– Sánchez spiller neppe mer i år

Del 1 av José Mourinhos pressekonferanse er nå ferdig. Blant annet fremkom det at Diego Dalot kan få sin debut i Premier League-sammenheng.

På forhånd var det håp om at fredagens pressekonferanse ville inneholde flere positiver enn de vi har fått servert den siste uken, med labre forestillinger og strekkskader på Victor Lindelöf og Alexis Sánchez.

Og allerede før presseseansen tok til, kom manageren med den hyggelige meldingen til MUTV at Diego Dalot er klar til å vise seg frem igjen. Det betyr at den unge portugiseren omsider kan komme til å få sin Premier League-debut i rødt.

I det samme intervjuet kom han med et stikk til Alexis Sánchez, der han mer enn antydet at klubbens best betalte spiller ikke bestandig har oppført seg slik han bør, og at det er noe av grunnen til hans begrensede spilletid i det siste:

– Det første jeg kan si er at i alle klubber, når noen ikke spiller, så er det managerens avgjørelse. Når noen ikke spiller er det gjerne fordi vedkommende har disiplinære problemer. Deretter la han til:

– Dette er selvsagt ikke tilfelle denne gangen, for nå har han pådratt seg en betydelig skade.

På spørsmål om hvor lenge Sánchez må regne med å være ute, lød svaret:

– Jeg tar ikke risken på å si hvor lenge, men jeg tror det er snakk om en aggressiv form for muskelskade. Derfor vil jeg av erfaring anslå at han trolig ikke spiller mer i år.

– Det vil alltids by seg sjanser

I denne forbindelse stresset Mourinho betydningen av at spillere som normalt ikke får så mye spilletid, må være klare når det enten oppstår skader eller noen må sone karantene:

– Phil Jones, for eksempel, spilte ikke, men så ble Lindelöf skadet og Jones fikk sjansen mot Young Boys. I den andre kampen [Crystal Palace] var Luke Shaw skadet og nå står Young med fire gule kort. Hvem vet når han pådrar seg sitt femte? Da må det stå spillere klare til å ta over, og denne helgen vil Diogo Dalot være i troppen.

– Han er klar nå. Han hadde en stor skade og ble operert, før han så fikk en ny skade på landslagsoppdrag. Men nå har han vært i trening i to uker.


Pressekonferansen:

Og så dukket Mourinho opp for å møte den øvrige del av pressen.

Om David De Geas kontraktssituasjon:

– Styret vil ha ham med videre. Manageren vil ha ham med videre. Selv ønsker han å bli. Agenten vil la ham tenke seg om og la ham selv ta avgjørelsen.

– Det eneste som gjenstår er å bli enige om kontrakten. Jeg har en følelse av at det kommer til å gå bra.

Om DDGs redning mot Young Boys:

– Ikke si at han gjorde en fantastisk kamp; han hadde ingenting å gjøre. Men den redningen er det bare verdens beste keeper som kan gjøre.

– Han var ikke borti ballen mot Crystal Palace heller, men når han trenger å være der, er han best. Han er den beste.

Om behovet for poeng mot Southampton:

– Vi trenger poeng. Vi ønsker å forbedre tabellposisjonen, å knipe inn på lagene i Topp 4. Vi ønsker å kjenne duften av de posisjonene, i  hvert fall i andre halvdel av sesongen.

– Men av forskjellige grunner trenger alle lag flere poeng, så det er ikke slik at vi drar til Southampton uten at også de trenger poengene.

– Det vil derfor bli en veldig vanskelig kamp mot et lag jeg vet ikke kommer til å få problemer [med å holde plassen i Premier League]. Laget deres, troppen, er god, klubben har i mange år vært veldig godt organisert, så de kommer ikke til å bli værende i den enden av tabellen så veldig lenge. Derfor blir dette en veldig vanskelig kamp for oss.

Om tirsdagens målscorer, Marouane Fellaini:

– Jeg tror at han nå får sin anerkjennelse. Det fikk han vel ikke før jeg kom hit, men nå gir alle ham den kreditten han fortjener.

– Alle vet jo at Marouane ikke er Maradona, men alle vet hva han står for og hva han kan gi oss. Spesielt denne sesongen, men også i den forrige, har han mange ganger gjort det spissene ikke har klart, nemlig å score mål i viktige øyeblikk.

– Selv kjenner jeg ham veldig godt, og vet hvilke posisjoner han kan spille i og hvilke jobber han er i stand til å utføre. Denne sesongen har dere sett ham som en tredje midtstopper mot Burnley, og dere har sett ham som spiss og som en nummer 8. Den siste er i grunnen posisjonen han gir oss mest balanse og best kan utnytte sine styrker. Men han er veldig viktig i begge boksene, både på første og siste tredel av banen. Nå vet folk hva Marouane står for, og han føler det.

Les hva Mourinho hadde å si på den lukkede delen av pressekonferansen her.