Klart for årets siste hjemmekamp

PREVIEW: Ryan Giggs og Manchester United er klare til å vinne mot Hull i sesongens siste hjemmekamp.

Publisert Sist oppdatert

I fjor ble årets siste hjemmekamp kronet med gull, samtidig som legendene Sir Alex Ferguson og Paul Scholes ga seg. I år blir det ikke noe gull, men legenden Nemanja Vidic sin røde Old Trafford-karriere er over og dette kan bli Giggs siste kamp på Old Trafford.

På motsatt banehalvdel står Hull og Steve Bruce klare til å kjempe for sin første seier mot United på mange, mange år.

United har hatt en dårlig sesong og ligger helt nede på 7.plass før det gjenstår to kamper av sesongen. På hjemmebane har det vært begredelig og med en statistikk som sier 8-3-7 og det er med andre ord nesten større sjanse for borteseier enn hjemmeseier på Old Trafford. Heldigvis kommer ikke Hull City med noe god bortestatistikk og bordet er dekket for det som kan bli en morsom batalje i Vidics avskjedskamp med Old Trafford.

Logo_United100Manchester United

Manchester United har hatt en svært uvant sesong i år, der man ligger på 7.plass før det gjenstår to kamper av sesongen og det beste United kan håpe på er en 6.plass. Sist gang det sto så ille til var 23 år siden, i sesongen 1990-91, da Arsenal vant ligagull foran Liverpool mens Crystal Palace endte på 3.plass. United endte på 6.plass, siden da har man ikke blitt dårligere enn nr. 3.

United har brutt mange negative rekorder i år, men en rekord vi håper holder seg er Ryan Giggs sin personlige rekord: Han har scoret i alle Premier League-sesongene og er eneste som innehar den rekorden, men den kan brytes hvis han ikke velger å bruke seg selv de to siste kampene og hjemme mot Hull kan bli en perfekt mulighet.

Spekulasjonene går at dette kan bli Ryan Giggs siste kamp som spiller på Old Trafford etter debuten i 1991 og vi håper vi får se han ihvertfall tre på seg skoene om så bare for noen minutter. Ikke bare kan det bli Giggs siste kamp, men andre spillere som Patrice Evra og Rio Ferdinand står også i fare for å måtte si farvel til Old Trafford i morgen. Fra før vet vi at Nemanja Vidic må si farvel.

United sin skadesituasjon har ikke sett så veldig bra ut denne sesongen, men akkurat nå inneholder den kun tre spillere. Rafael og Wayne Rooney er usikker foran kampen og en endelig avgjørelse blir tatt i morgen. Jonny Evans er ute for resten av sesongen og United har ingen suspensjoner, så Giggs har flere gode spillere å velge blant når han skal ta ut morgendagens tropp og startellever.

Formen til United de siste ti kampene er ikke den verste, med 6-0-4, men hjemmeformen ser verre ut.. Her har man kun vunnet to av de fem siste kampene på det som en gang var et fort, de resterende tre kampene har endt med tap mot henholdsvis Sunderland, Manchester City og Liverpool. United var gode mot Norwich for ti dager siden og bør fortsette med samme sprudlende vilje som de viste den kampen.

sdfsdfsdlogoHull

United-legenden og den en gang så fryktelig gode midtstopperen Steve Bruce er endelig tilbake på Old Trafford! Mannen var i sin tid kjent som den beste stopperen uten en eneste landskamp og har vunnet hele tre ligatrofeer og to FA-cup-medaljer med Manchester United. Sist gang Steve Bruce var manager på Old Trafford, var for Sunderland i 2011, litt under en måned før han fikk sparken der før han senere tok over Hull.

Bruce har møtt United som manager i 20 kamper tidligere og har aldri vunnet og han vet det blir tøft for et Hull-lag som kun har tre borteseire totalt denne sesongen, den siste kom for over to måneder siden.

Hull er ikke i noe god form og har kun vunnet tre av de ti siste kampene og har kun plukket en tredjedel av poengene på disse kampene. De har heller ikke vunnet på fire kamper, deres siste seier kom mot Swansea da de vant 1-0 på KC Stadium og er nok svært lysten på rette opp dette.

Bruce må klare seg uten James Chester, Robbie Brady, Paul McShane og Joe Dudgeon, alle ex-United-spillere og alle på skadelisten. Sone Aluko er tvilsom til oppgjøret.

Tidligere oppgjør

YOUNG: Gutta feirer etter mål mot Hull.
YOUNG: Gutta feirer etter mål mot Hull.

Sist gang Hull vant mot United var i Uniteds opprykksesong i 1974-75, når Hull vant 2-0 hjemme på Boothferry Park. Siden da har lagene møttes åtte ganger, alle gangene har United  vunnet. Det har blitt spilt totalt 25 kamper mellom lagene, 21 kamper i ligasammenheng. Hull vunnet totalt av disse kampene, mens 17 har endt med United-seier. Uniteds fem siste oppgjør mot Hull:

Hull – United 2-3, 26.12.2013
United – Hull 4-0, 23.01.2010
Hull – United 1-3, 27.12.2009
Hull – United 0-1, 24.05.2009
United – Hull 4-3, 01.11.2008

Dommeren

Kampens dommer blir Craig Pawson fra South Yorkshire. Pawson har vært Premier League-dommer siden mars 2013 og har kun dømt United en gang tidligere, det også på Old Trafford når Solskjærs Cardiff ble sendt hjem med 2-0 i bagasjen. Dette er årets første sesong der Pawson er Premier League-dommer siden han ble dommer i 1993.

Takk for alt, Vidic!

JUBEL: Vidic feirer scoring mot Liverpool.
JUBEL: Vidic feirer scoring mot Liverpool.

….Nemanja ohhh, Nemanja ohhh…..

Ja, her er vi åtte år siden og 298 kamper etter at Nemanja Vidic signerte for Manchester United. Han har vunnet Premier League fem ganger, Champions League en gang og Klubb-VM siden da. Han har scoret 21 mål og Vidic har vært en av Uniteds beste spillere de siste årene, kjent som en hardbarket midtstopper og en av verdens beste i sin posisjon. Han og Rio Ferdinand hadde et fryktinngytende samarbeid en gang i tiden og Vidic var delaktig i det som enda er rekord: 14 kamper på rad uten å slippe inn et eneste mål. Vidic har alltid gitt 100% innsats på banen for United og er en svært godt likt spiller blant fansen, men nå er det over. Tirsdag blir Vidic siste kamp i rødt på Old Trafford før han drar til Italia og Inter neste år.

Vi har alle sammen gode minner med Vidic og det vil bli en følesmessig affære når denne mannen spiller sin siste kamp på Old Trafford i rødt i morgen.

…He comes from Serbia…He’ll f**kin’ Murder Ya!….

LIVE-oppdatering/scoringsvarsel

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.
Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

 

Powered by Labrador CMS