Den tøffeste testen hittil for Solskjær

PREVIEW: Klarer Solskjær å ta knekken på Mauricio Pochettino og Tottenham?

Tottenham Hotspur v Manchester United

Stadion: Wembley
Avspark: Kl. 17.30 (skandinavisk tid), søndag 13. januar.
Dommer: Mike Dean (mer informasjon nederst i saken).
Her kan du se kampen på TV: TV 2 Sport Premium (Norge), 6’eren (Danmark), Viasat Sport Premium (Sverige).

De siste ukene har vært fantastiske.

Det har vært gøy å se på United igjen, flere nøkkelspillere har hevet seg og vi har vunnet fem kamper av fem mulige.

Og det attpåtil under en vaskeekte klubblegende og supporterfavoritt. 

Vi kan bare slå de lagene vi møter, og selv om vi har gjort nettopp det på overbevisende vis hittil, så vet vi uansett at det ikke automatisk betyr at Ole Gunnar Solskjær er en manager i verdensklasse, eller at United  ansette ham permanent.

Så godt har vi ikke blitt testet ennå. Nå blir vi det.

Tottenham har hatt en strålende sesong under vanskelige omstendigheter (ingen signeringer i sommer, og utsettelser på åpningen av det nye stadionanlegget), og er fortsatt ganske nære ved å være inne i gullkampen for fullt. Akkurat der virker det sannsynlig at de vil komme til kort, men det er uansett ingen tvil om én ting: Tottenham Hotspur anno 2019 er et svært godt fotballag.

Mauricio Pochettino skal ha mye av æren for det, og nå er det jo også slik at han er favoritten til å overta Manchester United-jobben når Solskjær i mai etter planen reiser tilbake til Molde.

Samtidig er det mange som gjerne vil ha Solskjær inn. Det blir nok ikke akkurat færre om han tar poeng, spesielt ikke om det blir tre, i søndagens kamp på Wembley. Da vil han nemlig ha bestått den første virkelig store testen.

Tottenham Hotspur

Tottenham har vunnet ni av sine siste elleve kamper – der poengtapene er borte mot Barcelona i Champions League, og det stygge hjemmetapet mot Wolves.

Det er altså et lag i god form som tar imot United.

Spurs har noen skader – spesielt på midtbanen.

Victor Wanyama mangler for Tottenham, mens hans midtbanekolleger Eric Dier og Mousa Dembele er svært usikre til kampen.

Lucas Moura og Jan Vertonghen er også usikre.

Les hva Mauricio Pochettino sa på pressekonferansen sin her og her.

USIKKER TIL KAMPEN: Eric Dier, her i duell med Luke Shaw.

Manchester United

Marcos Rojo mangler definitivt for United på grunn av skade, mens Eric Bailly soner sin siste kamp av suspensjonen etter utvisningen mot Bournemouth.

Flere andre var regnet som usikre, og ut fra det Manchester Evening News observerte da spillerne forlot Manchester i retning London, så er Paul Pogba spilleklar igjen, mens Alexis Sánchez og Chris Smalling mangler.

Valencia, Darmian og Fellaini er også blant spillerne som tilsynelatende manglet, mens James Garner er med på turen. I troppen, listet opp under, finner vi 20 navn, noe som betyr at to spillere (Lee Grant + en annen) ikke kommer i den endelige kamptroppen.

Troppen:

Keepere: De Gea, Romero, Grant.

Forsvar: Lindelöf, Jones, Young, Dalot, Shaw.

Midtbanespillere/angrep: Pereira, Mata, Matic, Pogba, Fred, Herrera, McTominay, Lingard, Garner, Martial, Rashford, Lukaku.

LES OGSÅ: Overtaket som forsvant

Store deler av laget føler vi oss egentlig ganske trygge på, men det er litt usikkerhet knyttet til hvilke to spillere som vil spille sammen med Marcus Rashford i United-angrepet. Anthony Martial er en kandidat, Jesse Lingard er alltid en kandidat i toppkamper og Alexis Sánchez ville vært en kandidat om han var spilleklar igjen – noe troppen over ikke tyder på. Samtidig viser Romelu Lukaku form, så dyttes Rashford ut på kant? Her er det mange spørsmål, og det blir spennende å se om det kommer noen overraskelser – vi har jo aldri sett Solskjær ta ut et lag mot så god motstand før.

PILA PEKER OPPOVER: For både Lukaku og Rashford.

Dommeren

Mike Dean dømmer oppgjøret på Wembley.

Han har med seg Darren Cann og Dan Robathan på linjene, mens Andre Marriner er kampens fjerdedommer. Marriner var for øvrig også fjerdedommer da lagene møtte hverandre i ligacupfinalen for ti år siden (kanskje den mest ubrukelige infoen vi har å by på i dette previewet?).

Dean har dømt United ved to anledninger denne sesongen: 2-1-seieren borte mot Watford (der han viste ut Nemanja Matic) og 2-2-kampen borte mot Chelsea.

Han har dømt Tottenham tre ganger: 1-0-seieren hjemme mot Cardiff (der han viste ut Cardiffs Joe Ralls), 3-2-seieren borte mot Wolves og 2-4-tapet borte mot Arsenal (der han også viste ut Jan Vertonghen).

Dean har delt ut 77 gule kort (3,85 per kamp) på de 20 kampene han har dømt denne sesongen, og han har også gitt ni røde kort (0,45 per kamp). Han er altså ikke redd for å sende folk av banen, akkurat.