– Flammen brenner fortsatt

Rio Ferdinand, som fredag kveld skal feires med testimonialkamp på Old Trafford, ønsker å fortsette i klubben så lenge helsen holder.

Publisert Sist oppdatert

Den 34 år gamle midtstopperen står foran sin tolvte sesong i United-trøyen, men Rio har ingen planer om å pensjonere seg riktig ennå.

Han har skrevet under på en ny ettårskontrakt, med opsjon på nok et år, og hevder overfor The Mirror at han trives bedre enn noensinne.

– Så lenge kroppen tillater det, kommer jeg til å fortsette å spille. Og jeg blir i Manchester United så lenge jeg kan, sier han.

– Lidenskapen er intakt

Rio: - Like tent som før.
Rio Ferdinand: – Like tent som før.

– Når jeg i det siste har forberedt testimonialen blant annet ved å gå gjennom gamle bilder, har det vekket opp gamle minner hos meg. Det har rett og slett gitt meg ny tenning med henblikk på å vinne pokaler. Tiden vil vite om så skjer, men den brennende lidenskapen min er i hvert fall intakt.

– Da jeg var yngre så jeg for meg muligheten til å bli i en klubb i ti år. Men ikke i en stor og prestisjefylt klubb som Manchester United. At det likevel har skjedd her, er bare helt vilt å tenke på. Det hadde jeg aldri trodd. For å være helt ærlig så tenkte jeg aldri i de baner.

Forelskelse

– Jeg tenkte som så at jeg kom til å tilbringe noen år her – kanskje tre, fire, for deretter å dra et annet sted. Men jeg forelsket meg i Manchester United. Jeg forelsket meg i følelsen det gir å vinne troféer, jeg forelsket meg i klubbens  historie og over å ha blitt en del av den. Dette er noe jeg aldri hadde forestilt meg. Men å være del av alt dette har ført til at klubbens tiltrekningskraft på meg antakeligvis har blitt enda sterkere med årene.

– Du vet, ettersom vi blir eldre, setter vi litt mer pris på ting. Man innser at det nærmer seg slutten. Selv om jeg kjører inn på Carrington hver eneste morgen, tar jeg meg i å tenke: ‘Lurer på hvor lenge jeg får fortsette med dette?’

– Forhåpentligvis et par år til.

Mesterskapsgrossist

Manchester United Premier League Winners Parade
Rio Ferdinand feirer sin sjette PL-tittel.

I løpet av tiden på Old Trafford  har Rio Ferdinand oppnådd å vinne seks Premier League-mesterskap, to ligacuptitler, Champions League og FIFA Klubb-VM. I tillegg har han spilt ytterligere to finaler i Champions League. Det eneste troféet som ikke har funnet veien til Rios samling er FA-cupen. Riktignok gikk United til topps i denne turneringen i 2004, men på det tidspunktet sonet midtstopperen karantene etter at han ikke dukket opp til en dopingtest året før.

Men alle troféene til tross, er ikke Rio Ferdinand helt fornøyd. Det ergrer ham at tre Champions League-finaler på fire år kun resulterte i én tittel.

– Ja, det er skuffende. Vi spilte ikke opp mot vårt beste i noen av de to finalene mot Barcelona, og det plager meg hele tiden.

– Når jeg ser på høydepunktene fra de to kampene, er det én ting som slår meg: ‘Hva om vi bare hadde spilt på maksimum styrke, da hadde jeg kanskje hatt flere vinnermedaljer’.

Hva så med sesongen som nå står for døren?

Den regjerende ligamesteren står foran en tøff åpning, med bortekamp mot ligacupvinner Swansea, etterfulgt av Chelsea hjemme og Liverpool borte. Nå skal vi ikke glemme bort nyopprykkede Crystal Palace i ligarunde fire, men det er likevel ikke til å komme forbi at kampen deretter, på bortebane mot Manchester City, vekker urinstinktene i en helt annen grad.

– Joda, det blir en tøff start for oss. Swansea borte er aldri enkle å møte, og deretter følger fire av forrige sesongs Topp 6. Som sagt, det blir tøft, men uansett må vi møte alle på et eller annet tidspunkt. Vi må bare sørge for å være på hugget fra første stund.

Powered by Labrador CMS