– Den beste løsningen

Ronny Johnsen mener det er til det beste både for Wayne Rooney og Manchester United at han blir værende på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Ex-Red Johnsen, som var med på laget som vant The Treble i 1999, er glad for at 24-åringen har ombestemt seg.

– Det har vært mye bråk nå, og det var veldig viktig at de kom fram til en løsning. Nå handler alt om at Rooney finner tilbake formen, sier han til united.no.

Wayne Rooney har ikke prestert siden han fikk trøbbel med ankelen i mars. Johnsen er imidlertid ikke sikker på at kontraktsforhandlingene er årsaken alene til at han ikke har levert varene.

– Jeg tror det er flere faktorer. Han har slitt litt med skader siden i fjor, i tillegg til at det har vært en del andre ting som har spilt inn. Dette var tross alt den beste løsningen for begge parter.

Ambisjoner

Sir Alex Ferguson har sett flere store navn forlate Old Trafford under sin regjeringstid. Nå har skotten akseptert scouserens unnskyldning – selv om han stilte spørsmål ved klubbens sportslige ambisjoner.

– Det er ekstra spesielt siden Fergie selv sa at han ønsket seg bort, men jeg tror at det har blitt blåst opp i media. Vi må også regne med at Paul Stretford har hatt et ord med i laget her.

– Det er en litt spesiell episode, og man må se saken fra to sider. United vil alltid ha ambisjoner og har selvfølgelig et veldig bra lag, men man kan også forstå at Rooney har stilt spørsmål ved noen av kjøpene som er blitt gjort.

– Han har sikkert fått enkelte lovnader for hva som skjer framover, det ville vært et stort tap hvis de hadde mistet Rooney nå.

– United har mange flotte talenter, og de vil – i likhet med de siste 20 årene – kjempe om trofeer. Samtidig er det forståelig at Rooney ønsker et par store spillere etter at Ronaldo forsvant.

– Påvirker ikke spillerne

Ulike United-spillere har denne uka gått ut og sagt at alt Rooney-fokuset ikke har vært heldig for troppen. Johnsen tror imidlertid ikke at det har påvirket lagets resultater, og at de ikke vil ha noen problemer med at spissen har signert en ny avtale.

– Det påvirker dem ikke, de er så vant til at det stormer rundt klubben. Rooney er også så viktig at det ikke vil ha noen betydning for spillergruppa.

– Rooney er nødt til å forklare seg for dem, og det er helt sikkert noe han allerede har gjort. Det å prestere på et høyt nivå er det som skal til for å få med seg de supporterne han har skuffet, avslutter han overfor united.no.

Powered by Labrador CMS