– City som er heldige

Sir Alex Ferguson slår tilbake mot Mancini, hedrer Giggs og forteller at han selv ikke har noen som helst planer om å trekke seg tilbake.

Publisert Sist oppdatert

Roberto Mancini hevdet United har vært heldige denne sesongen med alle de sene målene som er scoret. Sir Alex Ferguson er ikke enig med sin kollega fra den lyseblå delen av Manchester.

– Det er han som er heldig siden de kun er 12 poeng bak oss, slår Ferguson tilbake. – Det handler ikke om flaks, vi har gjort dette i 25 år. Det er en grusom vane. Sene mål er ingen tilfeldighet.

– Vi gjorde det i Treble-sesongen i 1999. Vi scoret sene mål hele tiden. Det er ikke tilfeldig – dette laget ønsker å vinne hele tiden.

– Norwich-kampen viktigst

Til de som fryket at United-sjefens tanker allerede var fokusert på tirsdagens gigantmøte mot Real Madrid, kunne Ferguson fortelle at kampen mot Norwich lørdag ettermiddag har all fokus.

– Ligakampene er enda viktigere, for vi ønsker ikke å gi de nærmeste konkurrentene våre en fordel. Dette er utrolig viktig for meg å understreke, og det er derfor jeg Norwich-kampen betyr så mye. Det er en kamp vi må vinne.

Ferguson er ikke bekymret for at United ikke skal prestere i de store kampene som venter, og trekker nok en gang parallellen til superlaget i 1998/99-sesongen.

– Jeg tror ikke de vanskelige kampene blir et problem. Vi gleder oss til dem, og vet at vi kommer til å være på vårt beste i dem, slik vi var i 1999. Den store forskjellen er at vi har en sterkere stall nå enn vi hadde den gangen.

– Utrolige Giggs

Lørdag får Giggs få sin 1.000. kamp i karrieren, på dagen 22 år siden han debuterte for United. Sir Alex Ferguson er naturlig nok full av lovord om mannen som fredag signerte nok en avtale med United, som binder ham til klubben frem til sommeren 2014.

– 23 sesonger på førstelaget, det er utrolig. Jeg fortalte ham på fredag at jeg forventer en regning fra moren hans for alle sandwichene og alle teen hun lagde til oss. Jeg reiste til huset hans hver uke for å få ham til å signere for oss som skolegutt. Det virker lenge siden, men for en utrolig karriere han har hatt. Helt fantastisk.

Ferguson avslører også at han håper å beholde Giggs og Scholes i klubben også etter at spillerkarrieren en dag er over.

– Det kommer til å skje, det er planen. Vi har gjort det samme med Nicky Butt, som er med reservene. Det er viktig at vi gir tidligere, erfarne spillere en rolle i klubben.

Selv har Ferguson sittet i sjefsstolen på Old Trafford siden november 1986, skotten har ingen planer om å trappe ned og gå inn i en direktør stilling riktig ennå.

– Det er fortsatt et stykke frem i tid, håper jeg.

Kilde: The Guardian,

Powered by Labrador CMS