rangnick020522b

– Liverpool og City har fem eller seks hver. Derfor trenger vi minst to nye

Publisert Sist oppdatert

– Med ball så var dette en av våre beste prestasjoner i år. Vi hadde en ballbesittelse på 65 prosent. Vi traff med 91 prosent av pasningene våre. Det var derfor vi kontrollerte kampen.

Det sa Ralf Rangnick like etter 3-0-seieren mot Brentford – hans største seier som United-manager.

– Det var fortsatt noen hull bakover på banen, men vi hadde stort sett kontroll. Vi spilte med Juan Mata og Nemanja Matic, noe som ga oss kvalitet på midtbanen. Ronaldo var også veldig livlig. Bruno leverte også en bedre prestasjon. Det var ikke lett for Brentford å ta fra oss ballen. Det ble riktignok litt for mange pasninger sideveis og bakover før pause, men totalt sett, med ballen, så var dette en god prestasjon.

matabrent
SISTE HJEMMEKAMP? I så fall ble avskjeden til Juan Mata som fortjent med en god prestasjon og fortjent hyllest.

– Dette var en prestasjon som vi ønsket å vise frem for fansen vår, fortsatte United-manageren.

Brentford-manager Thomas Frank var enig.

– All ære til dem, men det United leverte før pause er noe av det beste jeg har sett av dem i det siste.

– Jeg er ikke fornøyd totalt sett

Rangnicks problem var at Brentford-kampen var mer unntaket enn regelen.

– Jeg er ikke fornøyd med resultatene totalt sett.  Spesielt de siste fire-fem ukene. Frem til og med West Ham-kampen så kjempet vi fortsatt i tre turneringer. Da var det en del gode øyeblikk. Vi slapp inn færre mål, men de siste ukene har ikke prestasjonene vært så gode som de burde vært, sa tyskeren.

– Jeg hadde forventet at vi kvalifiserte oss til Champions League, men generelt kan man vel si at vi har manglet stabilitet.

Nye spørsmål om fremtiden

Han ble, nærmest som vanlig, også spurt om Uniteds fremtid, og da blant annet om at han før kamp hadde snakket om at United trengte minst to nye spisser.

– Vi trenger minst to nye spisser for å gi laget mer kvalitet, ja. Det må være moderne spisser. Liverpool og Man City har jo fem eller seks hver. Gabriel Jesus spilte nesten ingenting for City frem til noen uker siden. Nå er han inne. Er Grealish en ving eller spiss? De er jo alle spisser, de kan rullere mellom posisjonene og bekle flere roller, men vi har ikke så mange.

– Mason Greenwood skulle være det, men har jo ikke vært en del av troppen etter West Ham-kampen. Edinson Cavani har vært skadet det meste av tiden, og Anthony Martial var da på lån i Sevilla.

Cristiano Ronaldo vil, ifølge Rangnick, også være en naturlig del av den spissgjengen United har neste sesong, og da han gikk av Old Trafford mandag kveld så sa portugiseren selv til TV-kameraene: «Jeg er ikke ferdig».

varscoringen

– Måten han spilte på igjen i kveld, ikke bare fordi han scoret, men fordi han også skaffet straffen og hjalp laget defensivt, hvorfor skulle ikke han være en spiller som kunne være en del av stallen for å hjelpe laget, begynte Rangnick.

– Samtidig er dette et spørsmål du må stille til Erik (ten Hag) når han er her, og det er også viktig hvordan Cristiano ser på seg selv og posisjonen sin. Cristiano er jo ikke bare en spydspiss. Han ønsker ikke bare å være helt på topp, og hvis han ikke skal være det så må man spille med to spisser, som vi gjorde det i 15 minutter i min første kamp mot Palace, i den neste kampen mot Norwich og også i 2. omgangen mot Newcastle.

– Men ser man på internasjonal fotball så er det ikke så mange topplag som spiller med to spisser. De fleste spiller enten med tre spisser eller en falsk 9er. For meg handler ikke spørsmålet om posisjon, men om hva slags kvalitetsspillere United bør ha i fremtiden.

– Hvilken posisjon er viktigst å forsterke?

– Bortsett fra på keeperplassen, der vi har minst tre glimrende keepere, så er det vel folk som forlater oss i alle andre posisjoner. Derfor kan jeg ikke si noe om enkeltposisjon. Det handler om hele laget.

– Hvor lang tid kan det ta å komme tilbake til toppen?

– Det har jeg også svart på før. Andre klubber har kun trengt to-tre overgangsvinduer, men det fordrer at fra dag 1 nå og videre så må vi hente toppkvalitet – spillere som kan hjelpe de spillerne vi allerede har her. Det må skje i sommer, i vintervinduet og neste sommer. Da tar det kanskje ikke for lang tid.

Powered by Labrador CMS