Valencia, Rangers og Bursaspor

En kort presentasjon av Uniteds motstandere i gruppespillet i årets Champions League.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United havnet i gruppe C i årets Champions League, og skal møte Valencia, Rangers og Bursaspor. Under følger en kort presentasjon av lagene som blir Uniteds motstandere i løpet av høsten.

Valencia CF

Fullt navn: Valencia Club de Fútbol

Land: Spania

By: Valencia

Hjemmebane: Estadio Mestalla, kapasitet 55,000.

Manager: Unai Emery

Meritter

Serie: Vunnet La Liga seks ganger, senest i 2004.

Cup: Har vunnet Copa del Rey sju ganger.

Europa: Tapende finalist Champions League 2000 og 2001. Vinner UEFA-cupen 2004 og Cupvinnercupen 1980.

Slik gjorde de det sist: Valencia var sist med i Champions League i 2007/2008-sesongen. De røk da ut av gruppespillet i en gruppe med Chelsea, Schalke og Rosenborg.

Slik kvalifiserte de seg til Champions League: Direkte kvalifisert etter tredjeplass i La Liga i fjor.

Tidligere møter:

15.9.1982: UEFA-cup første runde: Man Utd – Valencia 0-0

29.9.1982: UEFA-cup første runde: Valencia – Man Utd 2-1

8.12.1999: CL gruppespill 2: Man Utd – Valencia 3-0

21.3.2000: CL gruppespill 2: Valencia – Man Utd 0-0

14.2.2001: CL gruppespill 2: Valencia – Man Utd 0-0

20.2.2001: CL gruppespill 2: Man Utd – Valencia 1-1

Totalt: 1 seier, 4 uavgjort, 1 tap. Målforskjell: 5-3

Vurdering: Valencia er den antatt sterkeste motstanderen i gruppen, og er i sjiktet av spanske lag som for øyeblikket befinner seg på nivået under gigantene Real Madrid og Barcelona. Valencia nådde to finaler i Champions League rundt årtusenskiftet, men måtte se seg slått av Real Madrid (2000) og Bayern München (2001). Har ikke vært på det samme nivået i Europa de siste sesongene, men er et lag som kan slå hvem som helst på en god dag og må på ingen måte undervurderes. Har mistet to nøkkelspillere i David Villa og David Silva i løpet av sommeren, men har fortsatt sterke spillere som Juan Manuel Mata og Ever Banega på laget. Valencia skulle egentlig flyttet til Nou Mestalla (en stadion som rommer hele 75.000 tilskuere) denne sommeren, men på grunn av økonomiske problemer er ikke stadionet ferdigbydg, og Valencia må spille minst én sesong til på gode gamle Mestalla.

Rangers FC

Fullt navn: Rangers Football Club

Land: Skottland

By: Glasgow

Hjemmebane: Ibrox Stadium, kapasitet 51,082

Manager: Walter Smith

Meritter

Serie: Vunnet Scottish Premier League 53 ganger.

Cup: Vunnet den skotske cupen 33 ganger og den skotske ligacupen 26 ganger

Europa: Tapende semifinalist Europacupen 1960. Vant Cupvinnercupen i 1972. Tapende finalist UEFA-cupen 2008.

Slik gjorde de det sist: Rangers røk ut av gruppespillet i Champions League 2009/2010 i gruppe med Stuttgart, Sevilla og Unirea.

Slik kvalifiserte de seg til Champions League: Direkte kvalifisert etter å ha vunnet den skotske serien sesongen 2009/2010.

Tidligere møter:

22.10.2003: CL gruppespill 1: Rangers – Man Utd 0-1

4.11.2003: CL gruppespill 1: Man Utd – Rangers 3-0

Totalt: 2 seiere, 0 uavgjort, 0 tap. Målforskjell: 4-0

Vurdering: Rangers er sammen med Celtic det dominerende laget i Scottish Premier League. Siden 1985 (da vant Aberdeen med en viss Sir Alex som manager seriegullet) har Rangers eller Celtic vunnet den skotske serien hvert eneste år. Totalt har Rangers 53 seriegull, det siste vunnet forrige sesong. Siden fjorårssesongen har Rangers mistet toppscorer Kris Boyd til Middlesbrough, men spillere som Kenny Miller og nyervervelsen James Beattie kan gjøre livet surt for United. Rangers har ikke hatt noen imponerende statistikk i Champions League de siste årene, men kom til en finale i UEFA-cupen så sent som i 2008. En ting er i hvert fall helt sikkert: de kommer til å gi jernet i matchene som kommer til å bli hauset opp som ‘The Battle of Britain’ i mediene.

Bursaspor

Fullt navn: Bursaspor Kulübü Derneği

Land: Tyrkia

By: Bursa

Hjemmebane: Bursa Atatürk Stadyumu, kapasitet 25,213

Manager: Ertugrul Saglam

Meritter

Serie: Vant den tyrkiske Süper Lig i 2010, deres første mesterskap.

Cup: Vant den tyrkiske cupen i 1986.

Europa: Nådde kvartfinalen i Cupvinnercupen 1975

Slik gjorde de det sist: Har aldri deltatt i Europacupen/Champions League før.

Slik kvalifiserte de seg til Champions League: Direkte kvalifisert etter å ha vunnet den tyrkiske serien sesongen 2009/2010.

Tidligere møter:

Ingen.

Vurdering: Bursaspor er nok for de fleste et ubeskrevet blad. Klubben, hvor Gøran Sørloth hadde et mislykket opphold på 90-tallet, har vært i skyggen av Istanbul-lagene Fenerbahce, Galatasaray og Besiktas – som alle har satt sitt preg på Champions League. Bursaspor vant sitt hittil eneste seriemesterskap denne våren, noe som gjorde at de kvalifiserte seg til årets turnering. Til tross for at Bursaspor ikke er noen stormakt i europeisk fotball beviser det faktum at de vant den tyrkiske serien at de er et godt fotballag. Dessuten kan man være sikker på at å komme til Bursa Atatürk stadion som bortelag ikke er lett. Tyrkiske fotballsupportere er kjent for å lage en utrolig stemning på tribunene som motiverer deres egne til gi det lille ekstra. United har aldri tidligere spilt mot Bursaspor, men har på ti møter mot tyrkiske lag vunnet fire, spilt tre uavgjort og tapt tre kamper.

Powered by Labrador CMS