

Lørdag 17. oktober

08.05: Overgangsvinduet er offisielt stengt i England, men vi tar med oss at Watford takket nei til et bud på 25 millioner pund fra Crystal Palace på Ismaila Sarr. Det er Daily Mail som skriver dette. United skal gjennom hele sommeren ha vurdert Sarr som et alternativ for Jadon Sancho. Nå er det omsider bestemt at 22-åringen blir værende i Watford.

Fredag 16. oktober

17.30: Det er fortsatt ikke offisielt, men flere andre aviser/journalister melder nå at United har utløst klausulen som forlenger Paul Pogbas kontrakt frem til sommeren 2022.

16.55: På fredagens pressekonferanse snakket Ole Gunnar Solskjær om at Paul Pogba var United-spiller i to år til, noe som antydet at United har utløst klausulen som forlenger kontrakten hans til sommeren 2022.

Ingenting er offisielt, men Manchester Evening News skriver fredag kveld at det har skjedd, men så må det sies at informasjonen fortsatt ikke bekreftet fra noen parter og at det hele kan være et forsøk fra lokalavisa på å smi siden Solskjær gjorde jernet varmt.

Det som uansett er sikkert er at United aldri ville latt Pogba gå gratis til sommeren uten å benytte seg av denne klausulen.

07.35: Spanske Pau Torres var en spiller som ble nevnt et par ganger i ryktespalten i sommer. Nå skal Arsenal kaste seg inn i kampen om Villarreal-stopperen, ifølge spanske Todofichajes.

07.30: Da overgangsvinduet var stengt, ble det meldt at Manchester United vil forsøke seg på Jadon Sancho igjen i januar. Ifølge tyske Bild er imidlertid ikke Borussia Dortmund innstilt på et vintersalg av den engelske gullkalven.

Torsdag 15. oktober

13.35: Manchester United la aldri inn noe bud på Bayern Münchens Kingsley Coman i overgangsvinduet vi nå har lagt bak oss. Det bekrefter Bayerns sportsdirektør Hasan Salihamidzic til avisen Bild.  

Salihamidzic sier også at Bayern ville avvist et eventuelt bud om det hadde kommet. 

10.00: Manchester United skal ha den tidligere Juventus-treneren Massimiliano Allegri på listen over mulige kandidater dersom Ole Gunnar Solskjær skulle få sparken, melder Daily Express.

I den samme saken skriver avisen at Mauricio Pochettino er førstevalget og at argentineren har mange beundrere i United-systemet. 

07.50: Barcelona ønsker å hente Paul Pogba gratis neste sommer, skriver den spanske avisen Mundo Deportivo. Pogbas kontrakt med United går ut neste sommer, men den inneholder en forlengelsesopsjon på ett år.

Barcelona forholdt seg relativt rolig på overgangsmarkedet denne sommeren fordi den katalanske storklubben, i likhet med mange andre klubber, har mistet enorme inntekter som følge av coronaviruset. Barcelona holder derfor et ekstra godt øye med spillere som nærmer seg slutten av sine kontrakter med sine respektive klubber, melder avisen.

Onsdag 14. oktober

19.31: Diogo Dalot endte til slutt opp i AC Milan, men Everton var også veldig interessert i portugiseren. Carlo Ancelotti har sansen for backen, men United ville ikke at han skulle dra til et lag som blir regnet som en direkte konkurrent. Det sier Fabrizio Romano i «Podcast Here We Go».

12.14: Den ikke alltid så pålitelige tabloidavisa The Sun (Daniel Cutts, ikke avisas vanlige United-korrespondent) skriver at Sergio Romero ber United om å få kontrakten terminert.

Avisa forstår det slik at Romero i så fall ikke vil ha de cirka £1,5 millionene som United skylder ham for resten av kontraktstiden, og at klubben slik kan spare litt penger, samtidig som han selv får overgangen bort som han ønsker seg.

33-åringen skal være lysten på en overgang til MLS.

Vi videreformidlet mandag en påstand fra pålitelige The Athletic om at United i utgangspunktet ønsker 8 millioner pund for Romero.

08.03: Vi starter ryktedagen kjapt med å nevne at det i ESPN-artikkelen om Jules Kounde som vi omtalte i går kveld også stod at United følger den 23 år gamle Villarreal-stopperen Pau Torres.

Torres har fem landskamper (og ett landslagsmål) for Spania.

Tirsdag 13. oktober

20.00: United skal ha begynt å titte på Jules Kounde. Midtstopperen til Sevilla kommer fra en god sesong i Spania og er fortsatt bare 21 år. Ifølge ESPN kan en eventuell overgang skje allerede i januar hvis ikke problemene i de bakre rekker forbedres før den tid.

