Treningskampen det er ekstra viktig å vinne

PREVIEW: Vennskapskamp eller uvennskapskamp? United møter Leeds i Perth, i den treningskampen vi har aller mest lyst til å vinne denne sommeren.

I oppkjøringen til sesongen er ikke resultatene det viktigste, men at spillerne blir klare til den kommende sesongen.

Vanligvis.

Onsdag er det ikke slik. Da vil vi nemlig vinne. Motstander er nemlig Leeds United.

Vennskapskamp? Dette er uvennskapskamp. 

En kan spore fiendtlighetene til borgerkrigene på 1400-tallet (rosekrigene), og også til den industrielle revolusjon, før Leeds og Manchester United etter hvert også ble fiender sportslig også – et fiendskap som bare økte når klubbene etter hvert begynte å handle mer med hverandre. Det siste har vi skrevet mer om i denne saken, og også i dette intervjuet med Gordon McQueen.

Kampstart i Perth er 13.00, og oppgjøret sendes på TV 2 Sport Premium + Sumo.

Klubbenes forrige ligakamp mot hverandre var i 2003/04, da det ble 1-1 på Old Trafford etter scoringer av Paul Scholes og den kommende United-spilleren Alan Smith.

Samme sesong slo vi Leeds to ganger på Elland Road (både i ligaen og i ligacupen).

I 2010 tapte vi mot Leeds i FA-cupen hjemme på Old Trafford, før vi heldigvis i 2011 knuste Leeds 3-0 på Elland Road i ligacupen.

Oppgjøret onsdag har kanskje ikke den helt samme prestisjen, men likevel: denne vil vi virkelig vinne. 

Leeds

Leeds United er det gamle storlaget vi i årevis har ventet på at skal ta steget tilbake til Premier League, men som ikke har klart det. Etter nedrykket i 2004 har Leeds hatt 12 sesonger på nivå to, og tre på nivå tre.

Kevin Blackwell, Dennis Wise, Gary McAllister, Simon Grayson, Neil Warnock, Brian McDermott, Dave Hockaday, Darko Milanic, Neil Redfearn, Uwe Rösler, Steve Evans, Garry Monk, Thomas Christiansen og Paul Heckingbottom (pluss noen midlertidige sjefer) har alle tatt managerjobben uten å klare å føre dem opp til Premier League igjen.

OPPRYKKSEKSPERT: Selv Neil Warnock, opprykkseksperten fremfor alle, feilet i Leeds.

I 2018/19-sesongen ventet mange at ventetiden nærmet seg slutten, etter at Marcelo Bielsa så ut til å ha fått orden på laget, men utover våren slet de mer, og til slutt ble både Norwich City og Sheffield United for sterke. I play-offen vant de borte mot Derby County (i en kamp en del av Supporterklubbens medlemmer var til stede på, inkludert forfatteren av denne artikkelen, som en del av reiseopplegget i forbindelse med serieavslutningen mot Cardiff), men i hjemmekampen gikk det galt, og dermed blir det nok en sesong på nivå to.

Ingen skal i alle fall beskylde Marcelo Bielsa for å ikke ta motstanderne seriøst nok. Han tar analysen av alle motstandere svært seriøst, og i fjor fikk Leeds bot etter at hans spioner ble oppdaget utenfor treningsanlegget til Derby County.

Bielsas «forsvar» var å si at de hadde spionert på alle motstanderne sine treninger, og å vise frem analysene sine til pressen. Kanskje ikke den mest strategiske løsningen for å unngå bot, men definitivt en underholdende måte å løse det på.

Den intense analysen er heller ikke noe han begrenser til treningskamper – før fjorårets treningskamp mot Forest Green, skal Bielsa nemlig ha krevd videoer av Forest Greens treningskamper mot Briscombe, Thrupp, Torquay United og Weston Super-Mare for å kunne analysere motstanderen skikkelig. Det er ingen grunn til å tro at han tar Solskjærs United mindre seriøst.

KARISMATISK MANAGER: Marcelo Bielsa.

 

Manchester United

Det er ikke noen vits i å tippe noen lagoppstilling når det er snakk om en treningskamp, men en del endringer kommer det nok til å bli.

På tirsdagens pressekonferanse kunne Solskjær fortelle at Romelu Lukaku, Victor Lindelöf og Eric Bailly er alle klare til onsdagens kamp, mens det fortsatt er noe usikkerhet knyttet til Lee Grant og Luke Shaw.

Daniel James er nok ekstra lysten på å vise seg frem etter at overgangen hans til Leeds kollapset i tolvte time i januar.

LES OGSÅ: Spillerbørs fra Perth Glory-kampen
LES OGSÅ: Fem ting vi lærte fra sommeråpningen