Denne mannen trenger en seier

PREVIEW: Nå kan vi skaffe oss et glimrende utgangspunkt i Champions League-gruppa – og unngå enda mer støy i samme slengen.

Manchester United v Valencia

Stadion: Old Trafford.
Avspark: Kl. 21.00 (skandinavisk tid), tirsdag 2. oktober.
Dommer: Slavko Vincic (mer info nederst i saken).
Her kan du se kampen på TV: TV2 Sport 1 + Sumo/Viaplay (Norge), TV3+ (Danmark), Viasat Sport Premium (Sverige).

José Mourinho er under et voldsomt press etter tre svake kamper på rad.

I ligaen er vi ni poeng bak tetlagene, og vi røk ut av ligacupen mot motstand fra divisjonen under – på hjemmebane denne gangen, noe som gjør at en kan argumentere for at det er verre enn Bristol City-tapet i fjor i samme turnering.

Tror vi fortsatt på prosjekt Mourinho? Det er spørsmålet som blir mye diskutert for tida, og om det skulle gå galt mot Valencia også, så blir det interessant å se hvordan Old Trafford-publikummet reagerer.

Det er ikke nødvendigvis grunn til å tro at Mourinho får sparken om det blir tap mot Valencia – men det vil i alle fall definitivt gjøre stemningen rundt klubben enda dårligere.

Redaktør Dag Langerød og journalist Eivind Brennhovd Holth diskuterte Mourinho-situasjonen i denne videodebatten med TV 2-kommentator Espen Ween:

 

Med seier vil United etter alt å dømme ha seks poeng ned til tredjeplassen i gruppa allerede, siden vi regner med at Juventus slår Young Boys på hjemmebane selv om de mangler Cristiano Ronaldo. 

Det vil være et veldig godt utgangspunkt for å sikre avansement, selv om Juventus venter i to kamper på rad etterpå.

United møtte Valencia sist i gruppespillet i 2010/11-sesongen. Da ble det 1-1 på hjemmebane (et resultat som var nok til å sikre gruppeseieren) og en 1-0-seier på Mestalla etter en sen scoring av Javier Hernández.

I alt har vi bare vunnet to av åtte kamper mot Valencia – forhåpentligvis kryper seiersprosenten tirsdag opp fra 25% til 33,33%.

GANSKE GLAD: Javier Hernández, her etter å ha scoret mot Valencia.

Manchester United

Vi så det på den åpne treningen, og senere mandag kom bekreftelsen fra Mourinho på MUTV: Ander Herrera, Jesse Lingard og Ashley Young er nå også på skadelista, der Marcos Rojos navn allerede stod.

Med Young ute, så øker sjansene for å se Antonio Valencia og/eller Diogo Dalot på banen – sistnevnte er også et alternativ på venstrebacken.

I forsvaret er det jo også veldig vanskelig å si hvem som kommer til å spille etter en ny kamp der ingen av stopperne imponerte, og der formasjonen heller ikke så ut til å fungere.

Lenger offensivt blir det spennende å se om Marcus Rashford kan ha spilt seg inn i elleveren igjen, etter å ha hvilt en del i det siste på grunn av suspensjon. Mot West Ham var det få andre lyspunkter enn 20-åringens scoring.

David de Gea ble ikke observert av lokalavisas fotografer da spillerne ankom The Lowry, men avisa passer på å presisere at det ikke nødvendigvis er slik at han mister kampen – at spillere ankommer på en annen måte skjer jo stadig vekk.

Hvis han ikke er med, så er Sergio Romero tilbake i troppen etter å ha vært suspendert mot West Ham.

Bekreftet med i troppen: 

Sergio Romero, Lee Grant

Antonio Valencia, Victor Lindelöf, Chris Smalling, Luke Shaw, Matteo Darmian, Diogo Dalot, Phil Jones, Eric Bailly.

Fred, Scott McTominay, Juan Mata, Marouane Fellaini, Nemanja Matic, Paul Pogba, Andreas Pereira.

Alexis Sánchez, Marcus Rashford, Anthony Martial, Romelu Lukaku.

IKKE OBSERVERT PÅ SPILLERHOTELLET: Men kan være med likevel.

Valencia

Er krisen avblåst?

I likhet med United har Valencia slitt i sesongstarten. Faktisk vant de ikke noen av sine første sju kamper (inkludert Champions League), men som alle vet: alle gode ting er åtte. Det ble seier borte mot Real Sociedad, og kanskje er Valencia litt på gang nå…?

Det hadde i alle fall den spanske journalisten vi snakket med i Manchester tro på. Han tror dette Valencia-laget vil kunne skape trøbbel for United.

– Mye vil avhenge om Guedes har dagen for Valencia, men om han lykkes med å gjøre kvelden svett for Uniteds sidebacker har Valencia en god mulighet til å få med seg minst ett poeng, sa Jose Alvarez.

VIKTIG: Gonçalo Guedes.

Ferrán Torres og Santi Mina er de eneste som er på Valencias skadeliste, ifølge skadeoversikten til Transfermarkt.

Her er stallen Valencia reiste med til Manchester:

Dommeren

Slavko Vincic dømmer oppgjøret på Old Trafford.

Han har aldri dømt United før, og tilsynelatende heller ikke Valencia. Dette blir hans fjerde Champions League-kamp (kilde: Soccerbase). Av engelske lag har han tidligere dømt Liverpool (1-1 hjemme mot Sion), Manchester City (1-1 hjemme mot Celtic), Spurs (3-0-seier hjemme mot APOEL) og Burnley (1-3-tap mot Olympiakos).

Forrige gang vi hadde slovensk dommer var i Europa League-finalen 2016 i Stockholm, da Damir Skomina dømte.

Tomaz Klancnik og Andraz Kovacic er oppgjørets assistentdommere.