– Klubben har en plan, men jeg vil komme med min mening

Ole Gunnar Solskjær bekrefter at både Romelu Lukaku og Alexis Sánchez starter lørdagens FA-cupkamp mot Reading.

– Romelu Lukaku og Alexis Sánchez kommer til å starte mot Reading. De trenger kamper fra start nå, bekrefter United-manager Ole Gunnar Solskjær.

Paul Pogba er derimot tvilsom til helgens kamp etter en smell mot Newcastle og spares trolig til Tottenham-kampen. Marouane Fellaini kan bli aktuell om han gjennomfører fredagens treningsøkt, noe som gjør at det kun er Chris Smalling og Marcos Rojo som vil være ute med skade.

– Kun sett de siste 15 minuttene

Ole Gunnar Solskjær har fått en perfekt start som United-manager med fire strake seire i ligaen.

I helgen er det Championship-klubben Reading som venter i FA-cupen, og det er ventet at Solskjær vil rotere og gjøre flere endringer på laget.

KUN SETT DE SISTE 15: Ole Gunnar Solskjær kunne røpe at han bare har sett de siste 15 minuttene av Champions Leaguefinalen fra 1999.

Mason Greenwood, Angel Gomes og Tahith Chong er tre av de største talentene i United og i en kamp der flere av førstelagsstjernene er ventet å få hvile kan sjansen by seg for en eller flere av dem.

Før selve pressekonferansen tok til, spøkte Ole Gunnar Solskjær med journalistene som snakket om Champions League-finalen i 1999. 

Men Solskjær var alvorlig nok da han kunne røpe at han aldri har sett hele finalen i reprise.

– I United er forventningene store

– Jeg så den live én gang. Det var nok. Jeg har sett de 15 minuttene jeg spilte én gang, men jeg har aldri sett hele kampen i ettertid. Selvsagt har jeg sett den scoringen noen ganger, smiler han.

– Jeg kunne ikke håpet på noe særlig bedre enn dette for det er jo ikke mulig, men når du kommer til en slik klubb forventes det at du vinner. Vinner du fire, forventes det at du vinner den femte. Jeg ser på alle kampene vi spiller som kamper vi kan vinne, forklarer Solskjær.

HELT BLANT FANSEN: Ole Gunnar Solskjær ble tatt tatt i mot som en helt og heltestatusen har ikke blitt mindre etter pangstarten som United-sjef.

Nordmannen har utvilsomt fått troen tilbake hos spillerne.

På rekordtid har mange skeptiske eksperter snudd tvert om og mener nå at Solskjær bør få managerjobben på permanent basis.

Selv er Solskjær avslappet og mest fokusert på å nyte jobben han nå gjør. 

– Da jeg kom inn var ledelsen åpen og ærlig på at de skulle ha en prosess for å finne den neste manageren, men jo lenger du er her jo mer nyter du det. Jeg tar én kamp av gangen og den dagen de utnevner en ny manager enten det er meg eller noen andre så ønsker jeg klubben lykke til, sier han diplomatisk.

– Lar meg ikke distrahere

Enkelte eksperter har vært skeptiske, men fansen har vært på Ole Gunnar Solskjærs side fra dag én.

Til tross for at de har sunget navnet hans ustanselig i samtlige kamper så langt, klarer den sindige nordmannen å beholde roen.

Og vel så det.

– Jeg blir ikke distrahert så lett. Jeg er veldig fokusert og jeg vet hva jobben min er. Nå er det Reading i FA-cupen, så skal vi til Dubai og forberede oss til Tottenham-kampen. Det er ikke opp til meg å vurdere meg selv, og det få andre ta seg av. Slik var jeg som spiller også og slik er jeg nå, sier Solskjær og legger til:

– Kanskje en gang i fremtiden kan jeg sette meg ned, se tilbake og nyte det. 

Overgangsvinduet er åpent og United har blitt linket til forsterkninger i de fleste lagdeler, men Solskjær toner ned sin egen innvirkning på hva klubben vil gjøre i januar.

– Klubben har en plan. Dette overgangsvinduet har trolig blitt planlagt siden i sommer og året før det. Det neste vinduet vil bli planlagt i god tid. Strukturen i klubben er fantastisk og jeg er sikker på at klubben har sine spillere de ønsker, men jeg er her for å jobbe med de jeg har her, men kan også komme med mine innspill, sier han.

– Fantastiske minner

Nå er det Reading og FA-cupen som venter United og Solskjær. Det er en turnering han har meget gode minner fra.

– FA-cupfinalen er helt fantasisk. Jeg spilte i FA-cupfinalen i 1999 på Wembley, jeg tror det var den siste på gamle Wembley? (Det var den nest siste. Chelsea mot Aston Villa året etter var den siste. red anm.)

GODE MINNER: Ole Gunnar Solskjær trakk frem FA-cupfinalen i 1999 som et veldig godt minne fra gamle Wembley. Solskjær kom også inn på banen da United vant turneringen i 2004 og i finaletapet mot Chelsea i 2007.

– Etter å ha sett så mange finaler som guttunge var det fantastisk å gå opp trinnene til kongetribunen. Du ønsker å vinne alle turneringer du deltar i. Det er kanskje ikke slik at du forventer å vinne, men på en annen side hva forventer du av en klubb som United, smiler han?