Første hjemmeseier siden januar?

PREVIEW: Klarer vi å gjenskape borteformen på hjemmebane?

Publisert Sist oppdatert

Manchester United v Southampton

Stadion: Old Trafford.
Avspark: Kl. 16.00 (skandinavisk tid), lørdag 2. mars.
Dommer: Stuart Attwell (mer info nederst i saken).
Her kan du se kampen på TV: TV 2 Sport Premium + TV 2 Sport 1 (Norge), 6’eren (Danmark) og Viasat Sport Premium (Sverige).

Overskriften på denne saken får det kanskje til å høres mer dramatisk ut enn det er – det er jo ikke akkurat et hjemmebanekompleks bare fordi at en har spilt uavgjort hjemme mot Burnley og Liverpool, i tillegg til å ha tapt mot PSG – men vi har altså ikke vunnet hjemme siden vi slo Brighton i midten av januar.

De to siste hjemmeseierne, mot Brighton og Reading, var heller ikke veldig imponerende. Det er altså liten tvil om at håpet må være å kunne finne hjemmeformen mot Southampton.

Manchester United

Hvem får spille denne gangen, tro? Sannsynligvis starter Marcus Rashford, ifølge Ole Gunnar Solskjær. Det sa i alle fall nordmannen på pressekonferansen.

Der kunne han også fortelle at Anthony Martial er mer usikker, og at det neppe ville bli noen vesentlige forandringer fra troppen mot Crystal Palace. Les mer om skadeoversikten vår her, og se hva slags tropp som sjekket inn på spillerhotellet her.

Forsvaret er vi som vanlig spent på, og sånn generelt er vi spente på om noen får hvile før PSG.

Solskjær sier at PSG-kampen ikke er noe United tenker på nå. Vanligvis ville vi kanskje ikke trodd helt på det – han sa noe lignende før forrige kamp mot PSG, og endte opp med å gjøre en del endringer – men skadesituasjonen i United akkurat nå gjør det vanskelig å ta mer enn én kamp om gangen.

United er uansett nå nede på femteplass, og håper nok på hjelp i kampen om en topp fire-plassering denne helga. Arsenal har en tøff bortekamp mot erkerival Tottenham, mens Chelsea spiller borte mot Fulham – som nettopp byttet ut Claudio Ranieri med Scott Parker.

Det viktigste er uansett selvsagt at vi gjør jobben vår selv.

Southampton

Southampton kjemper for å unngå nedrykk, og akkurat nå ser ikke tabellen  ille ut.

Dette fordi de vant mot nedrykksrival Fulham i midtuka.

Southampton har tatt poeng mot United (hjemme), Chelsea (borte) og Arsenal (hjemme) – mot Arsenal ble det attpåtil seier.

Trener Ralph Hasenhüttl kunne på sin pressekonferanse røpe at Mario Lemina og Danny Ings går glipp av lørdagens oppgjør. I tillegg til dette mangler også Michael Obafemi.

Dommeren

Stuart Attwell har fått ansvaret for oppgjøret mellom United og Southampton. Constantine Hatzidakis og Richard West er assistentdommere, mens Martin Atkinson er kampens fjerdedommer.

Attwell har dømt United ved to anledninger denne sesongen: da vi røk ut av ligacupen mot Derby og da vi avanserte i FA-cupen mot Reading.

Han har dømt 24 fotballkamper denne sesongen, og har delt ut 77 gule kort (3,2 per kamp i snitt) og 3 røde kort. Det ene av de røde kortene var til Sergio Romero i ligacupkampen mot Derby.

Powered by Labrador CMS