Preview: Lett match – eller?

United tar imot nok et bunnlag når Bolton tar den korte turen til Old Trafford lørdag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

United møter altså et lag som ligger under streken som har under en times reisevei til Old Trafford. Hørt det før? Det er ikke mer enn to uker siden Blackburn, som faller inn under samme kategori, besøkte Drømmenes teater. Da sjokkerte Steve Keans mannskap United og sikret en oppsiktsvekkende 3-2-seier. De røde djevlenes oppgave på lørdag blir å unngå samme skjebne.

Statistikken er uansett på vertenes side. Sir Alex Ferguson har på 13 hjemmekamper mot the Trotters vunnet ti av dem – det inkluderer de siste åtte kampene. Det blir imidlertid sjeldent store sifre, og Bolton bruker vanligvis å bite godt fra seg på Old Trafford.

Fjorårets møte er et eksemplarisk eksempel på det. Det så lenge ut til å gå mot 0-0, og United ble også redusert til ti mann etter Jonny Evans’ hårreisende takling på Stuart Holden, en skade midtbanespilleren fortsatt ikke har kommet tilbake fra. Minutter før full tid dukket imidlertid Dimitar Berbatov opp og sikret seieren for De røde djevlene – en scoring som faktisk var bulgarerens første for klubben etter å ha kommet inn som innbytter.

Da lagene møtte hverandre på Reebok Stadium tidligere denne sesongen fikk United det langt enklere. Allerede etter drøye halvspilt første omgang ledet United 3-0, og Wayne Rooney og kompani ga seg ikke før de hadde satt fem baller bak Jussi Jäskelääinen. Rooney noterte seg for intet mindre enn tre fulltreffere, mens Javier Hernandez scoret de to siste.

UNITED

De regjerende seriemesterne slo kanskje byrival Manchester City i FA-cupen, men allikevel var det en merkelig følelse man hadde etter kampen. Det var City som presset i hele andreomgangen, og de var nære ved å hente opp Uniteds tremålsledelse – atpåtil med ti mann. Uansett, avansement på bekostning av de bråkete naboene er det lite som slår.

Ser man på ligaen har United i øyeblikket to strake tap. Klubben var aldri i nærheten av å slå Newcastle på Sports Direct Arena, og Blackburn Rovers ble for sterke på nyttårsaften. På de tre siste kampene har United faktisk sluppet inn hele åtte mål, noe som ikke er hyggelige tall for verken David de Gea eller Anders Lindegaard, som har delt på ansvaret i de nevnte kampene.

City har vært i førersetet i Premier League hele denne sesongen, med United haltende noen poeng etter. Nå har imidlertid Manchester-duoen fått selskap av en London-klubb, og det er verken Chelsea eller Arsenal som er den heldige. Mens begge Manchester-klubbene har hatt litt rusk i maskineriet i juleperioden, har Tottenham matet på, og etter seieren over Everton i hengekampen fra sesongåpningen har Harry Redknapps mannskap nå like mange poeng som United.

Når det gjelder skadesituasjonen har den sett stygg ut i lang tid, og det er fortsatt lite bedring. Både Chris Smalling og Phil Jones pådro seg smeller mot City, og begge anses som usikre til morgendagens kamp. Anderson fikk det samme på trening, men Fergie bekreftet på fredagens pressekonferanse at brassen sannsynligvis blir klar til oppgjøret. Rio Ferdinand skal ha blitt kvitt magesykdommen han fortalte om på Twitter torsdag i tide, noe som er ekstremt viktig dersom verken Smalling eller Jones blir kampklare.

I tillegg er både Michael Owen, Fabio, Ashley Young, Nemanja Vidic, Tom Cleverley og Darren Fletcher ute med forskjellige skader. Dersom ingen av de nevnte i forrige avsnitt blir klare i tide, betyr det at hele ti spillere er ute med forskjellige problemer. Over halvparten av disse ville etter all sannsynlighet ha spilt dersom de var friske.

BOLTON

Det har ikke vært mye å rope hurra for for lagene rundt Manchester denne sesongen, og Bolton er intet unntak. Etter halvspilt serie ligger klubben under streken sammen med Wigan og Blackburn, men til klubbens forsvar har de slitt ekstremt mye med skader denne sesongen. Det forandrer likevel ikke det faktum at klubben har en jobb å gjøre dersom de skal bli å finne i Premier League neste sesong også.

Bolton har, tross den svake tabellposisjonen, kommet seg rimelig bra ut fra juleprogrammet. Motstanden har ikke vært den vanskeligste, men sju poeng på de fire siste kampene er faktisk ett poeng mer enn hva United har klart i den samme perioden. Før kampene 20. desember lå Owen Coyles menn på sisteplass, med fem poeng opp til trygg grunn. Nå er det kun ett poeng opp til Queens Park Rangers, korthuset som har rast sammen og nå ligger på den svært utrygge 17. plassen.

Jussi Jäskelääinen kan returnere for Bolton etter å ha mistet de to siste kampene med skade. Reservekeeper Adam Bogdan opplevde enhvers keeper mareritt da han slapp inn Tim Howards klarering fra 80 meter mot Everton, og finnen vil steppe rett inn i laget igjen om han blir friskmeldt i tide.

Dessuten pågår det fortsatt diskusjoner mellom Gary Cahill og Chelsea. London-klubben har siklet etter midtstopperen en god stund, men 26-åringens lønnskrav skal ha gjort at Chelseas interesse har avtatt. Allikevel er det fortsatt mye mulig det til slutt blir en overgang, og det er usikkert om Cahill spiller morgendagens kamp.

Les hva Bolton-fansen tror om morgendagens kamp her.

STATISTIKK

  • United har vunnet tolv av de 14 siste kampene mot Bolton.

  • Boltons eneste seier mot United i de siste 18 kampene kom på Reebok Park i 2007, da Nicolas Anelka scoret kampens eneste mål.

  • Bolton har ikke vunnet på Old Trafford siden 2002.

  • United har scoret i 40 hjemmekamper på rad i ligaen. Rekorden fra 1957 er på 42 kamper.

  • For første gang siden februar 2004 har United sluppet inn tre mål i to seriekamper på rad.

  • United har ikke tapt to hjemmekamper på rad siden 2002.

  • United har ikke tapt tre hjemmekamper på én sesong siden 2003/04. Hittil i år har de tapt to.

  • Fire av Boltons fem seire denne sesongen har kommet på bortebane.

  • Ingen lag har sluppet inn flere mål enn Bolton denne sesongen.

Les mer om statistikk og klubbenes seneste form her.

DOMMEREN

Peter Walton har ansvaret for lørdagens kamp, og det blir hans tredje oppgjør hvor United er involvert denne sesongen. Han dømte 1-1-kampen mot Stoke på Britannia og 3-0-seieren mot Aldershot i Ligacupen. 52-åringen fra Northamptonshire har vært Premier League-dommer siden 2003.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

TERMINLISTA PÅ MOBIL

Ønsker du full kontroll på når United spiller? Her kan du laste ned terminlista til din telefon.

Powered by Labrador CMS