Slår han laget som ikke har slått United siden 1927?

PREVIEW: I Solskjærs femte kamp venter et lag som ikke har vunnet siden 3. november – og vi må tilbake til 1927 for å finne den eneste gangen de har slått Manchester United.

Manchester United v Reading

Stadion: Old Trafford
Avspark: Kl. 13.30 (skandinavisk tid), lørdag 5. januar.
Dommer: Stuart Attwell (mer informasjon nederst i saken).
Her kan du se kampen på TV: Viasat 4 (Norge), 6’eren (Danmark), Kanal 9 (Sverige).

For andre gang på tre sesonger møter vi Championship-laget Reading i FA-cupen.

Mye har forandret seg siden forrige møte, i januar 2017. Reading hadde Jaap Stam som manager, og kjempet om opprykk, mens de nå har José Gomes som manager (etter å ha vært via Paul Clement), og kjemper en tøff kamp for å unngå nedrykk.

Endringene i Manchester United har også vært store. Bare de siste ukene har forskjellen vært enorm fra tidligere, etter at Ole Gunnar Solskjær erstattet José Mourinho som manager.

Den midlertidige løsningen med Solskjær kommer ikke til å ende med noen ligatittel, så slik sett er denne FA-cupkampen viktig: FA-cupen er den største sjansen United har til å vinne et trofé i 2018/19-sesongen.

Da må vi unngå at Reading slår oss ut.

Reading har møtt Manchester United ved 20 anledninger, og bare én gang har Reading vunnet.

Det var i 1927, og var i nettopp tredje runde av FA-cupen (omkamp på Villa Park etter at det hadde blitt uavgjort både på Old Trafford og på Elm Park (Readings tidligere hjemmebane) først).

United har vunnet 12 av de 20 kampene (60%) mot Reading – og 7 av 10 (70%) etter at Reading i 2006 tok steget opp i Premier League for første gang. Vi har nå vunnet fem kamper på rad mot Reading.

Manchester United

Det har blitt seier i de første fire ligakampene, og nå skal vi forhåpentligvis ta med oss formen inn i FA-cupen.

Alexis Sánchez og Romelu Lukaku skal starte kampen, røpet Ole Gunnar Solskjær på fredagens pressekonferanse, og det er ventet at det blir en del flere endringer også – selv om Solskjær neppe tar for mange sjanser heller, spesielt siden det uansett er en uke til neste kamp.

Vi er spente på om vi får se noen av unggutta i aksjon – Mason Greenwood, James Garner og Tahith Chong er nok de mest aktuelle til å debutere (men sikkert ikke alle, og kanskje ikke fra start), mens Angel Gomes fort kan få spilletid også.

Ellers er nok spillerne litt ute av startelleveren lystne på å få vise seg frem også. Sergio Romero, Diogo Dalot, Matteo Darmian, Scott McTominay, Fred, Marouane Fellaini og Andreas Pereira er blant spillerne som nok håper på å se sitt navn blant de elleve.

Solskjær kunne ellers røpe at Marcos Rojo og Chris Smalling fortsatt mangler, mens en avgjørelse vedrørende nevnte Marouane Fellaini skulle baseres på hvordan fredagstreningen ble. Midtbanekollega Paul Pogba var også usikker.

Tilsynelatende ble Fellaini klar, mens Pogba ikke er tatt med. Det tilsier i alle fall den preliminære troppen til kampen, som ser slik ut:

Sergio Romero, Lee Grant, Diogo Dalot, Ashley Young, Phil Jones, Victor Lindelöf, Matteo Darmian, James Garner, Scott McTominay, Andreas Pereira, Marouane Fellaini, Fred, Juan Mata, Alexis Sanchez, Tahith Chong, Marcus Rashford, Romelu Lukaku, Anthony Martial.

Vi merker oss at navn som Greenwood, Lingard, De Gea, Shaw, Matic, Pogba og Herrera mangler her, uten at det automatisk betyr at ingen av dem er inkludert.

TILBAKE PÅ LAGET? Diogo Dalot.

Reading

Det er ikke et formsterkt lag som kommer på besøk til Old Trafford.

Paul Clement fikk i desember sparken med Reading godt plassert i kampen for å unngå nedrykk fra nivå to, men ting ble ikke bedre i de neste kampene – snarere tvert imot.

Da Reading gikk fra sin midlertidige løsning til en mer permanent løsning i José Gomes, så håpet mange også på en oppsving, og heller ikke denne gangen har det kommet. På de tre kampene Gomes har styrt, har Reading scoret ett mål og tatt ett poeng. I generalprøven før United-kampen endte det med et 1-4-hjemmetap mot Swansea.

Reading går dermed inn i oppgjøret med fem poeng opp til den viktige 21. plassen som gir fornyet kontrakt, og de har ikke vunnet siden 3. november.

Royals-sjef Gomes røpet torsdag at Chris Gunter kan være tilbake på laget etter et skadeopphold, og sa ellers at han kanskje kom til å gi sjanser til spillere han ikke har fått sett i aksjon ennå. Videre mangler Leandro Bacuna og ex-red Tyler Blackett på grunn av suspensjon etter røde kort, mens Jordan Obita, Saeid Ezatolahi og ex-red Paul McShane fortsatt er skadet.

John O’Shea har Gomes fått sett i aksjon, men iren er nok svært lysten på spilletid på Old Trafford også, og er også ventet å få det. Torsdag uttalte han seg om Solskjær og lørdagens kamp – les mer om det her.

O’SHEA-RETUR: John O’Shea, her omfavnet av Gary Neville, returnerer lørdag til Old Trafford.

Dommeren

Stuart Attwell dømmer oppgjøret.

Med seg på linjene har han Darren Cann og Andrew Garratt, mens David Coote er fjerdedommer. Jonathan Moss er VAR-dommer, med Stephen Child som assistent.

At VAR er involvert er kanskje ikke så dumt når Stuart Attwell skal dømme Reading. I 2008 skjedde den største dommerskandalen i Attwells karriere, da han dømte mål i en situasjon der ballen aldri var i nærheten av å være inne. Hendelsen, som strengt tatt Attwells linjemann (ikke involvert på Old Trafford på lørdag!) må ta mye av skylden for, kan en se her.

Attwell har dømt United ved én anledning denne sesongen, og det var da vi røk ut av ligacupen mot Derby. Vi får håpe han ikke får se United ryke ut av flere cupturneringer denne sesongen, og at han ikke deler ut flere røde kort til United-spillere heller.

RØDE ROMERO: Sergio Romero ble utvist da United røk ut av ligacupen på hjemmebane mot Derby.