Håver inn £30 millioner

Fjorårssesongens Champions League-deltakelse ble igjen forholdsvis lukrativ for United.

Publisert Sist oppdatert

Dette skjer til tross for at klubben – i likhet med Premier League-kollega Arsenal – røk ut allerede i 1/8-finalen. De to øvrige engelske representantene, Manchester City og Chelsea, klarte ikke å komme seg videre fra gruppespillet, noe som førte til at England – for første gang på 17 sesonger – ble stående igjen uten en eneste klubb i kvartfinalen. Landets fire deltakerklubber kan like fullt glede seg over prispenger og bonuser fra UEFA på til sammen over £100 millioner. Det er Daily Mail som formidler disse tallene.

Pari på Old Trafford, halvering på Stamford Bridge

Mens United-kassereren kan gni seg i hendene over å kunne fylle opp klubbkassen med 30.5 millioner skinnende pundmynter, nøyaktig samme antall som i fjor, er gleden over utbetalingene neppe særlig mindre på Emirates. Riktignok må Arsenal tåle en viss nedgang, men den er så minimal som £300.000. Mens det i fjor ramlet inn £27.1 millioner, er summen i år blitt redusert til £26.8 millioner. Det lever nok «kanonene» godt med.
Like fornøyd er neppe klubbeier Roman Abramovic i Chelsea. Etter å ha gått til turneringen som regjerende mester og blitt belønnet for bragden med prispenger på hele £51.6 millioner, må han se beløpet halvert etter den svake innsatsen i 2012/13-sesongen. Russeren vil neppe finne frem balalaikaen etter å ha funnet ut at kontoen kun har vokst med £26.3 millioner.
Manchester Citys eiere derimot, har liten grunn til å klage. De opplever nemlig en liten økning – fra £22.8 millioner i fjor, til £24.7 millioner i år. Med tanke på at de ikke maktet å vinne en eneste kamp i gruppespillet, må beløpet anses som særdeles god uttelling.

Juventus topper

De fire engelske klubbene stiller imidlertid langt bak i køen. Juventus, som til tross for at de røk ut i kvartfinalen, topper listen med en utbetaling på hele £56.1 millioner. Dette først og fremst som en følge av at Italia kun fikk to klubber gjennom til gruppespillet. Det gjorde at det blir færre å dele med for Torinos «Gamle dame».

Finalistene, Bayern München og Borussia Dortmund, mottar henholdsvis £47.3 og £46.4 millioner, mens andre storklubber, som Real Madrid og Barcelona, håver inn like over og under £40 millionersmerket. £41.6 millioner til Real, og £39.2 til La Liga-rival Barςa.

 

Powered by Labrador CMS