Manchester United v Liverpool - Premier League

Dette er grupperingen som står bak protestplanene: – Kommer ikke til å stå og se på mens klubben vi elsker råtner bort

Publisert Sist oppdatert

For the English version, please scroll further down.

I forkant av lørdagens hjemmemøte med Norwich har supportergrupperingen The 1958 oppfordret United-fans til å boikotte de første 17 minuttene av kampen, som en protest mot Glazer-familiens eierskap av klubben.

Ifølge grupperingen symboliserer de 17 minuttene eierskapet til den amerikanske familien, ettersom Glazer-familien har eid klubben i like mange år.

LES MER: – Vi må reagere

The 1958 ønsker nå å starte en bevegelse med flere sammenhengende protester. De ønsker ikke at lørdagens protest skal bli en engangshendelse, slik som protestaksjonen i anledning fjorårets hjemmemøte med Liverpool i stor grad viste seg å bli.

Gruppen understreker også at de bare ønsker å protestere med lovlige virkemidler. 

United.no har stilt The 1958 flere spørsmål om hvem de er, hva de ønsker å oppnå og hvilke virkemidler de vil ta i bruk. Svarene står under:

Hvorfor kaller dere dere selv for The 1958?

Vi valgte The 1958 av flere grunner.

Etter München-tragedien og etter mye motgang gikk klubben, samfunnet og fansen rundt om i verden sammen som én for å støtte laget. Det var egentlig et mirakel at klubben nådde FA-cupfinalen.

Emblemet fra kampen på Wembley symboliserte en føniks (mange av guttene fra 1958 hadde hørt denne historien og det var også folketro på den tiden). Føniksen er et symbol for håp og det å reise seg opp igjen mot alle odds.

Dette betyr veldig mye for oss. Vi har familiemedlemmer i gruppen vår som var personlig involvert i og ble påvirket av tragedien.

Det er også en påminnelse, slik at vi aldri glemmer hva klubben vår har vært gjennom og hva vi gjenoppsto fra. Det fungerer som en advarsel for de som ønsker å suge blodet ut av klubben i dag. Vi respekterer kulturen vår, historien vår og tradisjonene våre mer enn noe annet.

Glazers

Hvem er dere? Hvor mange er det som står bak dette?

Vi er Manchester United-supportere, på lik linje med alle andre fans i hele verden. Det som er unikt er at vi er samlet på tvers av generasjoner, geografisk tilhørighet, innflytelse og anseelse i fanbasen. Vi er en likesinnet gruppe med røde som deler en kjærlighet for klubben vår.

Det viser seg at vi har en rekke komplementære ferdigheter og noen skikkelig skarpe folk som jobber veldig godt sammen. Vi ønsker forandring, vi trenger forandring og vi har lidenskapen og energien til å skape forandring.

Vi kommer ikke til å stå og se på mens klubben vi elsker råtner bort. Gruppen vår er stor nok til å utgjøre en forskjell.

Nok er nok.

Hva håper dere å oppnå med lørdagens protest?

Vi kommer til å sende et budskap til eierne om at vi ikke kommer til å gi oss. Ikke denne gangen. Intensjonen vår er å forene fanbasen, både i Storbritannia og globalt. Bare hvis vi står sammen kan vi nå målene våre.

Vi kommer til å fortsette frem til slutten av sesongen og vi utvikler også strategier som vil strekke seg inn i oppkjøringen, neste sesong og deretter enhver sesong frem til disse eierne er borte. Vi er inne i dette på lang sikt.

Disse j***ene er parasitter. Det er snakk om et puslespill vi må løse for å fjerne hodet på slangen. Klubben er et eneste rot, ødelagt og råtten fra topp til bunn. Vi gjør ikke dette av noen annen grunn enn de målene vi har. Etter det vil vi gå tilbake til å være vanlige fans. Vi gjør ikke dette for berømmelse, anerkjennelse eller noe annet som ikke har med formålet vårt å gjøre. Dette handler ikke om individer eller fraksjoner av fanbasen. Vi trenger å stå sammen.

Manchester United Fans Protest Against Glazer Family Ownership

Hvor sikre er dere på at fansen faktisk vil holde seg utenfor stadion i 17 minutter?

Vi kommer aldri til å diktere fansen i hvordan de skal eller ikke skal protestere mot klubbens eierskap. Fansen kan være med oss på å protestere i noen eller i alle de 17 minuttene. Vi vet at noen fans kommer til å forbli utenfor stadion gjennom hele kampen. Intensjonen vår er å være en stemme for alle United-fans og fasilitere planlagte, lovlige protester.

