34 lag har prøvd – ingen har lyktes

PARIS: Oppgaven som venter Ole Gunnar Solskjær på Parc des Princes er enorm. Så enorm at et comeback vil være historisk.

Paris Saint-Germain v Manchester United

Stadion: Parc des Princes.
Avspark: Kl. 21.00 (skandinavisk tid), onsdag 6. mars.
Dommer: Damir Skomina (Slovenia).
Her kan du se kampen på TV: Viasport 1 (Norge).


I Champions League-historien er det 34 lag som har tapt med to mål eller mer på hjemmebane i den første kampen i en utslagsrunde. Ingen har klart å ta seg videre.

Det sier alt om hvilken oppgave som venter Manchester United i Paris, spesielt med tanke på forestillingen det franske flaggskipet leverte på Old Trafford, uten både Neymar og Edinson Cavani.

LES OGSÅ: Storm i vannglass, eller skup på podkast? 

Laget til Solskjær har for øvrig vunnet samtlige åtte bortekamper siden nordmannen ledet laget for første gang i Cardiff. Den største utfordringen i Paris blir imidlertid å stoppe et PSG-lag som scoret flest mål i gruppespillet av alle de 32 lagene i Champions League.

At PSG bare har tapt én av sine 16 siste hjemmekamper i turneringen gjør ikke forutsetningene enklere.

FRANSK STJERNESKUDD: Kylian Mbappé var i storslag på Old Trafford. 20-åringen har scoret 29 mål på 32 kamper denne sesongen.

Riktignok er det ikke lenge siden franskmennene rotet bort en enda større ledelse i sluttspillet. I 2017 knuste de Barcelona hele 4-0 på Parc des Princes. Utrolig nok røk PSG likevel ut etter et ellevilt oppgjør på Camp Nou som endte med 6-1-seier til spanjolene.

TROPPEN MOT PSG: Brandon (18) er den store overraskelsen 

Mens PSG jakter sin første kvartfinale siden 2016, har ikke United kommet seg forbi åttedelsfinalen siden David Moyes var manager i 2014. Da ble det stopp mot Bayern München. Louis van Gaal tok aldri laget til sluttspillet, mens José Mourinho gikk på et overraskende tap mot Sevilla i fjor.

Manchester United har for øvrig aldri røket ut av sluttspillet i en europeisk turnering med mer enn tre mål noen gang. Det skjedde i 1957/58 mot Milan (2-5 sammenlagt) og i 1991/92 mot Atlético Madrid (1-4).

SE VÅR PSG-PREVIEW I «OLÉ, OLÉ»:

Manchester United

I det første oppgjøret mot PSG mistet United både Jesse Lingard og Anthony Martial med skader. De er to av hele ni spillere som sannsynligvis er uaktuelle onsdag kveld.

Ander Herrera, Nemanja Matic, Alexis Sánchez, Phil Jones, Juan Mata, Antonio Valencia og Matteo Darmian er også ute.

Som om ikke det var nok må Paul Pogba stå over returoppgjøret på grunn av det røde kortet han pådro seg i hjemmekampen.

Dermed er det hele ti spillere som er ute.

Det betyr at unggutter som Tahith Chong, James Garner og Angel Gomes kan få plass i troppen, selv om det virker usannsynlig at noen av dem blir å se fra start.

«You can’t win anything with kids», sa Alan Hansen i 1995, lykkelig uvitende om at det sitatet skulle følge han resten av livet. 

Ole Gunnar Solskjær har kanskje med seg et ungt mannskap til Paris, men har på ingen måte mistet troen av den grunn:

– Når ingen tror på deg motiverer det masse. Motivasjonen handler ikke om å skape historie, men å gå videre. Spillerne mine er ikke vant til å tape, og vi vet at vi kan matche dem om vi er på det meste.

– Alt kan skje i fotball. Det er taktikk og alt det der, men det mentale er også viktig. Mål forandrer alt. Hvis vi scorer først, kan det forandre kampbildet totalt.

LES ALT SOLSKJÆR SA PÅ SIN PRESSEKONFERANSE HER. 

Mulig lag: De Gea, Young, Smalling, Lindelöf, Shaw, Pereira, McTominay, Fred, Dalot, Lukaku, Rashford.

UTE: Alexis Sánchez er én av ni spillere som mister kampen mot PSG.

Paris Saint-Germain

Akkurat som Manchester United, vant PSG sin generalprøve da Caen ble slått 2-1 i Ligue 1 i helgen.

Kylian Mbappé scoret begge målene, ett av dem fra straffemerket, og viste igjen at han er i storform. 20-åringen har scoret 29 mål på 32 kamper denne sesongen.

Bare fem av spillerne som spilte kampen på Old Trafford startet mot Caen. Gianluigi Buffon spilte ikke, Thomas Meunier er tilbake etter skade, og spillere som Presnel Kimpembe og Marco Verratti ble sittende på benken hele oppgjøret.

Verken Neymar eller Edinson Cavani var i troppen. Det skal imidlertid være muligheter for at sistnevnte kan rekke kampen mot United, men det er nok mest sannsynlig at 32-åringen i så fall kommer inn som innbytter.

TILBAKE: Edinson Cavani mistet kampen på Old Trafford, men kan være tilbake i aksjon onsdag kveld.

Parc des Princes

Hjemmearenaen til PSG er et gammel og ærverdig stadion som ligger sør-vest i Paris og har en kapasitet på 47.929 tilskuere.

Det har blitt spilt både VM, EM og rugby der, og i juni kan noen av kvinnespillerne til United spille der i forbindelse med sommerens VM i Frankrike.

Vi må faktisk ikke lenger tilbake enn til januar for å finne PSGs forrige hjemmetap. Da ble laget slått 2-1 av Guingamp i ligacupen. Forrige gang de tapte med to mål på hjemmebane var mot Rennes (0-2) i mai i fjor.

VAKKER STADION: Parc des Princes tar nesten 48.000 tilskuere.

Dommeren

Slovenske Damir Skomina dømmer oppgjøret mellom PSG og Manchester United. Han var også kampleder da mannskapet til José Mourinho slo Ajax i Europa League-finalen i Stockholm.

Han får hjelp av VAR på Parc des Princes.