ralfr

Spillerne har feil DNA: – Vi trenger flere fysiske spillere

Publisert Sist oppdatert

Ralf Rangnick har lenge blitt spurt om hva som må til for å få United ordentlig tilbake på vinnersporet.

Han har sagt at han har klare tanker om det, men han har stort sett samtidig understreket at det er noe som må tas etter sesongen.

Lørdag kveld, i samtale med de engelske avisene, åpnet han seg imidlertid litt om kravene fremover.

– Se på Manchester City og Liverpool. Jeg så selv Liverpool-kampen lørdag, og de vant 2-0 selv om de også hadde problemer med å finne den riktige rytmen (slik som United lørdag).

– De to lagene har imidlertid blitt bygget opp over en periode på fem-seks år, og alt har handlet om å bygge et lag som skal passe den treneren de har.

– Jeg har fortalt styret i United at det er det som også må skje her. Så langt kan jeg gå. Uansett når den nye manageren er på plass så må det handle om hvordan han ønsker å spille og hva slags spillere vi trenger for at det skal skje.

– Deretter kommer det tilbake til DNA, tempo, fysikk, hva trenger vi? Denne klubben mangler ikke tekniske spillere. Det den trenger er flere fysiske spillere, fastslo tyskeren.

United-supporter og Nürnberg-trener Tobias Schweinsteiger, Bastians storebror, som også har spilt under Erik ten Hag, kom med litt av den samme konklusjonen i et intervju med united.no forrige uke. Han snakket om at United nå måtte finne spillere med litt lavere individuell kvalitet, men som likevel kunne styrke kollektivet.

– Fysikk må være en del av det naturlige DNAet i spilleren. Det er nemlig vanskelig å endre teknisk fantastiske spillere til fysiske og aggressive spillere, og vi har en rekke tekniske spillere, sa Rangnick videre.

– Vi har tidligere vist at vi kan spille ut lag, men på de dagene vi ikke finner rytmen eller flyten så får vi trøbbel. Leicester var også aggressive. De var fysiske.

– Så er situasjonen som den er, men den er vanskelig å endre. Jeg tror ikke det handler om spillernes innstilling. Det handler om DNAet deres, sier Rangnick – som altså selv hadde stor suksess med flere tyske klubber tidligere i karrieren.

– Men dette er et helt annet prosjekt enn det. I Leipzig startet vi på nivå fire. Da jeg kom til Schalke var de på 17. plass. Nå handler det om å ta de rette avgjørelsene både når det gjelder spillere, type manager og så i hvert eneste overgangsvindu forsøke å gjøre det best mulig.

unitedforkamp020422
MANGE TEKNISKE SPILLERE: Men for få fysiske, sier Ralf Rangnick om dagens United-stall.

– Det er også mulig å lykkes med dette.

– Det er ikke rakettforskning. Det må skje og hvis det faktisk skjer så trengs det ikke nødvendigvis tre-fire år for å fikse dette. Kanskje det trengs to-tre overgangsvinduer for å komme i en helt annen situasjon, sier Rangnick.

Journalistene spurte ham så helt konkret om han blant annet tenkte på Uniteds baklengsmål mot Leicester, der både Fred og Bruno Fernandes tapte dueller på en United-overgang rett i forkant.

– Nei, jeg tenker egentlig ikke på enkelttilfeller i denne kampen. Det var flere tilfeller. Jeg følte at vi kunne vært mer dynamiske, mer fysiske og mer aggressive. Vi var imidlertid ikke det i en del tilfeller.

– Jeg har likevel ingen grunn til å stille spørsmål ved spillerne personlighet. Det som ble tydelig mot Leicester var mer at vi var nest best i en del fysiske dueller, sa United-manageren.

Powered by Labrador CMS