Hvilke mål har dere på sikt?

Å fjerne eierne, samt å kreve en skikkelig aksjeordning for supporterne. Et eierskap som har utviklingen til fotballklubben i hjertet og ikke betaling av utbytte mens klubben forfaller. Vi er klar over at det å fjerne eierne ikke vil gå raskt. Det har historien allerede vist oss.

Men vi driver ikke bare med protester. Vi utvikler også strategier for å presse eierne kommersielt, via media og på andre måter.

Vi er ikke kjeltringer, vi er lidenskapelige United-fans med historie gjennom generasjoner i familiene våre. Når vi når målene våre, uansett hvor lang tid det måtte ta, kommer vi til å være fornøyde med å forsvinne ut i horisonten. Vi håper dette skjer så fort som mulig og dette er noe vi egentlig aldri hadde lyst til å gjøre.

Men ingen andre har stått frem og, som sagt, kan vi ikke lenger stå og se på at klubben råtner bort. MUST (Manchester United Supporters’ Trust) har sviktet oss. Glazer-familien har sviktet oss. Det skal sies at MUST har gjort sitt beste, helt sikkert med de rette intensjonene, men det har ikke virket. Vi håper at de vil slå seg sammen med oss.

At vi gikk ut mot dem var ikke et angrep, vi bare stadfestet fakta. Vi forventet oss at de tok ansvar og eierskap for dette og at de ville vise anger i sin respons. I stedet ble vi anklaget for å angripe dem, i tillegg til at de blokkerte kontoen vår.

Reaksjonene de fikk på sosiale medier etter dette burde ha fått dem til å innse den feilen de gjorde. Vi er lei av å bli lurt og løyet til.

Manchester United Fans Protest Against Glazer Family Ownership

Det å fjerne Glazer-familien som eiere er alles ultimate mål, men er det andre delmål dere sikter mot før den tid?

Vår intensjon er jevnt og nådeløst press. Den støtten vi allerede har fått er enestående og den gjør oss ydmyke. Dersom vi kan fortsette å bygge på dette sammen, med støtte fra United-fans over hele verden, kommer vi til å anse det som seire på vår vei mot å fjerne parasittene. Vi kommer ikke til å la oss blidgjøre av nysigneringer eller mediespinn fra klubben eller Glazer-familien. Vi vet hvordan vi skal operere, og vi er ikke bøller. Vi trenger bare å opplyse alle United-fans.

Alle husker protestene i anledning kampen mot Liverpool i fjor, samt andre protester etter 2005. Hvis dere kunne bestemme hvordan fansen skal oppføre seg, fra nå av og videre, hva hadde dere fått dem til å gjøre?

Vi kan ikke diktere hva fansen skal gjøre. De har rett til å protestere og vise sin avsky mot dette eierskapet på hvilken som helst måte de måtte velge. The 1958 kommer alltid til å oppfordre til fredelige, lovlige protester. Dette anser vi som nøkkelen til et langlivet og pågående press, og det vil la gruppen vår og fansen levere gjennom andre vedvarende strategier.

Vi har omtrent 500 nordmenn som reiser for å få med seg Norwich-kampen. Jeg regner med dere håper på at de deltar i dette?

Det gjør vi absolutt! Alle våre medsupportere fra Norge er velkomne til å delta. Det ville ha vært et sterkt budskap til Glazer-familien og vist den voksende styrken og fellesskapet i den globale fanbasen. Bli med!

Vi trenger enhver United-fan for å få dette her til å fungere! Forhåpentligvis kan noen av dem finne veien til Tollgate for å delta på protesten. Husk at vi bare holder på med fredelige og lovlige protester og handlinger. Dette er den eneste måten å få folk med på laget og holde på en langsiktig strategi for å kvitte oss med Glazer-familien.

Manchester United v Liverpool - Premier League

Men har dere noe spesifikt budskap til skandinaver som reiser til Old Trafford? Er budskapet at man skal slutte å dra for å prøve på å skade Glazer-familien, eller forstår dere at folk – faktiske United-fans – drar fra Norge og andre land, og handler i Mega Store og liknende? Eller er det kanskje problemet her – at hvis de lokale slutter med å dra på kamp, så kommer bare «turister» og andre til å fylle stadion uansett?

