Overtar de fjerdeplassen?

PREVIEW: Torsdag spilles sesongens viktigste kamp for Uniteds del.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United er klare for semifinalene i «b-turneringen» Europa League og vant nylig 2-0 mot et svakt Burnley-lag.

Torsdag venter en langt tøffere test. Uten spillere som Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba og Juan Mata tar United imot byrival Manchester City i en beintøff kamp om å nå topp-fire for å kvalifisere til neste års Champions League.

Vinner United, passerer de City på tabellen og tar over fjerdeplassen.

Vinner City, øker de forspranget de allerede har på José Mourinhos menn.

Manchester United

De røde fra Manchester er i ferd med å fullføre sin travleste april-måned på 38 år. Når kampen mot Manchester City er ferdigspilt torsdag, har de bare Swansea igjen av alle ni kampene i april.

– Vi kjemper med alt vi har frem til sesongslutt. Vi er krigere.

José Mourinho

Torsdagens kamp blir den tøffeste av de alle. Selv om United kommer fra tre strake seiere – over henholdsvis Chelsea, Anderlecht og Burnley – har formen variert veldig denne måneden.

Les også: United bruker flere unggutter enn City

Mens de spilte én av sesongens beste kamper og vant 2-0 over Chelsea 16. april, måtte de slite seg gjennom ekstraomganger for å dra i land en hjemmeseier mot belgiske Anderlecht i Europa League-kvartfinalen forrige torsdag. Søndag vant de komfortabelt 2-0 over Burnley.

I tillegg til et tett, og slitende, kampprogram, har United vært uheldige på skadefronten. Phil Jones og Chris Smalling skadet seg på landslagssamling i mars og blir trolig ikke klare. Juan Mata måtte opereres like etter, og er dermed uaktuell, mens Zlatan Ibrahimovic og Marcos Rojo pådro seg alvorlige kneskader i møtet med Anderlecht. Paul Pogba måtte byttes av mot Burnley søndag og må stå over torsdagens kamp.

TILBAKE TORSDAG: Antonio Valencia – mot Anderlecht.

Antonio Valencia er imidlertid tilbake og klar til dyst.

– Vi satser alt med de spillerne vi har. Jeg stoler på guttene, og vi kjemper med alt vi har frem til sesongslutt. Vi er krigere. (…) Paul Pogba blir ikke klar til kampen, sa José Mourinho på onsdagens pressekonferanse.

Manchester City

Mens United allerede har spilt syv kamper denne måneden, har City «bare» spilt fem. Av de fem har de vunnet to, spilt én uavgjort, mens kampene mot Arsenal og Chelsea begge endte med 1-2-tap.

– Manchester United er gode. De er en god rival, og de har gode kvaliteter.

Pep Guardiola

Pep Guardiolas lag er ute av både Champions League og FA-cupen, og en topp-fire-plassering er alt Guardiola & co. har å spille for om dagen. I potten ligger det nemlig Champions League-spill neste år.

Les også: – Må bare le av Mourinho

På skadefronten ser det også langt lysere ut for Guardiola sammenlignet med hans rival Mourinho. John Stones er langtidsskadet og uaktuell, mens David Silva er tvilsom. Gabriel Jesus og Sergio Agüero er imidlertid klare for kamp når lagene møtes torsdag.

– Manchester United er gode. De er en god rival, de har gode kvaliteter, og i Premier League har de spilt lenge uten nederlag. Ibrahimovic [som er skadet] er riktignok en strålende spiller, men de har Lingard og Rashford, som også er dyktige fotballspillere, sa Pep Guardiola på onsdagens pressekonferanse.

Manchester Citys Leroy Sané.

Dommeren

Martin Atkinson har blitt tildelt ansvaret for torsdagens Manchester-derby. Det har han gjort tre ganger før.

Atkinson har ikke alltid vært den mest populære dommeren i United-fansens øyne, men mot akkurat Manchester City er faktisk statistikken hans fascinerende god om vi ser på den med røde briller: Han har dømt Manchester-derbyet tre ganger, og i alle kampene har United avgjort på overtid.

Les mer om det her.

Martin Atkinson dømmer torsdagens kamp.

Scoringsvarsel

Vi har det beste og billigste, og sender rett til din telefon hvis du ikke får sett kampen selv eller er villig til å støtte Supporterklubben med noen få kroner i hver kamp. Meld deg på her.

Powered by Labrador CMS