Nektet å svare på Pogba-spørsmål

Men José Mourinho kunne ikke rose sin spillere nok etter den sterke 3-1-seieren mot Arsenal.

Publisert Sist oppdatert

I motsetning til i storkampene mot Chelsea og Liverpool, lyktes United med å gå i strupen på Arsenal og ledet 2-0 etter kun elleve minutter.

Mye takket være en enorm David de Gea, kunne United innkassere 3-1 og tre poeng, til tross for et solid overtak til hjemmelaget gjennom store deler av kampen.

– Det var en fenomenal kamp. Jeg elsket måten laget mitt kjempet på, men jeg må også si at Arsenal i perioder spilte fantastisk fotball og gjorde det vanskelig for oss. Men spillerne mine fortjener alle komplimentene som finnes. Jeg kan ikke så mange engelske, men de var fantastiske. Det var tre fortjente poeng, sa Mourinho til BT Sport etter seieren.

LES OGSÅ: – Verdens beste – uten tvil

– Tøff kamp mentalt

– Planen var å forsvare når de hadde ballen, og det skulle starte med angrepsspillerne. Og når vi hadde ballen, skulle vi kontre raskt og forsøke å score, noe vi klarte. Vi hadde også en ball i stolpen og en situasjon med (Romelu) Lukaku som møtte (Petr) Cech. Du kan selvfølgelig si at de hadde sjanser, men vi hadde en god keeper.

(Saken fortsetter under bildet)

BRILJANT: David de Gea sto en fantastisk kamp mot Arsenal.

De Gea hadde til sammen 14 redninger mot Arsenal, flere av dem i verdensklasse, noe som ga spanjolen en nier på United.no-børsen.

– Jeg sa til ham etter kampen at det jeg så i dag var den beste keeperen i verden. Målvakter må stille opp i storkamper, men laginnsatsen var fantastisk, og vi var intelligente som spilte taktisk, slik vi hadde planlagt. Det var en tøff kamp mentalt, sa Mourinho.

– Tenker på Moskva, ikke City

Skåret i gleden er utvisningen til Paul Pogba, som ble sendt av banen av Andre Marriner etter en stygg takling på Hector Bellerin.

Det røde kortet betyr at franskmannen mister skjebnekampen mot Manchester City på Old Trafford neste helg.

GI DIN SPILLERBØRS!

Mourinho ønsket ikke å kommentere utvisningen overfor BT Sport og rettet heller oppmerksomheten mot situasjonen i sluttminuttene da også Laurent Koscielny kunne fått rødt for en takling på Lukaku.

– Jeg vet ikke. Det overlater jeg til dere, akkurat som Lukaku-situasjonen med Koscielny, sa Mourinho, som nå ligger fem poeng bak ligaleder City som møter West Ham søndag.

– Neste kamp er CSKA Moskva, og det er den vi skal tenke på. Manchester City er neste helg.

 

 Mysterium at vi ikke scoret flere mål

Arsene Wenger mener hjemmelaget hadde fortjent å få med seg poeng fra lørdagens batalje.

– Vi burde ha kommet tilbake i kampen, siden vi hadde mer enn nok sjanser. Vi spilte med utmerket kvalitet, men var ikke gode nok i de avgjørende øyeblikkene. Det er et lite mysterium at vi ikke scoret flere ganger, men David de Gea var banens beste med en klar mil, sier franskmannen til Match of the day, og tilføyer: 

– Jeg synes vi spilte bra, men det er ikke noe som er mer frustrerende enn slike kamper, hvor man ikke får med seg noe etter en slik forestilling. Innstillingen til spillerne var eksemplarisk, helt til siste slutt. Men man kan rett og slett ikke gjøre slike feil som vi gjorde i starten av kampen. 

(Saken fortsetter under bildet)

SKUFFET: Men Arsene Wenger hadde ikke noe å si på innsatsen til egne spillere.

– Jeg er veldig skuffet, spesielt siden det var en god prestasjon. Men vi var ikke effektive nok der det virkelig gjaldt. Vi satte oss selv i vanskelige situasjoner. Men keeperen deres var rett og slett fremragende, roser Arsenal-manageren, som ikke ville uttale seg om lørdagens pipeblåser, Andre Marriner. 

LES OGSÅ: Lingard: – Helt fantastisk å ha de Gea bak der

– Nå synes jeg egentlig bare synd på spillerne mine, sier Arsene Wenger. 

Powered by Labrador CMS