Ronny Johnsen: United må angripe!

Ronny Johnsen er optimist foran ukens to viktige kamper, men Treble-helten fra 1999 sier United må våge å angripe.

Publisert Sist oppdatert

– Det passer ikke United å gå for uavgjort. United vil kanskje gå litt forsiktig ut mot Schalke, men deretter kommer det til å bli fullt kjør mot Neuer. Og det samme mot Chelsea. United må gå for tre poeng også søndag, sier Johnsen til united.no.

Vestfoldingen som var med å vinne Treble i 1999 og ligagull i 1997 og 2001 tror United vil satse med tung offensiv mot Schalke04 onsdag.
– United spilte veldig bra i første semifinale, samtidig som jeg var skuffet over Schalke. Forsvar og midtbane hang ikke sammen i det hele tatt, et rom Rooney var dyktig til å utnytte.
Johnsen, som fikk 62 A-landskamper for Norge og 150 obligatoriske kamper for United, minner om Schalkes imponerende 5-2-seier borte over Inter i kvartfinalen, men har vondt for å se at det samme skjer nå.
– Det vil overraske meg om Schalke kommer til Old Trafford og viser seg fra en helt annen side enn de gjorde i første semifinale. United kommer til å satse framover og vil produsere mange sjanser også nå.
Det var bare en spiller hos tyskerne som Johnsen var virkelig imponert over, og det var keeper Manuel Neuer. Johnsen fikk assosiasjoner til en av keeperne han spilte sammen med i sin karriere.
– Det er noe av det beste jeg har sett av en keeper. Ikke bare redningene, det kunne jo vært minst fem eller seks mål til United. Også posisjoneringene og bevegelsene, pluss at han var trygg i feltet. Han minnet meg om Schmeichel, faktisk.
Under fire døgn etter Schalke-kampen gjester Chelsea Old Trafford i det som betegnes som ren ligafinale. Johnsen tror imidlertid ikke det slår negativt ut for United at Chelsea har spillefri i midtuken mens United spiller viktig semifinale i Champions League.
– For en fotballspiller er det faktisk allright å spille to så viktige kamper tett på hverandre. Man blir på tå hev hele tiden. Jeg tror laget klarer den utfordringen fint.
Og mens United gikk forsiktig ut mot Arsenal, forventer Supporterklubbens livstidsmedlem nummer 5555 at det blir offensiv mot Cech & Co. søndag.
– Det passer ikke United å gå for uavgjort. Chelsea har mange fantastiske indivudualister og de er fae til å holde ballen i laget, men United er veldig dyktige til å jobbe begge veier og få til gode kontringer.
Powered by Labrador CMS