– Fantastiske nyheter

Ronny Johnsen mener det er strålende at Manchester United tar turen tilbake til Norge.

Publisert Sist oppdatert

I et intervju med ManUtd.com tar nordmannen opp det som skal skje på Ullevål i juli.

Ronny, hva betyr dette besøket for United-fans i Norway?

Det er fantastiske nyheter. Den skandinaviske supporterklubben er langt den største i verden, samtidig som United er klubben med klart flest tilhengere i Norge. Så dette er stort for alle supporterne her i landet.

Vanligvis er det nordmenn som tar turen til Old Trafford, men nå kommer United til dem…

Det stemmer. Når United spiller hjemme reiser det alltid massevis av nordmenn til Manchester. Det finnes til og med norske sesongkortinnehavere. Det viser bare hvor mye denne klubben betyr for dem. Hver eneste dag følger de med på hva som skjer, via internett eller telefon. De drar til Old Trafford så ofte de kan, og flyreisen tar bare halvannen time, så det er ikke så vanskelig å komme seg dit. Men jeg vet at de setter stor pris på at United nå kommer til dem – til en forandring!

Hva kan du fortelle oss om motstanderne fra Vålerenga?

Vålerenga er klubben jeg dro tilbake til da jeg forlot Premier League, og jeg vant den norske serien med dem i 2005.
Jeg er veldig glad på deres vegne, og på Klanens – som er navnet på supportergrupperingen. De har landets beste supportere, så dette fortjener de. Dette blir en stor happening, og de kommer ikke til å få noen problemer med å fylle stadion.

Dette blir jo ikke første gang de to klubbene møtes til sommerkamp. Du var selv med i 1998…

Ja, jeg var det! Jeg husker kampen veldig godt. Vi spilte uavgjort 2-2. Av og til blir slike sommerkamper spilt under varme og fuktige forhold, men slik vil det ikke bli her. Derfor vil dette bli fint for spillerne også.

Vil Vålerenga kunne by på god motstand?

Ja, det tror jeg. Som følge av de kalde vintermånedene starter den norske serien i april og holder på til november. Dermed kommer United hit midt i den norske sesongen. Det betyr at Vålerenga bør være godt forberedt og i stand til å sette United på prøve.

Hvordan gjør de det for tiden?

Spillemessig slet de litt i sesongens åpningfase, men de fikk likevel resultater. De bør nok ha funnet rytmen innen United kommer til byen. I øyeblikket ligger de på tredjeplass i serien, så det bør bli en fin test og god hjelp for United i sesongoppkjøringen.

Du forlot Old Trafford i 2002. Hvor tett følger du egentlig United nå?

Jeg følger dem fortsatt veldig tett og har vært med på en del «Trophy»-turer. Det har vært veldig kjekt å komme tilbake og møte fans rundt om i hele verden. Absolutt veldig morsomt, ikke minst fordi mange av de samme menneskene som jobbet i klubben i min tid, fortsatt befinner seg der. Det er en skikkelig familieklubb som alltid får en til å ønske seg velkommen.

Til slutt – hvor mye har du latt deg imponere av din landsmann og tidligere lagkamerat, Ole Gunnar Solskjær, siden han gjorde sin inntreden i manageryrket?

Ole har alltid hatt lyst til å bli manager, og han har gjort en fantastisk jobb. Det er ikke bare enkelt å gå i gang med slikt, men han har virkelig gjort det bra. Ole skal ha stor honnør for å ha ledet Molde til klubbens første mesterskap noensinne, og det i hans første forsøk. Det var en stor prestasjon. Likevel er jeg ikke overrasket over at han gjør det så bra.

Powered by Labrador CMS