– Jeg kan lære dem ting jeg gjerne skulle ha visst selv da jeg var ung

PARIS: Ole Gunnar Solskjær svarte på spørsmål fra united.no og benekter at oppgaven som venter mot Paris Saint-Germain er et umulig oppdrag.

På tirsdagens pressekonferanse gjentok den norske United-manageren flere ganger at han på ingen måte er resignert før den enorme oppgaven som venter mot Paris Saint-Germain i den franske hovedstaden.

Med ti spillere ute med skade og en tropp med gjennomsnittsalder på 24 år er det ikke utenkelig at Solskjær vil bruke sine egne opplevelser når han skal motivere United-laget i garderoben på Parc des Princes onsdag kveld.

Foran et smekkfullt auditorium fortalte Solskjær united.no at han føler han kjenner spillerne bedre og bedre for hver dag som går.

– Det er en del ting jeg vet nå som jeg kunne ønske at jeg visste for 30 år siden. Så nå kan jeg fortelle dem hva jeg kunne ønske jeg hadde gjort da, sa Solskjær, som fortalte at han ikke har planer om å ta med seg Sir Alex Ferguson, som også er på plass i Paris, i garderoben før avspark.

På flere pressekonferanser har Solskjær trukket fram sine egne minner fra United-karrieren. Nordmannen har med seg hele åtte spillere som har representert akademiet til Paris.

– Jeg lærer mer og mer om spillerne hver eneste dag. Det er forskjellige læringsprosesser når man vinner og taper. Jeg snakker med dem én og én og ønsker å bygge relasjoner. Jeg vil hjelpe klubben og spillerne i riktig retning. Du jobber med mennesker, det er det som er det fine med å være trener.

SE HELE PRESSEKONFERANSEN:

– Vi trenger det første målet

Dagen før skjebneoppgjøret gjennomførte Manchester United en siste treningsøkt på hjemmebanen til PSG.

Der ble Solskjær observert i samtaler sammen med United-eier Avram Glazer – og Jan Åge Fjørtoft, som la ut følgende melding på Twitter:

Hele ti spillere er ute, blant andre Alexis Sánchez, som Solskjær bekreftet er ute i fire til seks uker med en stygg kneskade.

Men ikke alle er igjen i Manchester. Suspenderte Paul Pogba trente sammen med resten av laget i Paris.

– Det er vanskelig oppgave, men vi kan klare det, sa Solskjær, som altså må hente opp PSGs 2-0-ledelse for å ha håp om avansement til kvartfinalen.

– Vi trenger det første målet. Vi må holde oss i kampen, og hvis det bare står på ett mål når det gjenstår en halvtime kan alt skje. Vi trenger en god plan, og vi må levere – for de er et lag med høy kvalitet.

Se bilder fra tirsdagens treningsøkt i Paris: 

Solskjær sier at han ikke var misfornøyd med spillerne etter tomålsstapet for PSG, men at han var skuffet over måten målene kom på. Deretter poengterte nordmannen at United har vist at de kan holde nullen mot sterke motstandere som Chelsea, Arsenal og Tottenham, noe som gir grunn til håp mot mannskapet til Thomas Tuchel.

– Ønsker du å skape historie i morgen?

– Selvsagt. Når ingen tror på deg motiverer det masse. Motivasjonen handler ikke om å skape historie, men å gå videre. Spillerne mine er ikke vant til å tape, og vi vet at vi kan matche dem om vi er på det meste.

– Alt kan skje i fotball. Det er taktikk og alt det der, men det mentale er også viktig. Mål forandrer alt. Hvis vi scorer først, kan det forandre kampbildet totalt.

LEKTE SEG: Ole Gunnar Solskjær spilte litt ball med Michael Carrick og de andre trenerne på tirsdagens trening i Paris.

– Noen vil få muligheten

18 år gamle Brandon Williams var den store overraskelsen i troppen mot PSG. Unggutten kan være både høyre- og venstreback og har tatt store steg denne sesongen.

– Brandon er en god back som kan spille på begge sider, han har masse fart, og det er første gang han reiser med førstelaget. Han forventet det ikke, men sånn er det å være i United-akademiet. Vi tror på deg, og plutselig får du sjansen.

Mason Greenwood, Tahith Chong, Angel Gomes og James Garner er også med.

– Ser ungguttene i troppen din opp til Marcus Rashford og hans eventyrlige United-karriere?

– Enhver ung spiller i denne klubben drømmer om å gjøre noe lignende. Det har vært så mange eksempler på det, og det er den troen de er nødt til å ha hvis de skal klare det. Noen vil få muligheten til nettopp det i morgen.

– Med tanke på utgangspunktet deres, spiller dere uten press?

– Du kan si det, for vi er 0-2 bak etter hjemmekampen. Men vi går aldri til en kamp som om vi allerede har tapt. Presset utenfra er ikke så stort. Jeg tror alle forventer at vi skal ryke ut, men United går aldri ut på den måten. Stoltheten vår ble sårhet sist vi møttes, så vi kommer til å se spillere som gir alt.

Oppgjøret på Parc des Princes spilles onsdag kveld klokken 21.00.