– United rasende etter utestengelse

Klubb og spiller synes UEFAs reaksjon er svært overdreven.

Phil Jones er blitt suspendert i to kamper av UEFA for å ha skjelt ut doping-kontrolløren etter Europa League-finalen. Han fikk også 5.000 euro i bot.

Daley Blind er blitt bøtelagt med 5.000 euro for at han heller ikke oppførte seg som UEFA krevde i forbindelse med doping-kontrollen.

United som klubb ble også ilagt en bot på 10.000 euro på grunn av dette.

Det er PA som meldte dette først mandag.

Les også: Skader og karantener i A-lagstroppen

Mourinho varslet det…

Jones skal ha fornærmet doping-kontrolløren, og må dermed stå over de to neste kampene i Europa. Det betyr at han er suspendert i den europeiske Supercup-finalen mot Real Madrid, sammen med Eric Bailly. Han mister også, som Bailly, den første gruppespillskampen i Champions League.

Daily Mails Mike Keegan skriver at han har litt sympati med Jones som angivelig skal ha sett rødt da han ble nektet å være med på «I Love MCR»-bildet som spillerne skulle ta fordi han skulle møte på dopingkontrollen. Dette bildet var viktig for Jones, siden finalen som kjent ble spilt rett etter terrorangrepet som tok livet av over 20 personer i Manchester.

Det gir selvsagt ikke Jones frihet til å skjelle ut noen, men gjør i alle fall saken noe mer forståelig.

Jose Mourinho sa tidligere i uka at det vil bli kjent hvorfor han har matchet stopperne som han har gjort denne sommeren. Mandagens Jones-straff viser altså hvorfor Bailly og Jones spilte sammen mot Vålerenga, mens Smalling, Lindelöf og Axel Tuanzebe ble drillet i en trebacks-linje etter pause.

Mye tyder nå på at Bailly og Jones matches fordi de skal spille i ligaen i starten, mens Smalling og Lindelöf får et stort ansvar i de to neste Europacup-kampene. Sommeren har altså handlet om å dyrke to ulike stopper-par nå i starten.

Smalling og Lindelöf?

Det virker i alle fall som ganske så sannsynlig at i alle fall Chris Smalling og Victor Lindelöf spiller Supercup-finalen mot Real Madrid, med mindre Jose Mourinho i siste liten i stedet finner ut at han skal gi gutta som vant Europa League-finalen sjansen igjen. Mot Ajax var det nemlig Smalling og Blind på stopperplass, mens Valencia og Darmian tok backplassene.

Forventer en anke

Paul Hirst i The Times skriver også at Manchester United og Phil Jones er «rasende» på UEFA som følger av karantenen. UEFAs representant som skulle gjennomføre dopingsjekken skal ha tatt tak i Jones i det hele laget poserte med «Manchester – a city united»-banneret.

Hirst skriver at United anser reaksjonen som svært overdreven, spesielt med tanke på den grusomme terroraksjonen som rammet Manchester den samme uken.

Phil Jones skal ha levert blod og urin-prøve til UEFA, ifølge klubben.

Det er forventet at karantenen ankes.

MERK: På det aktuelle «Manchester – a city united»-bildet som er tatt i garderoben like etter kampslutt, er Daley Blind én av spillerne som står bak banneret. Ifølge UEFAs reglement er det opp til spilleren å melde seg til doping-kontroll ved første anledning, og dette er antageligvis grunnen til at nedelenderen er bøtelagt.