– Skreddersydd for Premier League

Bundesliga-ekspert Raphael Honigstein er overbevist om at United har gjort et utmerket kjøp i Shinji Kagawa.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag bekreftet Manchester United at de var enige med både Borussia Dortmund og Shinji Kagawa om en overgang for den japanske playmakeren, såfremt han består den medisinske testen og arbeidstillatelsen går i orden.

Bundesliga-ekspert og fotballjournalist Raphael Honigstein tror Premier League vil være en perfekt arena for Kagawas styrker som fotballspiller.

– Måten han spiller på virker skreddersydd for Premier Leauge, skriver Honigstein for BBC. – Han løper mye og posisjonerer seg i intelligente posisjoner mellom de defensive leddene hos motstanderen. Han trekker ofte ut mot venstrekanten og går på eksplosive løp inn i boksen.

– Til tross for sin spinkle bygning er han sterk nok til å holde forsvarere på avstand og er god på å holde på ballen i trange områder.

– Avslutningene hans er blitt en av hans store styrker, sammen med hans ferdigheter når det kommer til å spille fri medspillere med entouch-pasninger. Han er en spiller som trives på den offensive tredjedelen av banen, en spiller som finner rom og som selv kommer i avslutningsposisjoner.

– Store defensive kvaliteter

Det har i lang tid vært snakket mye om Uniteds mangler på den sentrale midtbanen. Honigstein skriver at Kagawa ikke er mannen som kan løse dette problemet, men trekker allikvel frem japanerens defensive kvaliteter.

– Han er ingen japansk versjon av Luka Modric, for det er ikke hans styrke å styre midtbanen. Hans ideelle posisjon er bak spissen, men for landslaget spiller han ute på venstrekanten i en 4-2-3-1-formasjon.

– Hans fantastiske arbeidskapasitet og defensive disiplin gjør at han kan spille på venstrekanten også i en 4-4-2-formasjon, men hans styrker kommer nok best til sin rett i en mer dynamisk 4-2-3-1-formasjon, mener Honigstein.

– I tillegg til at han er en ung, rask og direkte spiller, innehar han i tillegg store defensive kvaliteter. I Dortmund var han perfekt for deres aggressive press som manager Jürgen Klopp opererte med. De sorte og gule presset motstanderen høyt hver gang de mistet ballen på motstanderens banehalvdel.

– En ‘no-brainer’

Honigstein er overbevist om at Manchester United har gjort et svært godt kjøp i Shinji Kagawa, og peker også på de økonomiske sidene ved 23-åringens overgang.

– Det er ingen tvil om at Kagawa kommer til å bli en svært god tilvekst i United-troppen, og skal man basere seg på prestasjonene denne sesongen kommer han også til å ta en plass i startelleveren.

– Han tilpasset seg raskt i Dortmund, og det er ingenting som tilsier at den geniale og populære spilleren kommer til å trenge mer tid på å tilpasse seg i Manchester.

– Hvis man legger til det enorme markedspotensialet som medfølger det som er Uniteds første japanske spiller, fremstår overgangen som en ‘no-brainer’, avlsutter Honigstein.

Powered by Labrador CMS