Ny opptur?

Sommerens første store test.

United kommer fra to strake seire mot henholdsvis Perth Glory og Leeds. Lørdag står Inter Milan på motsatt banehalvdel i Singapore.

United og Inter har møttes fire ganger tidligere i tellende kamper, og de røde djevlene har ennå til gode å tape for italienerne.

Lagene møttes i kvartfinalen av Champions League-sesongen 19998/99. På Old Trafford vant United 2-0 etter to scoringer av Dwight Yorke. I returkampen scoret Paul Scholes 1-1 målet da det gjensto to minutter på klokka og fjernet all tvil om hvem som skulle gå videre til semifinalen.

United vant som kjent Champions League denne sesongen.

Ti år senere møttes lagene igjen. Denne gangen i åttendelsfinalen av Europas største klubbturnering. Etter et målløst oppgjør i Italia ordnet Nemanja Vidic og Cristiano Ronaldo «biffen» på Old Trafford. Også dette året kom United til finalen, men tapte mot Barcelona.

FC Internazionale

Lørdagens motstander er sammen med United en stormakt i europeisk fotball. Det viser tallene nedenfor. I tillegg er de det eneste italienske laget som har spilt sammenhengende i Serie A siden klubben ble stiftet i 1908.

  • Serie A: 18
  • Coppa Italia: 7
  • Supercoppa: 5
  • Champions League: 3
  • Europa League: 3
  • VM for klubblag: 1

Det går an å finne paralleller med lørdagens motstander. I 2010/11 sesongen med tidligere United-manager José Mourinho på trenerbenken, tok klubben «the treble» (Serie A, Coppa Italia og Champions League) som det første laget i Italia gjennom tidene.

Akkurat sånn som United gjorde det i 1999.

2018/19 sesongen var preget av både oppturer og nedturer, men til slutt endte laget på 4. plass, ett poeng foran byrival AC Milan. Det betyr at det blir Champions League-fotball på Stadio Giuseppe Meazza denne sesongen.

Laget ledes av tidligere Chelsea-manager Antonio Conte.

NYE OPPGAVER: Antonio Conte og Paul Pogba var sammen i Juventus, nå skal italieneren prøve å få Inter tilbake til europatoppen.

Manchester United

Romelu Lukaku har blitt linket til Inter gjennom hele sommeren. Ole Gunnar Solskjær sa på fredagens pressekonferanse at vi ikke får se Lukaku i aksjon under lørdagens kamp.

David de Gea og Luke Shaw får etter alle solemerker sjansen i lørdagens treningskamp mot Inter. Den spanske målvakten ble syk i forkant av kampen mot Leeds, men skal nå ha blitt frisk igjen. Shaw har slitt med en liten skade, men han trente som normalt på torsdag.

Før avreise til Australia var det mange som stusset på hvorfor Matteo Darmian og Fred ikke var med, men de er nå begge to på plass i Singapore med resten av laget.

Det betyr at Solskjær kan velge fra en nesten fulltallig tropp.

Kampstart er 13.30, skandinavisk tid.

Les også: United har landet i Singapore – slik spilles ICC-turneringen