frio

Ferdinands oppgjør med Rangnick: – Noen må sette en stopper for dette

I sitt eget YouTube-program tar Rio Ferdinand et oppgjør med det han kaller skittentøyet til Ralf Rangnick.

Publisert Sist oppdatert

– Det virker ikke som det er noen som vil noe der lenger. De har lagt ned våpnene, sier Ferdinand i programmet om ydmykelsen mot Brighton.

Men først og fremst snakker den tidligere United-stopperen om intervjuene til Rangnick.

Tyskeren har fra flere hold fått ros for sine ærlige betraktninger. Ferdinand mener imidlertid managervikaren burde vært mer lojal til sin arbeidsgiver.

– Vi har aldri vært en klubb som tar skittentøyet ut i offentligheten. Jeg hører manageren snakke om detaljer som skulle vært holdt internt. Som at han ba styret om å signere den og den spilleren. Snakk med styret, ikke til resten av verden, er Ferdinands oppfordring.

– Kanskje er det greit å snakke om sånne ting hvis du har forlatt klubben. Det kan jeg kanskje forstå. Men han er fortsatt i klubben.

– Det gjør at han ser litt bedre ut, og fjerner noe av ansvaret. Men jeg synes ikke det er riktig det han gjør. Selvfølgelig er du skuffet, men gjør opp med klubben. Når du er ferdig, kan du si det du vil. Å gjøre det mens du fortsatt er der hjelper ikke noen.

Rangnick fyrte løs

Nylig fortalte Rangnick at han ba styret om forsterkninger på spissplass i januarvinduet, uten at forespørselen ble innvilget.

– Jeg snakket med styret og spurte om vi ikke i alle fall burde snakke om det, analysere og finne ut om vi kunne få tak i en spiller, enten på lån eller som permanent overgang. Men til slutt var svaret nei, sa Rangnick på en pressekonferanse.

I løpet av bare noen få dager i slutten av januar mistet United-manageren både Mason Greenwood (suspendert som følge av pågående politietterforskning), Anthony Martial (lånt ut til Sevilla) og Edinson Cavani (langtidsskade).

Rangnick trakk frem at verken Luis Diaz (Porto til Liverpool), Julian Alvarez (River Plate til Manchester City) og Dusan Vlahovic (Fiorentina til Juventus) hadde byttet klubb på daværende tidspunkt.

Tidligere har Rangnick blant annet sagt at klubben trenger en «åpen hjerteoperasjon» for å løse utfordringene som preger Old Trafford.

Brighton & Hove Albion v Manchester United - Premier League
FÅR KRITIKK: Ralf Rangnick har vært åpen i intervjuer, men får kritikk av Rio Ferdinand.

– Må respektere klubben

Ferdinand trekker også inn ståheien rundt Jesse Lingard i sin kraftsalve.

Broren Louie Scott kritiserte nylig Rangnick for ikke å slippe til Lingard mot Brentford, i det som sannsynligvis hadde blitt hans siste kamp på Old Trafford som United-spiller.

– Alt sammen stinker, og jeg liker det ikke. Dette er ikke noe som har blitt gjort i den klubben før, sier Ferdinand.

– Du må respektere emblemet, historien og menneskene som har vært i klubben før deg.

– Dette handler først og fremst om Lingards bror og Rangnick, men Jesse involveres han også. Noen må sette en stopper for dette, for dette er ikke riktig. Det er ikke bare broren til Jesse heller, det er mange som har snakket når de burde holdt munn.

JEL
INGEN AVSKJED: Jesse Lingard slapp ikke inn mot Brentford. Det fikk broren til å reagere.
Powered by Labrador CMS