Syvende far i huset

Ryan Giggs er Premier Leagues syvende eldste utespiller gjennom tidene, men Teddy Sheringham tror waliseren kan slå rekorden hans.

Publisert Sist oppdatert

Teddy Sheringham kom til United i 1997 som 31-åring og spilte der til han var 35. Ringreven så imidlertid ingen grunn til å avslutte karrieren der. Først returnerte han til gamleklubben Tottenham før det ble opphold i Portsmouth, West Ham og til slutt Colchester.

inni_sak_ryan_giggs_mot_swansea

Den rekorden kan nå slås, mener Sheringham selv.

– «Giggsy» har fortsatt noen år igjen i seg, sier han til ManUtd.com.

– Du må være godt bygd. Jeg hadde ikke mye fett på kroppen da jeg spilte og det har definitivt ikke han heller. Han har holdt seg i god form.

Etterhvert som fotballen har utviklet seg har også ny kunnskap om idrett og fysikk kommet frem. Sheringham innrømmer imidlertid at han er av den gamle skolen og at han alltid fulgte sine egne rutiner, på tross av andre profesjonelle råd.

– Du kjenner din egen kropp etterhvert som du blir eldre. Det var bare da du var yngre at du ble veldig frustrert, men du skjønner hva som foregår når du er eldre.

Det er likevel et stykke frem til rekorden for Giggs som tidligere i år signerte ny ettårskontrakt. Waliseren fyller 40 i november, men må faktisk ta nok en sesong i Premier League dersom han skal kunne kalle seg for ligaens eldste utespiller når han pensjonerer seg.

Men det er ikke mer enn så vidt! Ryan Giggs må nemlig være 40 år og 273 dager dersom han skal slå sin tidligere lagkamerat. Den datoen er 29. august 2014, altså helt i begynnelsen av 2014/15-sesongen.

For øvrig er det verdt å merke seg at fem av de syv eldste utespillerne i Premier League har spilt for Manchester United. Hva de får servert i lunsjen på Old Trafford forblir nok likevel en hemmelighet inntil videre…

Eldste utespillere i Premier League

  1. Teddy Sheringham – 40 år og 272 dager
  2. Gordon Strachan – 40 år og 83 dager
  3. Bryan Robson – 39 år og 355 dager
  4. Dean Windass – 39 år og 269 dager
  5. Ray Wilkins – 39 år og 233 dager
  6. Trevor Francis – 39 år og 215 dager
  7. Ryan Giggs – 39 år og 171 dager
Powered by Labrador CMS