Trenerkarriere for nok en ex-red?

Ronny Johnsen forteller at han tar trenerkurs, og ser tilbake på en unik bragd fra United-tiden.

Publisert Sist oppdatert

Flere av Sir Alex Fergusons tidligere elever har gått inn i treneryrket. Roy Keane, Steve Bruce, Mark Hughes, Paul Ince og Ole Gunnar Solskjær er blant 80- og 90-tallsheltene som alle jobber eller har jobbet som managere på høyt nivå. I tillegg har Neville-brødrene vist interesse for samme yrkesvei.

Også Ronny Johnsen, som spilte i United mellom 1996 og 2002, forteller at han holder på med trenerutdanning.

– Jeg jobber litt med det, forteller Johnsen til ManUtd.com. – Litt trenerjobbing, og jeg tar også kurs for å få lisens. Jeg tok en liten pause da jeg la opp for fire år siden, men jeg er på vei tilbake igjen nå.

Unik bragd

Johnsen slet mye med knærne i tiden som United-spiller, men fikk allikevel 150 opptredener for de røde. Kneskadene gjorde imidlertid sitt til at Ronny Johnsen stod for en unik bragd i United-trøya, nemlig å vinne titler i fire strake kamper!

Først var Johnsen med å vinne ligaen, FA-cupen og Champions League i tre strake kamper våren 1999. Etter Champions League-finalen sa knærne stopp, og en pause fra fotballen på nesten et år ventet for nordmannen, før han returnerte til kampen mot Southampton våren 2000, hvor United sikret nok et ligamesterskap.

Johnsen innrømmer at det er en morsom ting å se tilbake på, og forteller samtidig at knærne som plaget ham under karrieren nå er bedre.

– Jeg spilte alle de siste kampene i 1999, og var ute i ni måneder etter det. Jeg fortsatte å spille i 1999 selv om jeg trengte operasjon i senene til begge kneskålene. Det tok en god stund å komme tilbake, men jeg kom tilbake akkurat i tide, noe som var ganske morsomt!

– Jeg har hatt mye problemer med senene, men det går faktisk ganske greit nå. Det var ikke morsomt å ha jumpers’ knee i begge beina, og det tok en stund å komme tilbake, men nå er det ingen problemer.

Powered by Labrador CMS