Dette spørsmålet får vi hele tiden. Det enkle faktum er at Manchester United-fans kan støtte klubben på akkurat den måten de selv ønsker. Vi kommer aldri til å dømme. Vi forstår at familier kommer til å reise. Barn kommer til å dra på kamp for første gang. Det skjønner vi.

Men, hvis du virkelig vil utgjøre en forskjell, hvis du virkelig har lyst til å se klubben tilbake på toppen av fotballverdenen, da trenger vi nye eiere. Vi trenger at alle våre skandinaviske brødre og søstre står sammen med oss. United sammen!

Er det å ta seg inn på Carrington eller Old Trafford, eller å hindre lagbusser i å komme frem en mulig vei fremover dersom dere ikke får den responsen dere ønsker? Dere understreker «lovlig» i det dere skriver nå, men noe av dette vil jo selvfølgelig være ulovlig.

Vi kommer ikke til å organisere eller støtte noen ulovlige handlinger mot klubben, spillere eller ansatte. Skal vi nå målene våre, må det gjøre gjennom lovlige virkemidler.

LES OGSÅ: MUST svarer: – Hva gjør dere hvis fansen ikke får kjøpe aksjer?

Er MUST en alliert eller en fiende for dere? Er denne protesten mest av alt en reaksjon mot at MUST og Glazer-familien bruker for lang tid på å få ting til å skje? Hvis det er tilfelle, skylder dere det på Glazer-familien eller MUST?

Vi er verken allierte eller fiender. Vi bare stilte de krasse spørsmålene alle tenkte på. Løftene Glazer-familien kom med etter superliga-oppstyret har hittil blitt brutt. Stemmen til fanbasen vår er MUST. Vi spurte hva som ville skje dersom Glazer-familien ikke opprettet en akseptabel aksjeordning for supporterne, og om de da ville stå sammen med oss og protestere mot eierne, som lyver til fansen og behandler oss utelukkende som kunder og ikke fotballfans.

For ordens skyld: Supporterklubben inngikk en samarbeidsavtale med MUST i 2021.

English:

Ahead of Saturday’s home game against Norwich, a group of supporters called The 1958 has called upon Manchester United fans to boycott the first 17 minutes of the game, as a protest against the Glazer family’s ownership of the club.

According to the group, the 17 minutes symbolize the ownership of the American family, as they have owned the club for 17 years.

The 1958 now wish to start a movement with multiple, consistent protests. They do not want Saturday’s protest to be a one-time thing, as the protests before last year’s home game against Liverpool largely turned out to be.

The group also underlines that they only wish to protest with legal means.

United.no have asked The 1958 multiple questions about who they are, what they want to achieve and by what means they are willing to do so. These are their answers:

Why are you called The 1958?

We chose the The 1958 for a few reasons.

After the Munich tragedy and against much adversity the club, community, and fans around the world came together to support as one. A miracle really that the team reached the FA Cup final. The FA Cup Wembley badge was symbolic of a Phoenix (a lot of the 58 lads had this story passed down to them and it was folklore from that time).

A symbol of hope and rising up against all odds. This is profoundly precious to us. We have family members within our group who were personally involved and affected by the tragedy.

It also gives a reminder so we never forget what our club has gone through, what we rose from and serves as a warning for those that want to leech from our club today. We respect our culture, our history and traditions beyond reproach.

Manchester United v Liverpool - Premier League

Who are you? How many are behind this?

We are Manchester United supporters just like any other fan worldwide. What is unique is the mix of generations, geography, influence and stature we have in the fan base.  The love for our club from a like minded group of reds. It turns out we have a lot of complimentary skills and some really clever people that work really well together.

We want change, we need change, we have the passion and energy to drive change. We wont stand back and watch the club we love rot away to nothing. We are a large enough group to make a difference. Enough is enough.

What do you hope to achieve with Saturdays protest?

We will send a message to the ownership that we will not stop. Not this time. Our intention is to unite the fan base, both in the UK and worldwide. Only together will we achieve our goal. We are not here for one protest. We will continue to the end of the season and we are developing strategies that will reach into pre-season, next season and every season until these owners are gone! We are in this for the long haul.

These bastards are parasites and its a puzzle within a puzzle within a puzzle. We will work this out to remove the head of the snake. The club is a mess. Broken and rotten from top to bottom. We are not in this for any other purpose other than the objectives we have. After that we go back to being normal reds. We don’t want any fame, recognition or anything else to detract from the cause. This isn’t about any individual or faction of our fanbase. We need unity.

