rangnick280422p

– Min personlige mening er at klubben bør prøve å finne fremtidige stjernespillere

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med torsdagens pressekonferanse etter Chelsea, så holdt også Ralf Rangnick sin pressekonferanse før Brentford-kampen.

Der kom Rangnick med en skadeoppdatering, som dere kan lese om i denne artikkelen, men også om egen rolle og perspektiv på rekruttering.

Rangnick er kjent for å ha gjort en svært imponerende jobb med rekrutteringen i mange klubber, og han ga klart uttrykk for at rekruttering nå er den viktigste jobben for ham, da han ble spurt om hva rollen hans skal handle om.

– Det viktigste for meg nå er rekruttering. At vi bringer inn best mulige spillere er etter min mening det viktigste punktet. Å snakke om det, og om hvem det kan være. Det handler ikke bare om å identifisere de spillerne, det handler også da om å møte dem, og å overbevise dem om å komme til denne klubben selv om vi ikke kommer til å spille i Champions League. Det er dette jeg ser på som den viktigste biten, og også å identifisere topptalenter til akademiet. Dette er etter det viktigste for meg de neste 1-2 årene.

En journalist lurte på om United kan bli en klubb som kan hente inn verdens beste spillere igjen.

– Min personlige mening er at klubben bør prøve å finne fremtidige stjernespillere og utvikle dem. Når det er sagt, kan du fortelle meg fem spillere som kan være blant de spillerne du snakker om?

Da Erling Braut Haalands navn raskt ble nevnt, så mente Rangnick at Haaland kan være et godt eksempel. Rangnick har erfaring med å signere Haaland siden nordmannen ble hentet til RB Salzburg fra Molde, og ga uttrykk for at det kanskje handler om å hente disse spillerne til United før de blir fullt så dyre.

– Haaland er en ung spiller, han er 21 eller 22, det er en av de spillerne jeg snakket om. Samtidig har han utviklet seg til å bli en av de dyreste spissene i verden. Han vil være et av de eksemplene hvor jeg mener fokuset bør være på å prøve å identifisere, finne og så overbevise spillere som kan være Manchester United-spillere de neste par årene.

BRAUT: Ralf Rangnick var med på å hente Erling Braut Haaland til RB Salzburg fra Molde. Det er nå svært lite trolig at United kan hente nordmannen, men Rangnick er opptatt av at United bør kunne hente slike spillere og utvikle dem, heller enn å vente på at andre skal ta seg av utviklingsfasen.

Rangnick ble spurt litt videre om rekruttering, og da spesielt om det å signere potensielle stjernespillere fremfor spillere med erfaring.

– Vi må bare se på de andre toppklubbene i England og i andre land i Europa – hvilke spillere signerer eller signerte de i fortiden? Og da tror jeg du får svaret selv, smilte Rangnick.

– Det er åpenbart at klubben og laget trenger flere spillere, på grunn av at en del spillere ikke har kontrakter mer, og andre spillere ikke er tilgjengelige mer. Noen spillere ønsker kanskje å dra for å få mer spilletid, og er på lån allerede. Det er åpenbart at klubben trenger en del nye spillere, og jeg har allerede fortalt dere hvordan jeg ser på det. For meg er det viktig at klubben identifiserer, speider på og så rekrutterer den type spillere som kan hjelpe Manchester United til å utvikle seg til en av topplagene igjen, og derfor trenger en både mentalitet, kvalitet, fysikalitet, hurtighet, ferdigheter – en trenger hele pakken.

Powered by Labrador CMS