– Fantastisk spennende!

– Jeg mener Van Persie er en strålende tilvekst. Dette er en fantastisk og spennende overgang.

Publisert Sist oppdatert

Slik lød reaksjonen fra ex-Red Viv Anderson – i likhet med RvP selv gammel Arsenal-spiller – da han onsdag kveld mottok nyheten om at United var kommet til enighet med London-klubben. Nå gjenstår kun spillerens personlige betingelser og den medisinske sjekken før alle parter har signert avtalen. Da vil Robin van Persie være sikret lønnsutbetalinger på Old Trafford i de neste fire årene.

Og Anderson, som fyller 56 år i slutten av måneden, er skikkelig oppglødd, og minner om at fjorårssesongens toppscorer og «Årets spiller i Premier League», er en anvendelig kar som kan fylle flere roller enn bare som ren spiss.

– Han kan spille ute på kanten; han kan opptre i tospann med en annen spiss, eller han kan spille alene på topp. Og så scorer han mål – 37 forrige sesong, stråler han i en kommentar til MUTV.

Aldersmessig på grensen

Det faktum at Van Persie nærmer seg de første 30 med faretruende fart, avfeies av Anderson som et ikke-eksisterende problem:

– Jeg vet jo at han er 29 og at det ikke blir snakk om å få tilbake utleggene på ham, men dette dreier seg om de neste par sesongene. Hvis vi vinner Premier League og Champions League i denne perioden, vil dette ha vært vel anvendte penger.

– Dersom han, Wayne Rooney, Danny Welbeck og Chicharito alle finner nettmaskene, da vil folk virkelig få opp øynene. Jeg tror vi har gode muligheter i sesongen som står foran oss, sier Anderson videre, og uttrykker glede over at Van Persie valgte United, og ikke en av de andre klubbene som ønsket underskriften hans.

– City, for eksempel, ville ha betalt hva som helst, så dette kan ikke dreie seg om penger. Nei, han ønsker å spille for United og bli del av klubbens tradisjoner – og det sier mye, avslutter en glad Viv Anderson.

Powered by Labrador CMS