How confident are you that fans actually will stay outside for 17 minutes? I have also read that some complain that: «17 minutes? Why not the whole game?» What do you say to those fans?

We will never dictate to fans how they should and shouldn’t protest against the ownership. Fans can join us for some or all of the planned 17 minutes. We know some fans will be staying outside of the ground for the duration of the whole game. Our intention is to be a voice for all United fans and facilitate planned, legal protests.

Manchester United v Liverpool - Premier League

What aims do you have for the long run?

To remove the ownership and demand a significant fan share scheme for our supporters. An ownership that has the development of the Football Club at heart and not dividend payments whilst the club decays. We are aware that this will not be a quick removal of our ownership. History has already answered that question. But we are not just about protests. We are developing strategies to pressure the ownership commercially, via media and through other entities.

We are not cranks, we are passionate United fans with history through generations of our families. When we achieve our goals, no matter how long it takes we will be happy to casually disappear into the distance. We hope this happens sooner rather than later and never wanted to do this. However, nobody else is stepping up and like we said we cant stand by any longer and watch our club rot to nothing.

MUST (Manchester United Supporters’ Trust) have failed us. The Glazers have failed us. This needed to be said MUST have done their best with the right intentions initially we are sure, but it hasn’t worked. We hope they come onboard with us. The 58 calling them out was never an attack but stating facts. We expected some responsibility and ownership of this and be contrite with their response. Instead, we got called for attacking them in addition to blocking our account. The backlash they got on social media about this should have made them realise the errors in the path they took.

We are sick of being played and lied to.

Removing Glazers is everyone’s ultimate goal, but are there other «wins» you are looking for before that?

Consistent and relentless pressure that is our intention. The support we have already is outstanding and also humbling. If we can continue building that together, building that support and momentum from United fans all around the world, then we will see all this as wins towards our aim to remove these parasites.

We will not be appeased by new signings on media spin by the club and Glazers. We are not mugs we know how the operate now. We just need to make every other United fan aware.

luhg

 

We all remember the protest ahead of the Liverpool game last year and other protests since 2005. If you could decide how the fans should act, from now and onwards – what would you make them do?

We can not dictate what fans do. They have the right to protest and show their disgust for this ownership in whichever way they choose. The 1958 will always encourage peaceful, legal protests. We see this as the key to longevity, consistent pressure and allowing our group and fans to deliver through other sustained strategies.

We have approximately 500 Norwegians travelling for the Norwich game. I guess you hope they participate in this?

Absolutely we do! We would welcome all our fellow Manchester United fans from Norway. That message would be strong against the Glazers and show the growing strength and unity of our worldwide fan base. Come along! We need every single United fan to make this work! Hopefully some of them can make their way to the Tollgate for the protest.

Remember we are only about peaceful and legal protests and actions. This is the only way to keep people onside and adopt a long term strategy to rid us of the Glazers.

But do you have any specific message to Scandinavians going to Old Trafford? Is the message to stop going to try to hurt Glazers, or do you understand that people – actual United-fans – travel from Norway or other countries, go to the mega store etc.? Or is that maybe the big problem here? That if locals stop going – «tourists» and other people will fill the stadium anyway?

We have this question all the time. The simple fact is Manchester United fans can support the club how they wish. We will never judge. We appreciate families will travel. Children will be attending the first games. We appreciate that. However,  if you really want to make a difference, if you really want to see our club back at the pinnacle of world football a change of ownership is needed. We need all our Scandinavian brothers and sisters with us. United together!

Manchester United Fans Protest Against Glazer Family Ownership

Are entering Carrington, entering Old Trafford or stopping team buses from arriving possible ways forward if you do not get the response you want? You stress «legal» in your texts now, but some of this would of course be illegal.

We will not be organising or condone any illegal actions towards the club, players or staff. To achieve our goal it has to be done by legal means.

Is MUST an ally or an “enemy” or? Is this protest most of all a reaction to MUST and Glazers taking too much time to make things happen? If so -d o you pin that on Glazers or MUST?

We are neither allies or enemies. We just asked the tough questions that everyone was thinking. The promises that the Glazers made after the ESL debacle have so far been broken. The voice for our fan base is MUST. We asked what will happen if the Glazers do not present an acceptable fan share scheme. Will they stand with us and protest against the owners that lie to the fans and treat us as only customers. Not football supporters.

For the record: Manchester United Supporters Club Scandinavia agreed on a deal to cooperate with the MUST in 2021.

Powered by Labrador CMS