Ett år, én hjemmeseier

PREVIEW: United gjester St. Mary’s. Der er ex-red Mark Hughes under press på grunn av svake resultater.

Southampton v Manchester United

Stadion: St. Mary’s Stadium.
Avspark: Kl. 18.30 (skandinavisk tid), lørdag 1. desember
Dommer: Kevin Friend (mer info nederst i saken).
Her kan du se kampen på TV: TV2 Sport Premium (Norge), TV3 Max (Danmark) og Viasat Sport Premium (Sverige).

Den store nedturen mot Crystal Palace ble etterfulgt av en kamp mot Young Boys som heller ikke akkurat var perfekt.

Dette etter å ha tapt mot City rett før landslagspausen.

Litt av pessimismen har vært på vei inn igjen rundt klubben, etter at vi hadde vært inne i en periode der det var en del å glede seg over, men det som skjedde på overtid mot Young Boys er kanskje akkurat det som skal til for å løfte klubben.

Et Champions League-avansement etter scoring på overtid er vanskelig å la være å glede seg over, men vi må i så fall også følge opp med seier mot Southampton.

Sist gang vi var på sørkysten, så slo vi Bournemouth etter en Rashford-scoring på overtid.

Southampton har fremstått som et langt svakere lag enn Bournemouth hittil denne sesongen – hvis United skal snu stemningen med en imponerende forestilling, så er dette en strålende anledning.

Southampton har bare vunnet én av sine ligakamper hittil denne sesongen – det skjedde 1. september på Selhurst Park.

Kalenderen viser desember når denne kampen mot Mourinhos United spilles, og Southampton har altså fortsatt ikke vunnet på hjemmebane.

Det mest utrolige er uansett at Southampton bare har vunnet én ligahjemmekamp siden denne tiden i fjor – det skjedde da de slo Bournemouth i april.

HUGHES: Under press i Southampton.

Southampton

Southampton-sjef Mark Hughes har altså et visst press på seg før lørdagens møte, og det hjalp heller ikke hans situasjon at Saints røk ut av ligacupen i midtuka.

Det spekuleres i at Paulo Sousa skal ha vært i samtaler med klubbledelsen, og kan erstatte Hughes i nær fremtid. Det meldte nesten-navnebror Matt Hughes i The Times.

Kanskje er ikke det så veldig rart heller, siden Southampton ligger på nedrykksplass idet kalenderen går over til desember.

Hughes var offensiv på sin fredagspressekonferanse (les flere sitater her).

– Nei, det er slett ingen kamp vi bør frykte eller være nervøse for; vi må tvert imot glede oss, se frem til den og være positive.

– Vi kan ikke ta frykt med oss på banen bare fordi vi skal opp mot et lag med massevis av talent. Vi spiller hjemme og må ta initiativet, så det er klart at vi må være positive. Det vil løfte alle, inkludert fansen, som vil være desperate.

– Derfor frykter vi ikke denne utfordringen, men kommer til å gi alt vi har. Manchester United på hjemmebane vil alltid sette fyr i supporterne våre. Selv må vi bare sørge for å spille med mye energi og vise skikkelig kamplyst, slik vi gjorde det i midtuken.

Shane Long og Danny Ings ser begge ut til å gå glipp av kampen, mens Ryan Bertrand er usikker – sistnevnte er tilbake enten i helga eller i den kommende midtukerunden.

USIKKER PÅ GRUNN AV RYGGSKADE: Ryan Bertrand.

Manchester United

Her er Uniteds reisende tropp (ifølge Manchester Evening News):

David de Gea, Sergio Romero, Diogo Dalot, Ashley Young, Eric Bailly, Chris Smalling, Phil Jones, Marcos Rojo, Luke Shaw, Nemanja Matic, Ander Herrera, Marouane Fellaini, Andreas Pereira, Scott McTominay, Fred, Paul Pogba, Jesse Lingard, Juan Mata, Anthony Martial, Marcus Rashford, Romelu Lukaku.

Vi merker oss at Antonio Valencia ikke er med, og ellers er Alexis SánchezVictor Lindelöf og Matteo Darmian alle ute av dette oppgjøret på grunn av skader. Det meste tyder på at Phil Jones og Chris Smalling får fornyet tillit som stopperduo, mens Sánchez uansett var vraket mot Young Boys.

Luke Shaw er ventet å få fornyet tillit mot gamleklubben, men hvem som spiller høyreback er mer åpent. Diogo Dalot kan være et alternativ, og Mourinho åpnet opp for den muligheten på sin pressekonferanse.

Ellers er det som alltid knyttet spenning til hvem som spiller lenger fremme på banen.

  • Får Herrera sjansen? Får Matic tillit igjen? Hva med Pogba? Har Fellaini gjort seg fortjent til å starte? Bør Fred spille fra start? Sannsynligvis vrakes minimum to av disse.
  • Martial er ventet å spille venstrekant igjen selv om formtrenden ikke nødvendigvis er så positiv, men hvem får den andre kantrollen? Mata? Lingard? Rashford?
  • Hvem starter helt fremst? Lukaku? Rashford?

Svaret på alle disse spørsmålene kan i tillegg påvirkes av at United får besøk av Arsenal i midtuka.

HAR MYE Å TENKE PÅ: José Mourinho.

Dommeren

Kevin Friend dømmer kampen.

Med seg på linjene har han Simon Beck og Matthew Wilkes, mens Roger East skal være fjerdedommer.

Friend lever ikke opp til navnet sitt for Uniteds del denne sesongen: han har dømt oss ved to anledninger, og ingen av kampene har endt med seier. Først dømte han tapet vårt i Brighton, før han i september dømte 1-1-kampen mot Wolves på Old Trafford. Han har ikke dømt Southampton.

På de 14 kampene han har dømt hittil denne sesongen (alle turneringer), har Friend delt ut 54 gule kort (3,86 per kamp), men han har foreløpig ikke vist ut noen.

1 AV 54: Kevin Friend deler ut et gult kort til Anthony Martial i Brighton.