Sommerens siste treningskamp

PREVIEW: Onsdag er siste mulighet til å finpusse maskineriet før Supercup-finalen. Får vi se Matic?

Publisert Sist oppdatert

Etter helgens folkefest i Oslo, hvor United slo Vålerenga 3-0, er det klart for sommerens siste treningskamp.

Onsdag klokken 20.45 (skandinavisk tid) møter United Sampdoria, i Dublin.

Dette blir det første oppgjøret mellom de to klubbene.

Kampen spilles på Aviva Stadium, som huser opp mot 50.000 mennesker.

Manchester United

Vi gjør unna skader og karantener først som sist: Ander Herrera og Juan Mata var begge tilbake i aksjon mot Vålerenga, og er med andre ord kvitt sine problemer.

Det betyr at det bare er Luke Shaw, Marcos Rojo og Ashley Young som fortsatt er ute. Alle tre sliter med langtidsskader, og Shaw er førstemann som er ventet tilbake. I oktober.

Når det gjelder karantener, så har Mourinho en aldri så liten utfordring foran seg.

Eric Bailly er som kjent suspendert i to kamper fra forrige sesong, og mister Supercup-finalen og den første kampen i CL-gruppespillet.

Det samme gjelder Phil Jones, som på mandag ble suspendert av UEFA etter en unødvendig episode rett etter Europaliga-finalen mot Ajax.

Dette forklarer hvorfor Mourinho spilte med Jones og Bailly som stopperpar mot Vålerenga i 1.omgang, og Lindelöf, Smalling og Tuanzebe i en back-treer i 2.omgang.

Spilte i en back-treer mot Vålerenga: Victor Lindelöf.

Sergio Romero startet i mål mot Vålerenga, og har tidligere tilbragt fire år i Sampdoria.

– Det er en klubb med mye historie. De har vunnet mange titler i Italia og har fantastiske supportere. (…) Jeg forventer en fin kamp, og det er veldig bra for Sampdoria at de får målt krefter med et lag som Manchester United. (…) Vi håper at vi kan vise supporterne våre i Dublin at vi akter å kjempe om troféer i alle turneringer vi er med i denne sesongen, sa Romero til klubbens hjemmeside.

Kampen mot Sampdoria er nok en treningskamp, men det er også siste muligheten Mourinho har til å se mannskapet sitt i aksjon før Supercup-finalen mot Real Madrid 8. august.

Det store spørsmålet er så klart om Nemanja Matic får spilletid. Avtalen ble klar så sent som mandag, men allerede tirsdag var Matic i full trening med sine nye lagkamerater. Det vil overraske om han ikke er med på flyet til Dublin, men kan onsdagens oppgjør være i tidligste laget?

Sampdoria

Sampdoria endte på 10. plass i Serie A forrige sesong, etter en svært variabel sesong. De vant for eksempel kun én kamp etter 11. mars, og tapte I samme periode også 7-3 (!!) mot Lazio.

Veteranen Fabio Quagliarella, med fortid blant annet fra Juventus, ble toppscorer med 12 mål da, men den tsjekkiske unggutten Patrik Schick og colombianeren Luis Muriel bidro begge også med 11 ligamål.

Sistnevnte ble imidlertid solgt til spanske Sevilla for 20 millioner euro etter sesongen, og Sampdoria har også solgt unna Milian Skriniar til Inter (18 mill. Euro) og Bruno Fernandes til Sporting Lisboa (9 mill. Euro).

Gianluca Caprari (fra Inter for 15 mill. Euro), Nicola Murri (fra Cagliari for 7. Mill. Euro)  og den målglade polske spissen Dawid Kownacki (fra Lech Poznan) er imidlertid kommet inn.

Sergio Romero fra tiden i Sampdoria.

I sommer har de spilt fire treningskamper. Det ble seier i de tre første, henholdsvis 11-0, 1-0 og 3-0 mot Sellero Novelle, Feralpisalo og Cremonese, før det ble 0-1-tap mot Hellas Verona i Helga.

Nykommer Caprari er toppscorer i sommer, med fire mål, mens unge Kownacki scoret I 3-0-seieren mot Cremonese.

Sampdoria-spillerne fikk fri søndag og mandag, før de var tilbake i trening igjen tirsdag. De flyr også inn til Dublin kun for å spille mot United, før de avslutter forsesongen med kamp mot Swansea til helga.

Spillere du kanskje kjenner:

* Fabio Quagliarella, fortid fra Juventus og Italias A-landslag.

* Filip Duricic, spiss som var i Southampton for et par sesonger siden.

* Dennis Praet, stort talent i mange år i Anderlecht før han dro ut.

* Edgard Barreto – mange landskamper for Paraguay

* Emiliano Vivano – keeper med noen kamper for Italia

Powered by Labrador CMS