– Verdens beste – uten tvil!

David de Gea hylles i vår spillerbørs etter 3-1-seieren mot Arsenal!

Spanjolen var enorm i en særdeles underholdende kveldskamp under flomlysene på Emirates, der Arsenal hadde 75 prosent av tiden og vant skuddstatistikken 33-8.

Med et taktisk ess i ermet tok likevel José Mourinho et nytt stikk mot Arsene Wenger da et effektivt United-lag straffet hjemmelaget på kontringer med scoringer av Antonio Valencia og Jesse Lingard (2).

Her er våre vurderinger etter 3-1-seieren!

GI DIN SPILLERBØRS!

David de Gea – 9

Det kan ikke være noen tvil – David de Gea er for øyeblikket verdens beste keeper.

Får nok å henge fingrene i når et desperat Arsenal-lag jager redusering og viser hvilke ekstreme ferdigheter han besitter. Reaksjonssterk når Lukaku ufrivillig sender ballen mot eget mål og helt enorm når han stopper Alexandre Lacazette og påfølgende retur fra Alexis Sanchez. Vi har ikke plass til å ramse opp alle, men ender til slutt på 14 (!) redninger.

Victor Lindelöf – 6

Får den utakknemlige oppgaven med å støte på Sanchez, noe som endte med baklengsmål da Phil Jones gjorde det samme mot Eden Hazard på Stamford Bridge. Markerer seg ikke på samme måte som Watford, men får blant annet en viktig fot på et skudd fra Alex Iwobi.

Chris Smalling – 6

United-forsvaret fremstår som kaotisk med Smalling som sjef mot et ballsterkt Arsenal-angrep med Sanchez og Lacazette i fyr og flamme. Slipper på et eller annet vis unna med kun én baklengs, noe som først og fremst skyldes nevnte De Gea.

Marcos Rojo – 5

Medskyldig i baklengsmålet når han slipper Lacazette og lures også av samme mann når han gir bort ballen til franskmannen innenfor egen målgård tidlig i kampen. Rojo er den markant heiteste i forsvarsrekka – med vekslende hell. Feller blant annet Sanchez like utenfor 16-meteren i første omgang og får gult kort i andre.

Antonio Valencia – 7

Gir United en pangstart når han går fra å nøle til å banke ballen mellom beina på Petr Cech og i nettmaskene. Vi gir også en pluss i margen for ecuadorianerens lidenskapelige feiring. Solid som alltid defensivt.

Paul Pogba – 7

United-stjernen i rampelyset på både godt og vondt. Vi hyller fotballgeniet Pogba for de offensive bidragene, samtidig som han vil kritiseres for farefullt spill og utvisningen som gjør at han mister skjebnekampen mot Manchester City.

Avgjørende med dirigentpinnen i kontringene – lur på 1-0 til Valencia og skaper en målsjanse fra skrå vinkel på 3-1, akkurat som mot Newcastle. Samtidig noe rufsete defensivt og er mannen som slipper Aaron Ramsey på 1-2.

Nemanja Matic – 8

Småskadd, men fikk spille etter eget ønske – og viser hvor viktig brikke han er i Mourinho-systemet når United skal forsvare seg mot god angrepsfotball. Avgjørende blokkering på skuddet til Ramsey i første omgang og flere gjenvinninger på egen banehalvdel.

Ashley Young  – 7

Smart redning på strek når han rykker ut av muren og header bort frisparket til Mesut Özil i første omgang. Det offensive bidraget uteblir i en kamp som dette, men jobber iherdig defensivt, akkurat som en United-back skal. Ut på overtid.

Jesse Lingard – 8

Vår egen formsterke Messi blir matchvinner med to scoringer og har på mange måter tatt rollen til Henrikh Mkhitaryan som har fått en tilsvarende formsvikt. Energisk, kvikk og verdt sin vekt i gull i kontringsspillet. Vinner ballen selv fra Shkodran Mustafi på 2-0 og får en enkel jobb på 3-1. Kunne også hatt en tredje scoring alene med Cech, men ballen går i stolpen. Ut etter 76 minutter.

Anthony Martial – 7

Får fornyet tillit og gir Rashford en ny kamp på benken. Lekker målgivende til Lingard og viser seg fram med flere fine flikker. Ut etter 67 minutter.

Romelu Lukaku – 7

Ny storkamp uten scoring for United-spissen, men Lukaku skal ha mye av æren for seieren på Emirates. Jobber knallhardt og banker Arsenal-forsvaret i duellspillet, som når han legger igjen ballen til Lingard på 3-1. Rydder også unna i sin sone når han er nede på dødball.

Ander Herrera – 6

Erstatter Martial etter 67 minutter og jobber kun defensivt når United skal forsvare ledelsen.

Matteo Darmian (76) og Marcus Rashford (90+3) spilte ikke lenge nok til å bli vurdert.