Nick

Rangnick krever bedre effektivitet: – Handler ikke bare om uflaks

Publisert Sist oppdatert

Til tross for en overflod av United-sjanser får Ralf Rangnicks United-mannskap bare med seg ett poeng fra lørdagens Premier League-oppgjør mot Watford på Old Trafford.

Den tyske United-treneren kastet til slutt inn alle angrepsspillerne han  – bare Jesse Lingard og Juan Mata ble sittende igjen på benken blant de offensive – uten at angrepsarsenalet klarte å senke Roy Hodgsons Watford.

Derfor er det en frustrert Rangnick som møter pressen etter kampen.

– Det er veldig vanskelig å akseptere etter denne kampen. Vi skaper mange sjanser uten at vi scorer – det eneste vi ikke klarte i dag var å score, men det er jo det man må få til hvis man skal vinne fotballkamper.

UNITED 0-0 WATFORD:

Børsen: «Bør være garantert startplass i Manchester-derbyet»
Fernandes: – Kunne spilt 90 minutter til uten å score
Kommentar: «Nå blir denne mannen Rangnicks viktigste allierte»
Støttet Ukraina: Spillerne stilte seg bak Rangnicks plakat

– Skal være nok til å vinne

Rangnick sier at han ville vært fornøyd dersom han før kampen hadde fått vite at United ville skape så mange sjanser som de gjorde.

Tyskeren mener United produserte mer enn nok muligheter til å score det avgjørende målet.

– Vi hadde fire eller fem store sjanser i begge omgangene. Normalt sett er det mange sjanser nok til å vinne to kamper hver for seg, for ikke å si tre. Men det gjorde vi ikke og det er derfor vi nå er triste og skuffede.

Fernan
BOMMET PÅ FLERE SJANSER: Bruno Fernandes brølte ut i frustrasjon over en av mulighetene han misbrukte mot Watford.

United-treneren påpeker at United hadde igjen holder nullen etter å ha hatt så godt som fullstendig kontroll på sine gjester gjennom nærmest samtlige 90 minutter.

Rangnick mener at Hodgsons menn knapt hadde noen «realistiske sjanser til å score», med unntak av et langskudd fra Ismaila Sarr helt på tampen.

63-åringen sier seg enig i at ting kanskje kunne ha sett annerledes ut dersom United hadde fått hull på byllen allerede kort tid etter avspark, da Cristiano Ronaldo skjøt i stolpen. Samtidig er tyskeren klar på at det ikke bare er uflaks.

– Enkelte ganger er vi uheldige, slik som i situasjonen der «Cris» treffer stolpen. Men vi har også noen muligheter alene med keeperen der det ikke handler om flaks, men om skarphet og effektivitet. 

United-treneren er uansett klar på at det ikke er så mye han får gjort når stjernegalleriet hans svikter i de avgjørende øyeblikkene.

– Vår jobb som trenere er å hjelpe spillerne til å skape nok sjanser. Hadde vi bare hatt to eller tre muligheter i løpet av kampen, måtte vi ha spurt oss selv hva vi kan gjøre for å skape mer. Men antallet sjanser vi skaper i dag skal være nok til å vinne kamper som denne.

Manchester United v Watford - Premier League
SKUFFET: Ralf Rangnick er ikke spesielt fornøyd med effektiviteten til sine spillere etter lørdagens oppgjør.

– Kunne lett hatt fire eller seks poeng til

Når United spiller sin tredje uavgjortkamp på de siste fem kampene, hjelper det lite at laget er ubeseiret i ligaen siden 1-0-tapet for Wolverhampton rett etter nyttår.

Arsenal vil opparbeide seg et forsprang på syv poeng i kampen om fjerdeplassen i Premier League dersom de vinner sine tre hengekamper.

Rangnick sier at United nå må bli bedre på å gjøre uavgjort om til seier dersom de skal ha en sjanse til å kvalifisere seg til neste års Champions League gjennom ligaspill.

– Det er ikke første gangen at vi glipper tre verdifulle poeng, fastslår tyskeren.

– Ser jeg tilbake på de siste tre månedene, har vi gitt bort for mange sjanser og poeng etter kamper som har endt uavgjort. Vi kunne lett ha hatt fire eller seks poeng mer på tabellen og da ville hele situasjonen ha vært helt annerledes.

Everton v Manchester City - Premier League
NESTE MOTSTANDER: Kevin de Bruyne og Manchester City er kanskje ikke det laget man helst ønsker å møte når man trenger tre poeng.

Nå spørs det hvor lett det blir å komme tilbake på vinnersporet. I neste kamp er det nemlig byrivalene og ligalederne fra Manchester City som venter, attpåtil på bortebane.

Rangnick forteller at han ikke har brukt mange kaloriene på å tenke på den kampen helt ennå.

– Det er ikke mye annet vi får gjort nå. Vi må jobbe hardt og forberede oss til derbyet neste søndag. Men de to poengene som glapp her i dag, de gjør vondt, sier Rangnick.

– Akkurat nå planlegger jeg ikke så mye til Manchester City-kampen. Det begynner vi med i starten av neste uke, men akkurat nå føles det bare forferdelig.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS