Den irske konvertitten

Venstrevingen som ble venstreback. Robbie Brady gjorde en god figur i uvant posisjon mot AmaZulu.

Publisert Sist oppdatert

Bortsett fra en og annen backjobb for reservene, har den irske U21-spilleren vært venstreving i hele sitt liv. Men nå som Sir Alex er på utkikk etter et cover for en overbelastet Patrice Evra, har Brady fått muligheten til å vise hva han er god for på backplass. Og så langt er alt vel. Han ble kastet uti det mot AmaZulu på onsdag, og svarte med å levere en solid og oppmuntrende forestilling.

– Det var kjempeartig, sier han til ManUtd.com. Det var en utrolig opplevelse å få slippe til fra start. Jeg var litt nervøs til å begynne med, men følte meg mer komfortabel etterhvert. Det var veldig morsomt, sier han, og forklarer hvordan han fikk greie på at Sir Alex ville forsøke ham i den uvante rollen.

– Jeg fikk en viss anelse etter pressekonferansen, og da bekreftelsen kom var jeg i skyene. Selv visste jeg ikke hva manageren hadde sagt, men jeg ble strålende glad da jeg fikk høre om det. Det ga meg mye selvtillit før kampen.

– Det er jo helt ny posisjon for meg, men som sagt trives jeg med det. De har brukt de siste par ukene til å forme meg og klargjøre meg, og forhåpentligvis blir jeg enda bedre med litt tid på meg. Om fremgangen fortsetter har jeg jo lyst til å prøve å etablere meg på laget.

God støtte fra Rio

Nå er det ikke bare bare å rusle ut på banen og innfri alle forventninger, spesielt ikke når rollen du skal dekke er ny og ukjent. Brady innrømmer da også at det innimellom oppsto situasjoner mot AmaZulu der han følte seg på syltynn is.

– Jo, av og til var det som om jeg på en måte hang og slang i tauene. Da var det godt å ha Rio der. Han pratet meg igjennom det hele, og etterhvert fant jeg meg mer til rette. Samtidig hjalp det godt å få spille sammen med han som antakeligvis er bestekameraten min, Scott Wootton, som jeg har kjent hverandre siden Dag 1.

Lærer av Evra

– Nå håper jeg bare å spille enda bedre i de neste par kampene, i håp om å komme meg så nær en plass på førstelaget som mulig. Patrice Evra er en av verdens beste venstrebacker og utrolig god offensivt, så jeg har mye å lære derfra. Men, ved å studere ham bør jeg kunne lære meg rollen ganske raskt, mener den 20 år gamle Dublin-gutten, som forrige sesong var ulånt til Hull. Nå har han fått sitt livs sjanse.

Powered by Labrador CMS