United snublet

United greide ikke bryte gjennom Rangersmuren i en kamp som ble overskygget av Valencias stygge skade.

Publisert Sist oppdatert

Kampfakta:

(H) Rangers 0-0 (0-0)

14.09.2010 20:45

Turnering: CL
Bane: Old Trafford
Tilskuere: 74408

Målscorere:

Kort:
Gult kortMcGregor, RAN (45)
Gult kortGiggs, MU (90)
Gult kortMcCulloch, RAN (90)

 

Kampreferatet:

United gjorde hele ti endringer fra laget som spilte mot Everton i helga. I tillegg spilte hele forsvarsfireren sin første kamp fra start for sesongen. Med et så nykomponert lag var det kanskje ikke annet å forvente enn at United slet med å finne rytmen i kampen. At Rangers lå lavt med mye folk og gjorde alt for å trekke ned tempoet i kampen gjorde det heller ikke lettere.

Første mulighet i kampen var det Hernandez som fikk da han viste god spenst og headet et innlegg fra Fabio like tilside for mål. Da var det spilt et snaut kvarter. Midtveis i omgangen fikk United en gyllen mulighet på kontring. Rooney og Hernandez kommer to mot en, men Rooneys pasning på tvers blir løpt opp i siste sekund.

 

Skuddvillig Gibson

Resten av omgangen dreier det seg mye om skuddforsøk fra distanse for United sin del. I det halvtimen passeres prøver Gibson seg for første gang fra ca 20 meters hold. Skuddet er hardt og lavt, men stryker like utenfor stolpen. Bare minutter senere har samme mann en ny mulighet fra omtrent samme hold. Denne gangen går skuddet rett på keeper. Også midtbanekollega Fletcher prøver seg fra distanse, men skuddet hans går høyt over.

Mye fokus i forkant av kampen var rettet mot Rooneys gjeninntreden i laget. Et par minutter før pause er igjen alt fokus på scouseren da han vrikker foten. Et lite deja vu fra fjorårets Champions League exit, men heldigvis ser det ut til at Rooney løp greit av seg skaden denne gangen.

 

Valencia skadet

Adskillig verre så det ut til å gå med Antonio Valencia da han tretten minutter ut i andre omgang ser ut til å få en alvorlig skade i ankelen, eller langt nede på leggen. I en tilsynelatende harmløs duell ute på høyresiden kan de se ut til at Valencia brekker foten. Skal en dømme etter ansiktsuttrykkene til spillerne som var i nærheten, og de som satt i nærheten på tribunen, var det nok ikke bra. I hele fem minutter fikk Valencia behandling ute på gresset før han ble båret ut til stående applaus.

Akkurat som i 1997 da Coventrys David Busst så grufullt brakk beinet på Old Trafford ble spillerne litt preget av hendelsen. Det tok ganske lang tid før det ble satt inn noen skikkelige taklinger.

Av målsjanser var det magert for United i andre omgang. Gibson hadde et nytt godt forsøk fra ca 20 meter tidlig i omgangen. Denne gangen var det på hel volley, men også denne denne gangen gikk ballen en halv meter utenfor.

Kvarteret før slutt setter United inn Evans og Owen for Fabio og Park. United omgrupperer litt, men får en fin mulighet da Fletcher blir spilt fri. Dessverre har han ryggen mot mål og innen han får snuddseg så er Rangers forsvaret på plass.

Med åtte minutter igjen av ordinær tid viser Gibson nok en gang frem skuddfoten fra distanse. Men nok en gang bommer han med en halvmeter, denne gangen over mål.

 

Snytt for straffe!

Til tross for spill bare på en banehalvdel på slutten så klarer ikke United å skape de helt store sjansene. Fire minutter på overtid faller både Giggs og Edu overende og Edu er nær balle to ganger med armen uten at de seks dommerne fikk det med seg. Giggs blir i stedet belønnet med gult kort!

Alt i alt en skuffende forestilling av de røde, og en litt skuffende start på gruppespillet. Men mest spent er vi nok på hvordan det gikk med Antonio Valencia.

 

Rangers: McGregor – Braodfoot, Weir, Bougherra, Papac – Whittaker, Davis, McCulloch, Edu, Naismith – Miller (Lafferty, 81. min.)

Uben.innb.: Alexander, Foster, Beattie, Weiss, Little og Hutton

Dommer: Benquerenca (Portugal).

Powered by Labrador CMS