rrran

– Tre-fire nye spillere er ikke nok

Publisert Sist oppdatert

Forandring er underveis i United.

Ole Gunnar Solskjær ble i november byttet ut med Ralf Rangnick ut sesongen. Han har tatt med seg nye personer inn i støtteapparatet.

Richard Arnold har erstattet Ed Woodward som øverste sjef, og Darren Fletcher og John Murtough har kommet inn i sportslige lederroller det siste året.

Straks blir trolig Erik ten Hag også ny United-manager, og han vil da ta med seg sine folk til klubben.

tenhaggern
ERIK TEN HAG: På vei inn som ny United-manager.

Samtidig ligger det an til at en rekke spillere forlater klubben i sommer. Nemanja Matic har allerede bekreftet at han er ferdig. Paul Pogba og Jesse Lingard er trolig på vei ut, Edinson Cavani slutter og Juan Mata fortsetter fort også karrieren et annet sted.

Alt dette får også konsekvenser for spillere inn, påpeker Ralf Rangnick.

Det normale er jo tre-fire spillere inn om sommeren, men Rangnick, som i utgangspunktet er tenkt å jobbe med Ten Hag, forventer mer.

– Bortsett fra keeperplassen så må sørge for at vi forbedrer oss på alle områder i stallen, sier Rangnick til manutd.com.

– Det handler om å hente inn spillere som kan hjelpe kollektivet til å bli bedre. Igjen så handler det om profil på spillere. Hva slags spillere trengs for å spille den fotballen vi ønsker å spille?

– Det vil derfor være viktig å ha på plass den nye manageren. Det vil jo avgjøre hva slags fotball man skal spille, slik at man kommer godt i gang med spiller-rekrutteringen.

– Så vil det uavhengig av manager og stil være et par spillere som likevel vil være interessante for United. Jeg har allerede navngitt dem til styret, men hvis man ser på måten dette laget må gjenoppbygges på så er ikke tre-fire nye spillere nok. Det kreves mer, spesielt med tanke på antallet spillere som er på utgående kontrakter, sier Rangnick.

En offentliggjøring av Ten Hag som ny manager skjer trolig så fort United og Ajax har på plass alt som må på plass når United skal betale utkjøpsklausulen hans på to millioner euro.

LES OGSÅ: Romano om Ten Hag til United: – Here We Go!

Rangnick tenker tysk når han tenker fremtidig United-modell.

Nick
KLARE TANKER: Ralf Rangnick om Uniteds fremtid. Så gjenstår det å se hvor sentral han blir videre.

– I Tyskland har vi hovedtreneren og så er det normalt minimum to sportslige kompetente personer som er i klubben over lengre tid for å ta seg av spiller-rekruttering, speidervirksomhet og den daglige driften.

– Dette er fortsatt ikke helt tradisjon her i England. Det er jo bare noen få klubber som jobber med sportsdirektør. I fremtiden – og enda mer for en stor klubb som United – så kan du ikke gi alt ansvaret til bare en person, uansett hvor god den personen er.

– Jeg vet at Liverpool, City og Chelsea også har smarte folk som tar seg av rekruttering, speidervirksomhet og den medisinske oppfølgingen, og det er noe som vår klubb også må merke seg, sier Rangnick.

Han ser for seg en planlegging for fem, åtte eller også ti år frem i tid.

– Det var faktisk det vi gjorde både i Hoffenheim, RB Leipzig og Salzburg, men samtidig er nok det mer unntaket enn regelen. Det er en mulig løsning at vi har noen mennesker som mer eller mindre forteller klubben og supporterne hva slags identitet klubben burde ha, hvordan fotballen skal se ut, hva slags manager som da trengs og hva slags spillere, sier Uniteds tyske manager.

Powered by Labrador CMS