Preview: Ligadebut for Lindelöf?

Og blir Martial klar eller ikke?

Publisert Sist oppdatert

Manchester United er verter for Crystal Palace lørdag klokka 16, og håpet er selvsagt at United tar sin sjette seier på sju forsøk i ligaen denne sesongen.

Det er usikkerhet rundt flere posisjoner, blant annet stopperplassen. Det kan bety at Victor Lindelöf får sin første ligakamp for United, enten fra start eller fra benken.

Uniteds skader:

Marcos Rojo, Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba og Michael Carrick er uaktuelle.

Phil Jones skal testes før kamp før det tas en endelig avgjørelse om ham, mens det må sies å være håp for at Marouane Fellaini og Anthony Martial kan spille. Fellaini stod over i Russland, mens Martial fikk en smell i den kampen.

Torsdag meldte en fransk TV-stasjon om en lårskade, men Mourinho-kjenner Duncan Castles tweetet fredag at Martial skulle være klar.

Antonio Valencia, som ikke var med til Russland, skal også gjennom en test for å avklare om han er spilleklar.

Vurderinger rundt Uniteds lag:

Mourinho har ikke skiftet mye på Premier League-laget sitt til nå, men kanskje blir det litt flere bytter enn normalt denne gangen. Spørsmålet er mest hvor mange, når United møter et lag som nesten bør slå uansett hvilke spillere som brukes.

Forsvaret:

Antonio Valencia testes før start. Siden United nok vil dominere banespillet stort så blir ingen overrasket om Ashley Young blir den ene backen, etter god form og en presis innleggsfot i de siste kampene. Hvis Valencia ikke spiller så må Mourinho velge Darmian eller Blind som den andre backen. Blind og Young startet i Moskva, men det behøver ikke å bety noe for denne kampen.

Eric Bailly blir nok å finne på stopperplass, men hvis Phil Jones virkelig er ute så er spørsmålet om Chris Smalling vurderes foran Victor Lindelöf. Svensken har slitt litt, og sånn sett skulle man tro Smalling var foran i køen, men de to er ulike og Palace kan være en fin kamp å gi svensken hans Premier League-debut i.

LINDELÖF: Får svensken ligadebutere mot Palace?

Et annet alternativ kunne selvsagt være å møte Palace med en trebacks-linje, siden det fungerte så bra i Moskva.

Midtbanen og angrepet:

Nemanja Matic spiller selvsagt på midtbanen, og trolig med Ander Herrera, med mindre Marouane Fellainis skade er leget og han kastes rett utpå igjen. Samtidig var Herrera såpass positiv i Moskva, at det kanskje vil være en fordel å gi ham enda en kamp nå som han ser bedre ut.

Lengst frem blir det Romelu Lukaku som spiss, men så er spørsmålet hvem som velges rett bak ham?

Anthony Martial har vært veldig bra i det siste, men fikk en smell i Moskva. Derfor blir vel ingen overrasket om det blir Marcus Rashford til venstre, Henrikh Mkhitaryan rett bak Lukaku og Juan Mata til høyre, selv om Mourinho kanskje kunne mene at Palace også vil være rett kamp å gi Jesse Lingard en start i ligaen med.

MARTIAL: Det er knyttet stor spenning til om Anthony Martial er med eller ikke mot Palace.

Crystal Palace:

Skadet: Spiss Christian Benteke, ving Wilfried Zaha og Connor Wickham er ute med skade for Palace, selv om det tidligere i uka ble spekulert i om Zaha kunne gjøre comeback på Old Trafford. Ruben Loftus-Cheek, på utlån fra Chelsea, er også ute, og det er også midtstopper James Tomkins.

I tillegg mangler laget selvsagt også Timothy Fosu-Mensah, siden han ikke kan spille mot United når han er leid ut fra United til Palace.

FOSU-MENSAH: Har selvsagt ikke lov til å spille mot United.

Lagenes form:

United har vunnet alle hjemmekamper denne sesongen, og står med 10-0 og tre strake seirer også i ligaen. United har også holdt nullen i fem av de seks ligakampene til nå.

Historien peker også voldsomt i Uniteds favør, med åtte seirer på åtte forsøk på Old Trafford mot Palace i Premier League-historien. Palace er ett av lagene United aldri har tapt mot i Premier League.

Palace har motsatt formkurve. Null seirer og null mål i ligaen så langt, manager Frank de Boer ble sparket, og rutinerte Roy Hodgson leder laget på Old Trafford.  Hodgsons tre første kamper har endt med 0-1-tap hjemme mot Southampton i hans første kamp, 1-0-seier mot Huddersfield i Ligacupen i den andre og 5-0-tap borte mot City på Etihad i hans tredje kamp.

ROY HODGSON: Crystal Palace-manager.

Pressekonferansene:

Her kan du se hva Jose Mourinho sa.

Her kan du lese hva Roy Hodgson sa.

Dommer:

Mike Dean.

Rutinert dommer som har dømt United mange ganger før, men dette er første gang denne sesongen Dean dømmer United.

MIKE DEAN: Lørdagens dommer.

 Scoringsvarsel

Vi har det beste og billigste, og sender rett til din telefon hvis du ikke får sett kampen selv, eller om du bare er villig til å støtte Supporterklubben med noen få kroner i hver kamp. Meld deg på her.

Powered by Labrador CMS