PREVIEW: Full fres mot Hull

Mens Mourinho topper laget, sliter Hull-manager Marco Silva med å stable et forsvar på beina i semifinalen i ligacupen.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United er inne i sin lengste seiersrekke siden Sir Alex Ferguson takket for seg i 2013. Lørdagens komfortable 4-0-seier mot Reading i FA-cupen var den åttende i rekken, og vi må tilbake til begynnelsen av november for å finne forrige tap.

Mot Hull bør rekken kunne forlenges. José Mourinho har allerede bekreftet at Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Antonio Valencia og Ander Herrera starter tirsdagens hjemmekamp for å skaffe seg et godt utgangspunkt før returoppgjøret.

– Vi spiller en stor kamp mot Liverpool til helgen, men vi ønsker å ta oss til ligacupfinalen. Vi kommer derfor til å stille det beste laget vi har mot Hull. Vi vet at det går over to kamper, men returen går på bortebane. Kan vi gjøre noe i den første kampen som kan gi oss en fordel, vil vi prøve på det, sa Mourinho, ifølge Guardian.

Marco Silva tok nylig over for Mike Phelan som Hull-manager. Mourinho kjenner landsmannen godt.

– Han er en intelligent fyr som vil organisere laget sitt godt. Det er ikke enkelt å komme til Premier League når du er en utenlandsk trener. Jeg snakket med ham på fredag. Han vet at det blir vanskelig fordi de ligger sist i serien, men det er en stor mulighet for ham.

Manchester United

Mourinho vil altså stille et sterkt mannskap mot Hull, selv om en særdeles viktig seriekamp mot Liverpool venter førstkommende søndag. I tillegg til de fire nevnt ovenfor, kan det bety at David de Gea returnerer i mål for Sergio Romero, som for øvrig kun har sluppet inn ett mål på fem kamper denne sesongen.

Luke Shaw har ikke vært i aksjon siden kvartfinalen i ligacupen mot West Ham i slutten av november og mistet nylig FA-cupoppgjøret mot Reading med en småskade. Venstrebacken skal nå være klar. Det er antageligvis ikke Marcos Rojo, som gikk av med skade sist. Eric Bailly er opptatt med forberedelser til Afrikamesterskapet med Elfenbenskysten.

Forrige gang United vant ligacupen var for sju år siden. I fjor ble det tap allerede i fjerde runde for Middlesbrough. Mourinho har gode minner fra turneringen og gikk til topps tre ganger med Chelsea.

– For store klubber er en turnering en turnering. Jeg har aldri vært god på å prioritere turneringer. Du får et hektisk kampprogram, men du er med i disse turneringene og prøver å vinne. Jeg vant to ganger i Cardiff, men på Wembley er det noe annet. Hvorfor ikke gi det et forsøk? Vi kommer til å prøve, sier Mourinho.

Hull City

Marco Silva erstattet tidligere United-trener Mike Phelan som manager og ledet laget til seier i FA-cupen mot Swansea sist. Portugiseren har tidligere vært trener for Estoril, Sporting Lisboa og Olympiakos.

Mot Manchester United blir Silva tvunget til å stille en redusert forsvarsrekke. Michael Dawson er siste mann på skadelisten, hvor stoppermakker Curtis Davies allerede befinner seg. Ahmed Elmohamady er utilgjengelig på grunn av Afrikamesterskapet, mens Alex Bruce og Moses Odubajo er langtidsskadd. Harry Maguire trente mandag, men regnes som usikker.

– Vi hadde to midtbanespillere på stopperplassene mot Swansea, noe som ikke er normalt. Dawson skal undersøkes. Jeg håper han er OK, men han mister kampen mot Manchester United, sa Silva på mandagens pressekonferanse, ifølge ESPN.

– Vårt mål for denne kampen er å holde oppgjøret åpent til returoppgjøret. Men selv om semifinalen er viktig for oss, er den også viktig for United, så det vil bli veldig vanskelig for oss.

Tidligere United-spiss Will Keane og målvakt Allan McGregor er også ute med skader.

Tre kamper

Manchester United og Hull møtes tre ganger i løpet av de neste tre ukene. Returoppgjøret i ligacupen spilles torsdag 26. januar, før lagene står ansikt til ansikt i Premier League 1. februar.

Hull ligger desidert sist i Premier League med tre seirer på 20 kamper. FA-cupkampen mot Swansea var naturligvis en opptur med ny manager, men i serien har de ikke vunnet siden begynnelsen av november.

Da lagene møttes i august, ble Marcus Rashford matchvinner med sin 1-0-scoring rett før slutt.

Kevin Friend dømmer oppgjøret på Old Trafford.

Kampen har avspark klokken 21.00, og sendes på Eurosport Norge. Dersom du befinner deg i Sverige, sendes den på Viasat Sport Premium eller Viaplay, og på Kanal 6 i Danmark.

Scoringsvarsel

Vi har det beste og billigste, og sender rett til din telefon hvis du ikke får sett kampen selv eller er villig til å støtte Supporterklubben med noen få kroner i hver kamp. Meld deg på her.

Powered by Labrador CMS