Alt ligger til rette for tre poeng

PREVIEW: Manchester United har alle forutsetninger for å ta en oppskriftsmessig seier mot Sunderland.

Publisert Sist oppdatert

Sunderland har gått fra å være en helt vanlig motstander, til å bli et lag alle tilknyttet Manchester United ønsker å slå. For ingen glemmer den elleville feiringen blant Sunderland-fansen, da Manchester United tapte gullet i kampens siste minutter i 2012.

Mens Manchester United er nødt til å ta tre poeng hjemme mot Sunderland for å henge med i kampen om Champions League-plasseringene, vil Sunderland være faretruende nær nedrykksstreken dersom de ikke begynner å vinne kamper snart.

Manchester United

Louis van Gaals menn har hatt en tendens til å plukke med seg poeng selv på dårlige dager, men mot Swansea ble det et forsmedelig 1-2-tap, til tross for at United dominerte kampen i andre omgang. Mens Liverpool har en knalltøff hjemmekamp mot Manchester City, skal Arsenal i aksjon mot et Everton-lag som kun har tapt én av de siste seks ligakampene. Dermed kan United ligge godt an dersom de slår Sunderland denne helgen.

Swansea City v Manchester United - Premier League
SKADET: Robin van Persies ankelskade kommer til å holde ham ute i flere uker.

Og United har absolutt alle forutsetninger for å ta en oppskriftsmessig seier mot laget fra nordøst-England. Robin van Persie (ankel) er nemlig den eneste utilgjengelige spilleren til lørdagens kamp, ifølge Van Gaal. Det betyr at Michael Carrick er tilbake fra skade. Det er med andre ord ingen unnskyldninger for å ikke slå Sunderland lørdag.

Sunderland

Lørdagens gjester har kun vunnet en gang og tatt seks poeng på de siste ni kampene. Sunderland ligger dermed kun tre poeng foran QPR, Burnley og Aston Villa, som alle har 22 poeng, mens Leicester ligger sist med 18 poeng. «The Black Cats» har et overkommelig kampprogram fremover, så det er nok ikke her Sunderland-fansen forventer at laget skal klatre vekk fra nedrykksstriden. Gjestene har med andre ord ingenting å tape – og alt å vinne.

Sunderland v West Bromwich Albion - Premier League
GAMLE KJENTE: United-heltene John O’Shea (bildet) og Wes Brown returnerer til Old Trafford.

Heller ikke Sunderland har noen særlig merkbare savn før kampen mot Manchester United. Emanuele Giaccherini er fremdeles skadet med ankelproblemene han har slitt med i lang tid, mens Jack Rodwell har fått seg en smell, og er heller ikke klar til kamp. Billy Jones er også ute, men hadde nok neppe vært aktuell for startelleveren uansett. Will Buckley har slitt med kneproblemer, men rekker sannsynligvis lørdagens kamp.

Dommeren

GettyImages_462926380

Roger East har dømt engelsk ligafotball siden 2006. Han var assistentdommer tidligere i dommerkarrieren, og løp på linjen blant annet i FA-cupfinalen i 2004. Det endte med en komfortabel 3-0-seier over Millwall. Wiltshire-dommeren dømte sin første Premier League-kamp i september 2012, og har vært et fast medlem av dommerstaben i Premier League siden 2013/14-sesongen.

LIVE-oppdatering/scoringsvarsel

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.
Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS