Har gulltro på United

Samtidig som han føler seg relativt trygg før Swansea-kampen, sier Ronny Johnsen til united.no at han også tror Newcastle stikker kjepper i hjulene for City.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg ble ekstremt skuffet da Newcastle tapte 4-0 mot Wigan. Jeg visste jo at de snart skulle spille mot City, og at vi kanskje var avhengige av å få hjelp. Det så mørkt ut etter den kampen, men så slo de tilbake med 2-0 mot Chelsea borte. Nå har jeg ordentlig troen, sier Johnsen, som håper Papiss Demba Cissé – tomålsscoreren på Stamford Bridge – fortsetter der han slapp mot de blåkledde londonerne.

– Ja, de har både jo både Cisse og Ba – to fantastiske angrepsspillere, og hele laget har imponert meg veldig denne sesongen. De kjemper om en fjerdeplass – som gir Champions League-plass. Jeg tror Manchester City skal få det veldig tøft når de skal på besøk dit på søndag, sier han til united.no.

Og gitt at de svartstripede herrer fra Tyneside komme Manchester United til unnsetning, er ikke Johnsen i det ringeste tvil om hva som blir utfallet i årets nervepirrende Premier League-sesong.

– United vinner dersom City avgir poeng i morgen, er Johnsens klare spådom. Han legger til: – Det er to veldig spennende kamper i morgen. Jeg gleder meg, sier Johnsen, som fikk 62 A-landskamper for Norge og 150 obligatoriske kamper for Manchester United.

– Ingen transportetappe mot Swansea

Han advarer samtidig mot at Swansea, søndagens motstander, slettes ikke blir noen kasteball.

– Guttene vet at dette er en must win-kamp, men det blir ikke enkelt. Ferguson og guttene vet det selv, og alle vet hva som kreves. De har vært i denne situasjonen flere ganger. Jeg håper og tror at det går veien i morgen, men hvis ikke er vel tittelhåpet definitivt ute.

Manchester United hadde stø kurs mot ligatittel nummer 20, men i løpet av bare fire kamper har forspranget på åtte poeng blitt spist helt opp. Nå er det dermed City som leder serien på målforskjell.

Johnsen mener årsaken er at Manchester United har blitt rammet av en svært ubetimelig formsvikt.

– Ja, det ser absolutt slik ut. For å oppsummere, så er det jo slik at Wigan har slått alle topplagene, mens tapet mot City ikke var så overraskende. Men jeg ble helt tom inni meg etter Everton-kampen. Jeg var høyt oppe da vi ledet 4-2, men følte meg ordentlig tom da vi rotet det bort, forteller Johnsen.

– Lettere å jage enn å lede

Han er svært forundret over at United har gitt bort initiativet etter å ha hatt en komfortabel tabelledelse.

– Men, det er alltid vanskelig å lede serien. Jeg har selv vært med på at vi rotet bort en tolv poengs ledelse mot Arsenal slik at de vant ligaen med ett poeng. Men United har jo vært i denne posisjonen mange, manger ganger tidligere, sukker han.

– Alle lag har sterke og svake perioder, men det handler om å få med seg poeng i de svake periodene. Det går ikke an å være på topp og underholde en hel sesong. Spillere kommer ut av form og det oppstår skader. Det er viktig å klare å balansere det, men jeg synes ærlig talt at Uniteds sesong – hvert fall om vi tar skader med i betraktningen – har vært veldig, veldig bra.

Tynnslitte nerver

Supporterklubbens livstidsmedlem nummer 5555 biter negler før alvorets time.

– Jeg ble ikke så nervøs da jeg spilte fotball selv, men nå er det vanskelig å sitte stille. Det blir verre og verre. Når jeg holdte på og spilte aktivt selv, brukte jeg kanskje mye av energien på banen, men nå er jeg kanskje plagsom å se kamper med. Jeg må ofte ta meg sammen, røper han.

– Jeg pleier å se kamper sammen med kompiser. Jeg blir så nervøs at jeg må ha noen å prate med. Men jeg drar fortsatt over for å se kamper, og er på Old Trafford tre-fire ganger i året.

– Og det er veldig ålreit å komme tilbake. Jeg blir tatt i mot med åpne armer av de som jobbet der mens jeg spilte. Manchester United er en skikkelig familieklubb, avslutter vestfoldingen.

Powered by Labrador CMS