Kamp nummer elleve – seier nummer ti?

PREVIEW: United besøker Fulham på Craven Cottage.

Fulham v Manchester United

Stadion: Craven Cottage.
Avspark: Kl. 13.30 (skandinavisk tid), lørdag 9. februar.
Dommer: Paul Tierney (mer info nederst i saken).
Her kan du se kampen på TV: TV 2 Sport Premium (Norge), TV3+ (Danmark) og Viasat Sport Premium (Sverige).

Det er klart for kampen før kampen.

Ofte sies det i teaterkretser at en dårlig generalprøve gir en god premiere. Det er en slags generalprøvefølelse i forkant av denne Fulham-kampen, uansett hvor mye Solskjær vil unngå at tankene går til PSG, men håpet er uansett at laget som hører hjemme på Theatre of Dreams leverer mot Fulham.

– Nå venter Fulham, og det er en utfordring som vil avgjøre hvilken karakter vi har. Har vi fokus på det som er viktig? Den neste kampen er alltid den viktigste. Kan vi glemme PSG og alt det som venter? I mediene fokuseres det på PSG, Chelsea og Liverpool, men det er ikke de kampene som får oss opp på tabellen, sa Solskjær på pressekonferansen.

Det er selvsagt en viktig beskjed å formidle til spillerne. Om hodet ikke er på riktig sted under lørdagens kamp på Craven Cottage, så kommer det til å bli veldig vanskelig.

Likevel vil laguttaket kanskje si mer om Solskjærs prioriteringer. Det er allerede meldt at Victor Lindelöf – Uniteds klart beste stopper denne sesongen – ikke er med til London.

Det betyr kanskje ikke at hele laget kommer til å bære preg av at det kommer noe viktigere, men det sier kanskje litt om hva nordmannen tenker her.

Siden United starter Premier League-helga, vil vi ved seier være oppe på fjerdeplass – i alle fall frem til Chelseas kamp borte mot Manchester City, der de blå med poeng kan ta tilbake fjerdeplassen.

Her er noen positive statistikker:

  • Fulham har bare vunnet tre av sine 27 Premier League-kamper mot Manchester United (19-5-3 i favør United).
  • Fulham har ikke vunnet to hjemmekamper i Premier League på rad siden april 2013.
  • Ranieri har tapt tre kamper på rad mot Manchester United, og har bare to seiere på 13 forsøk mot United i Premier League.
  • Bare Arsenal (20) har vunnet flere Premier League-kamper mot Fulham enn United (19).
  • Huddersfield er det eneste laget som ikke har klart å score på Fulham på Craven Cottage denne sesongen.

Fulham

Fulham ligger på 19. plass, og har sju poeng opp til trioen Newcastle/Southampton/Burnley rett over streken, og fem poeng opp til Cardiff rett under.

De har vært vesentlig svakere enn ventet etter den sterke våren i fjor, og det som ble sett på som gode forsterkninger i sommer, men det er først og fremst borte de har vært svake.

Hvis vi ser på hjemmetabellen, så ligger Fulham der på 14. plass med sine 15 poeng, etter helt ok 4-3-5 på hjemmebane. På bortebane står de derimot med bare to poeng og fryktelige 0-2-11.

Kampen er slik sett ikke like enkel som enkelte av oss kanskje tror, selv om United selvsagt er favoritter.

– United er veldig gode, men det er en stor fordel for oss å spille hjemme. Det blir ekstremt viktig for oss å ta poeng mot United, sa Ranieri på pressekonferansen før oppgjøret.

Cyrus Christie og Andre Schürrle skal være tilbake for Fulham, mens Andre-Frank Zambo Anguissa er litt mer usikker. Alfie Mawson og Marcus Bettinelli er derimot ikke tilgjengelige ennå, og det er heller ikke Timothy Fosu-Mensah siden han er på lån fra United.

NEDRYKKSTRUET: Claudio Ranieris Fulham.

Manchester United

Ole Gunnar Solskjær vet at Fulham sliter, men Fulham har også en manager han har enorm respekt for.

– Jeg vet ikke hvordan situasjonen er der, men det han gjorde i Leicester viser hvilken kapasitet han har som manager, sa Solskjær og omtalte videre Ranieris seriegull som en managerprestasjon uten sidestykke.

– Jeg vet vi møter en manager og et lag som vil kontre. Jeg har kopiert noen av treningsøktene hans, faktisk.

Da gjelder det å ta ut det riktige laget for å møte den utfordringen. Marcos RojoMatteo Darmian og Antonio Valencia er for øyeblikket skadet, mens vi ellers har en skadefri tropp å velge fra.

I tillegg var det flere som manglet da United reiste sørover til London.

Andreas PereiraFred og Victor Lindelöf var ikke med i troppen.

Det var derimot Tahith Chong, som kan få sin andre kamp for United. Her er hele troppen:

Keepere: De Gea, Romero, Grant.

Forsvar: Dalot, Jones, Young, Shaw, Bailly, Smalling.

Midtbane/angrep: Matic, McTominay, Herrera, Mata, Pogba, Chong, Lukaku, Rashford, Lingard, Sánchez, Martial.

Det er 20 spillere som har reist, noe som betyr at to av dem ikke kommer med i den endelige kamptroppen (etter alt å dømme Lee Grant pluss én til).

Det blir ingen enkel jobb å ta ut laget – redaksjonen prøvde det i denne saken.

Dommeren

Paul Tierney – dommeren, ikke den tidligere United-spilleren – har fått ansvaret for lørdagens kamp.

Med seg på linjene har han Eddie Smart og Mick McDonough, mens Graham Scott er oppgjørets fjerdedommer.

Paul Tierney har dømt United ved to anledninger denne sesongen: 2-1-seieren nylig hjemme mot Brighton, pluss 2-1-seieren borte mot Bournemouth i høst.

Tierney dømmer Fulham bare mot topp seks-lag denne sesongen. De to kampene han har dømt har vært et 1-5-hjemmetap mot Arsenal, pluss Liverpools 2-0-seier mot Fulham på Anfield.

Han har delt ut 74 gule kort denne sesongen på de 23 kampene han har dømt (i snitt 3,2 per kamp), og bare ett rødt kort.