11.20: Ifølge spanske AS avslo Juan Mata i sommer et tilbud fra Saudi-Arabia som kunne gitt ham 20 millioner euro i året. United-veteranen ønsket å bli i United ett år til, siden han tror veldig mye nå er på plass i United for at det skal bli en bra sesong.

07.00: Flere United-spillere skal være skuffet over Uniteds behandling av Sergio Romero, som ikke fikk gå til en ny klubb før overgangsvinduet stengte. De skal ha stor sympati for situasjonen argentineren nå befinner seg i, skriver ESPNSs Rob Dawson, nå som det er David de Gea og Dean Henderson som kjemper om keeperplassen.

Mandag 12. oktober

21.20: Dette er ikke akkurat United nå, men det er likevel United. Daily Mirror skriver at Roy Keane er en av de største favorittene til å bli ny manager for «United-eide» Salford, som mandag sparket sin manager. Keane var til stede da Salford spilte 2-2 mot Tranmere i helga.

LES OGSÅ: Scholes overtar midlertidig

15.36: Spanske AS, her videreformidlet av Sport Witness, skriver at United har satt i gang med arbeidet for å kunne hente Rennes-supertalentet Eduardo Camavinga hvis Paul Pogba forlater Old Trafford.

17-åringen, scoret sitt første A-landslagsmål for Frankrike sist uke, har en kontrakt som går ut i 2022, noe som kan sørge for at overgangssummen ikke blir altfor ille neste sommer.

Zidane skal ha vært fast bestemt på at han vil ha Camavinga til Real Madrid, men det ble ikke noe av i sommer på grunn av pandemien, og spillerens agent har i en melding til Real Madrid gitt uttrykk for at det ikke er sikkert at Camavinga er tilgjengelig neste sommer, og ifølge avisa er United en stor trussel til Real Madrid her. De skriver at United allerede ser ut til å ta det for gitt at Pogba reiser, eller at de i alle fall prøver å sikre seg hvis han gjør det.

I tillegg til United og Real Madrid, så nevnes også PSG og Juventus nevnes som noen av de interesserte lagene.

United ble ikke nevnt da AS skrev om Juventus-interesse for Camavinga for noen dager siden.

15.07: Manchester Evening News (Dominic Booth) har skrevet om eventuelle flere lån for United-unggutta, siden det fortsatt er mulig å låne ut til klubber nedover i ligasystemet før fredagens deadline.

De skriver at midtstopper Di’Shon Bernard, som debuterte mot Astana i Kasakhstan, er den som det er aller mest sannsynlig at ender opp med et utlån. Han skal ha vært i samtaler med klubber i både League One og League Two.

Avisa forstår det ellers slik at det er sannsynlig at Ethan Laird (som nå trener regelmessig med A-laget) og Arnau Puigmal ikke blir lånt ut. Teden Mengi blir heller ikke lånt ut, og er i likhet med Laird med seniorene nå.

15.03: Fabrizio Romano skriver for The Guardian at Juventus ville lagt inn et Paul Pogba-bud på 100 millioner euro (90,7 mill. pund i dagens kurs) om det ikke var for coronaviruset.

De hadde ifølge Romano satt av pengene, men måtte droppe planene.

10.16: En ekstremt rolig start på rykteuka, i sterk kontrast til forrige mandag (deadline day), men The Athletic (David Ornstein som videreformidler fra Laurie Whitwell) skriver litt om situasjonen til Sergio Romero, i lys av Evertons forsøk på å hente 33-åringen på lån mot slutten av overgangsvinduet.

Romero ønsker å forlate United, men ifølge Whitwell ønsker United minst 8 millioner pund for argentineren. Evertons lånetilbud var på 2 millioner pund (pluss hele Romeros lønn). Spillerens kontrakt går ut neste sommer, så det ville vært omtrent som å selge for 2 millioner, altså.

United ønsker åpenbart å la Romero gå, og har sendt ut sine signaler ved å droppe Romero fra Champions League-troppen og ved å ha Dean Henderson i troppen som andrekeeper.

Romero forstår visstnok Solskjærs valg, men føler nå at han bør få lov til å forlate klubben for å få mer spilletid. Han mener Evertons tilbud var rimelig, og at sjansen til å utfordre Jordan Pickford der var fristende, men han endte altså ikke opp dit. En MLS-overgang kan fortsatt være aktuelt, og flere klubber skal være interesserte, ifølge artikkelen.