– Chelsea skulle hatt tre røde kort

– Og United har fortsatt flere avgjørelser til gode på Stamford Bridge, skriver engelsk kommentator.

Publisert Sist oppdatert

The Guardian-journalist Rob Smyth er kjent for å være United-fan, men hans oppsummering etter søndagens kamp er så rett på sak og United-fordelaktig at vi dro den ut av avisrunden.

Les resten av avisrunden her.

Her er Smyths oppsummering:

– De siste årene har mange vært sinte over det de mener er dommernes favorisering av United. Noen galninger tror faktisk også at det er en offisiell konspirasjon som involverer Sir Alex Ferguson, FA, CIA og Nasa. Deres mening har nok ikke endret seg etter det som skjedde på Stamford Bridge, men alt bråket etter søndagens kamp er helt feilplassert. Det blir avslørt som tøv bare etter en enkel gjennomgang.

– Fernando Torres skulle ha vært utvist lenge før hans tvilsomme andre gule kort. Chelsea var altså ikke uheldige som måtte avslutte med ni mann. De var heldige som ikke måtte avslutte med åtte – siden John Obi Mikel også skulle ha fått sitt andre gule kort etter duellen med Antonio Valencia. Ja, Chelsea var best på 2-2, men de var i ferd med å komme under med 2-3 da Branislav Ivanovic laget frisparket som han ble korrekt utvist for å lage.

– Og selv om Javier Hernandez’ vinnermål var offside, så ville United trolig vunnet kampen uansett. Målet balanserer uansett ikke alle dommertabbene mot United på Stamford Bridge. Siden Uniteds forrige seier der, i april 2002, så har United måttet tåle en rekke sjokkerende avgjørelser, noe som var mest synlig i 2002/03, 2007/08, 2009/10 og 2010/11. To av dem kostet nesten United seriegullet, og feilene fra Martin Atkinson i 2009/10 kostet dem trolig tittelen den sesongen. Det var på tide at de fikk marginene med seg på Stamford Bridge, og de har enda flere til gode før man kan si at ting har jevnet seg ut.

Powered by Labrador CMS