Håp i et hengende snøre

OPPDATERT PREVIEW: United har fortsatt en mulighet til å snappe ligagullet fra Manchester City, men da må det nok bli seier i søndagens kamp mot Swansea.

Publisert Sist oppdatert

1-0-tapet mot Manchester City gjorde at det er de lyseblå som har overtaket i sesonginnspurten, men Roberto Mancinis menn skal ut i en vanskelig bortekamp mot Newcastle. Derfor er det fortsatt litt optimisme igjen i United-leieren, men om det skal være lov til å håpe på den 20. ligatittelen må det bli tre poeng hjemme mot Swansea.

Det kan være enklere sagt enn gjort. Da lagene møttes på Liberty Stadium i høst utnyttet United en forsvarstabbe, og vant knepent 1-0 etter scoring av Javier Hernandez. Waliserne har flere ganger i løpet av sesongen vist at de ikke kan tas lett på.

UNITED

Det så lenge ut som at United hadde sikret seg ligagullet, men et par dårlige resultater har gjort at de nå er jegerne. Uavgjortresultatet mot Everton i forrige hjemmekamp gjorde vondt, og tapet mot City gjorde ikke situasjonen noe bedre. Derfor er det i tilegg et revansjesugent lag som jakter seriegull på Old Trafford søndag. Samtidig har de fordelen av å vite sluttresultatet mellom Newcastle og Manchester City, og kan dermed legge opp taktikken etter hva som trengs.

Men de Røde har noen spillere som ikke kan spille på grunn av skader. Jonny Evans måtte stå over mot Manchester City og det blir sett på som usannsynlig at han rekker Swansea-kampen. Det gjør heller ikke Danny Welbeck som pådro seg en smell på Etihad Stadium. Det er forventet at Javier Hernandez vil overta hans plass i startelleveren, samtidig som Antonio Valencia også kan starte på høyrevingen etter å ha blitt utelatt mot City.

FORMEN – 6 SISTE

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

30. apr.

Manchester C.

PL

B

0-1

22. apr.

Everton

PL

H

4-4

15. apr.

Aston Villa

PL

H

4-0

11. apr.

Wigan

PL

B

0-1

8. apr.

QPR

PL

H

2-0

2. apr.

Blackburn

PL

B

2-0

V: 3

U: 1

T: 2

Mål: 12-6

SWANSEA

Swansea har imponert alle denne sesongen med sin pasningsikre og offensive spillestil. Det var spådd at laget ville rykke ned igjen til Championship, men med to kamper igjen å spille har de plassert seg på en trygg 12. plass på tabellen. De har dog ikke vært i sin beste form den siste tiden, og hadde tapt fire kamper på rad før seieren mot Blackburn og uavgjortresultatet mot Bolton de siste to rundene.

Angel Rangel jobber hardt for å bli skadefri til søndagens kamp, etter at han skadet seg da han bærte babyen sin ned en trapp. Ex-Red Alan Tate kan også bli skadefri, men Kemy Agustien og Ferrie Bodde er uaktuelle.

Gylfi Sigurdsson er mannen United-forsvaret må se opp for. Islendingen som er på utlån fra Hoffenheim har tatt Premier League med storm og har også rukket å bli kåret til månedens spiller i april. På 14 ligakamper har han scoret elleve mål.

FORMEN – 6 SISTE

Dato

Motstandere

Turn.

H/B

Res.

28. apr.

Wolverhampton

PL

H

4-4

21. apr.

Bolton

PL

B

1-1

14. apr.

Blackburn

PL

H

3-0

11. apr.

QPR

PL

B

0-3

6. apr.

Newcastle

PL

H

0-2

1. apr.

Tottenham

PL

B

1-3

V: 1

U: 2

T: 3

Mål: 9-13

Kun ett tidligere Premier League-møte (på Liberty Stadium)

Sesonger

Res.

Målscorere

2011/12

1-0

Chicharito

Fullstendig ligastatikk mellom klubbene (1931-2012)

HJEMME

BORTE

TOTALT

Sp.

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

17

6

2

0

18-6

1

2

6

7-14

7

4

6

25-20

Pussig faktum:

  • Både United (mot Everton) og Swansea (mot Wolves) spilte uavgjort 4-4 i siste hjemmekamp

Milepæler:

  • Dimitar Berbatov mangler to scoringer på 50 i Premier League

  • Dersom Rio Ferdinand spiller, klatrer han inn på Topp 25-listen over spillere med flest kamper for United.

Dommer

Chris Foy er utnevnt som helgens dommer. 49-åringen er inne i sin ellevte sesong på øverste nivå, og har naturlig nok dømt Manchester United flere ganger. Blant disse er Ligacupfinalen mot Spurs i 2009, og 1-0-tapet mot Arsenal på Emirates på slutten av fjorårssesongen. Denne sesongen dømte han FA-cup-kampen mellom United og City, da han blant annet ga Vincent Kompany et strengt rødt kort.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

TERMINLISTA PÅ MOBIL

Ønsker du full kontroll på når United spiller? Her kan du laste ned terminlista til din telefon.

Mens Manchester United langt på vei har dominert Premier League siden den ble etablert foran 1992/93-sesongen, er Swansea City i ferd med å avslutte sin første sesong blant landets elite siden 1982/83.

Powered by Labrador CMS