Preview: Kampen om gruppa

Selv om det ikke er helt avgjort, vil vinneren mellom United og Benfica i morgen langt på vei ha sikret topplasseringen i gruppe C.

Publisert Sist oppdatert

For som United.no skrev tidligere, vil en gruppeseier avhenge også avhenge av hvordan Basel gjør det i sine siste kamper. Sveitserne ligger tre poeng bak morgendagens motstandere, og vil med tre poeng borte mot Otelul Galati og nok en seier i siste hjemmekamp mot De røde djevlene kunne havne á poeng med et laget som måtte gå seirende ut på Old Trafford tirsdag kveld. Derfor vil ikke United en gang være sikret avansement selv om det blir seier i kveld, såfremt Basel gjør jobben mot Galati.

Men det blir ingen lett kamp mot finalemotstanderne fra 1968. Portugiserne har faktisk ikke tapt denne sesongen, verken i Europa eller hjemlig serie og cup.

UNITED

Siden United ble latterliggjort av City i egen storstue, har De røde djevlene reist seg og vunnet sine fem neste kamper. Dette har også blitt gjort uten å slippe inn mål. Selv om United-fansen ikke har fått se blendende offensiv angrepsfotball på en god stund, virker i alle fall det defensive å være på plass. De tre siste ligakampene er alle vunnet med 1-0, og den rekken begynner å likne mistenkelig fra den lange perioden i 2008/09-sesognen, da United gikk utrolige 14 kamper uten baklengsmål i ligaen.

Mandag morgen var det flere bekymringsverdige meldinger som tikket inn. Rooney fraværende fra trening? Evra syk? Selv om dette stemmer, ser det heldigvis ikke ut til å være noe alvorlig med noen av dem. Det ser ut til at Evra har klart å riste av seg sykdommen i tide, og på mandagens pressekonferanse sa også Sir Alex Ferguson at han også regnet med Rooney til kampen.

Les hva Fergie fortalte på pressekonferansen her.

BENFICA

I fjor var Porto overlegne i Liga de Sagres, men uten Andres Villas Boas har ikke dominansen vedvart. Benfica ligger etter ti kamper på like mange poeng som fjorårets ligamestere, og har faktisk fortsatt til gode å tape denne sesongen – alle turneringer inkludert. Hakk i hæl følger Sporting Lisboa, og det ser ut til å bli et rotterace uten like om tittelen i Portugal.

Det finnes mange spennende spillere å se opp for hos tirsdagens motstander. Oscar Cardozo har allerede scoret tolv mål denne sesongen og er klubbens toppscorer. Han tegnet seeg også på scoringslista i den første kampen mot United. Midtbanespiller Nicolás Gaitán har vært aet til Old Trafford, og United-fansen fikk se hva han hadde å by på i bortekampen for to måneder siden, da han tidvis herjet med forsvaret.

STATISTIKK

  • United og Benfica har møtt hverandre åtte ganger tidligere. United har vunnet seks ganger, Benfica én.

  • Lagene møtte hverandre i Europacup-finalen i 1968. Da vant United 4-1 etter ekstraomganger.

  • Dersom United holder nullen mot Benfica, holder de nullen i seks kamper på rad for første gang siden 2004/05-sesongen.

DOMMEREN

Cüneyt Çakir har fått ansvaret som pipeblåser i morgen. Tyrkeren har dømt i Europa siden 2003, men har aldri tidligere hatt ansvaret for en United-kamp.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

TERMINLISTA PÅ MOBIL

Ønsker du full kontroll på når United spiller? Her kan du laste ned terminlista til din telefon.

Powered by Labrador CMS